Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom bij "Thrillzone Rewind", onze wekelijkse terugblik op de verschenen artikelen en recensies. Afgelopen week hebben we 5 boeken gerecenseerd en 3 keer 4-sterren uitgereikt. Er is ongetwijfeld weer voor iedereen iets moois verschenen. Hieronder nemen we je mee en hopen we je te inspireren.

We trappen af met Lupin, Koning aan zet geschreven door Bertrand Puard en uitgegeven door Horizon. "Koningin aan zet" is een officiële spin-off van de populaire Netflix-serie Lupin. De serie gaat over Assane Diop, een jongeman geïnspireerd door Arsène Lupin, een fictief personage gecreëerd door schrijver Maurice Leblanc. Arsène Lupin is een Franse legende en staat bekend als de 'gentleman thief'. Zijn misdaden zijn altijd respectvol en geweldloos. 

In "Lupin, Koning aan zet" wordt er ingebroken in de Parijse villa van de ouders van antiekhandelaar Benjamin Féret. Zijn vader verdwijnt die avond, ondanks het verzet van zijn moeder. Benjamin besluit zijn jeugdvriend Assane Diop, een fan van Arsène Lupin, in te schakelen om zijn vader te vinden. Ze ontdekken dat zijn vader bezig was met het bestuderen van de werken van Rosa Bonheur. Heeft dit iets te maken met zijn verdwijning? En wat is de rol van het bijzondere schaakstuk dat Assane in het kantoor van Benjamin's vader vindt? Chris gaf het boek 3 sterren en zei: "Voor degenen die dol zijn op de serie, met name de verhaallijnen, is 'Koningin aan zet' een feest der herkenning en een mooie toevoeging aan de Lupin-avonturen."

De volgende recensie, ook van Chris, is over Wespenman geschreven door Sandrone Dazieri en uitgegeven door Xander Uitgevers. Het verhaal gaat over Amala's tante Francesca, een ervaren advocaat die dertig jaar geleden een onterecht veroordeelde man heeft verdedigd. Ze is ervan overtuigd dat de echte moordenaar nog vrij rondloopt en nu haar nichtje heeft ontvoerd. Francesca is vastbesloten om haar nichtje te vinden. Ondertussen weet Amala dat ze moet proberen te ontsnappen als ze niet vermoord wil worden.

Chris zegt hierover: "Dazieri is erin geslaagd een meeslepende thriller neer te zetten met originele en schokkende verhaallijnen. Je kunt je gemakkelijk inleven in de hoofdpersonages, en zodra je begint met lezen, kun je niet meer stoppen. Het is bewezen dat niet alle topthrillers uit het (hoge) noorden komen!"

Nu gaan we dan ook door naar het hoge noorden, waar Mads De kaartenmaker heeft gelezen, geschreven door Anette Hemming en uitgegeven door Cargo. Het boek begint met een veelbelovend uitgangspunt. Lisbet Lind, een gescheiden moeder van twee jonge kinderen, ontdekt op een ochtend een handgetekende kaart op haar keukenraam. Het is een gedetailleerde plattegrond van haar eigen huis, met een rood kruis op de plek waar zij op dat moment staat. Op de achterkant van de kaart staat met bloed de letter L geklad. Lisbet weet niet wat ze ermee moet en stopt de kaart weg. De volgende dag wordt ze vermoord op de plek van het rode kruis. Mads gaf het boek terecht 4 sterren en merkte op: "De spanning is voldoende aanwezig, het plot is goed doordacht, het originele uitgangspunt en het fraai uitgewerkte slot maken van 'De kaartenmaker' een aangenaam debuut dat smaakt naar meer."

Soms lezen we bij Thrillzone ook totaal andere boeken. Dennis heeft bijvoorbeeld De laatste zomer van Dana Mele gelezen, uitgegeven door Blossom Books. Het verhaal gaat over een vriendengroep die drie zomers vol herinneringen heeft, maar eindigt met een verschrikkelijke brand waarbij Emily omkomt. Een jaar later ontvangen haar vijf vrienden een mysterieuze uitnodiging om samen te komen en Emily te herdenken. Chelsea, de enige die zich de brand niet goed kan herinneren, begint te graven naar wat er die noodlottige avond is gebeurd en komt erachter dat Emily's dood geen ongeluk was. De groep begint te vermoeden dat iemand een spel met hen speelt, iemand die uit is op wraak.

Dennis was erg onder de indruk van het verhaal en hoe het mysterie werd vormgegeven. Hij gaf het boek 4 sterren en zei: "De laatste zomer van Dana Mele is een meeslepende en emotionele leeservaring die je vastgrijpt en niet meer loslaat tot het einde."

Als laatste heeft Richard Monddood gelezen, het derde deel in de Finse Rivierdelta-serie geschreven door Arttu Tuominen. Wanneer een 97-jarige man bruut wordt aangevallen, roept dat veel vragen op. Wie zou de bijna honderdjarige Albert Kangasharju, een voormalig bankier, iets willen aandoen? Rechercheur Jari Paloviita en zijn team worden op de zaak gezet en wanneer er een tweede poging wordt gedaan om Kangasharju in het ziekenhuis te vermoorden, weten ze dat er meer aan de hand is. Als kort daarna een 90-jarige man wordt aangevallen, wordt al snel duidelijk dat er een verband is.

Richard heeft genoten van het boek en gaf het 4 sterren. Hij waarschuwt wel: "Met de drie delen in de serie weet Tuominen maatschappelijke dilemma's op te werpen. Hij beantwoordt deze dilemma's niet en komt niet altijd met een typisch 'goed einde'. Sterker nog, hij durft je als lezer met een onverzadigd gevoel achter te laten. Je leest als lezer de laatste bladzijde en denkt: waar is de rest? Maar die rest, dat is aan jou als lezer. Een geweldig werk."

Welk boek wekt jouw interesse en is op je leeslijst terecht gekomen?

Afbeelding
Dennis
Dennis Scheerman
Als kleine jongen las ik elk boek wat iets met draken, ridders of andere fantasy gerelateerde onderwerpen te maken. Een brief voor de koning, Harry Potter en alles daar tussen in werd verslonden. Naar mate ik ouder werd kwamen daar steeds meer thrillers bij. Nu de mazzel dat ik deze twee genres mag recenseren voor Thrillzone.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.