Overslaan en naar de inhoud gaan

Soms heb je van die boekomslagen, die direct aanspreken. Wie naar Het laatste feest van Clare Mackintosh kijkt, zal dat hebben; een intrigerende plaat van een huis, in het donker, omringd door rood als bloed. Het gaat om de nieuwste thriller van de sympathieke auteur en is het eerste deel met rechercheur Ffion Morgan in de hoofdrol. Het laatste feest verschijnt volgende week en wordt uitgegeven door De Fontein.

Auteur Clare Mackintosh werkte jarenlang binnen de politiewereld. In 2011 begon ze als freelancejournalist en inmiddels is ze fulltime schrijver. Haar debuut Mea culpa was direct na verschijnen een grote hit in Engeland en wordt omschreven als een sensatie. Daarna schreef ze nog een aantal succesvolle literaire thrillers: Ik zie jou en Valse hoop. Maar het boek dat bij ThrillZone écht hoge ogen gooide, verscheen vorig jaar: Gegijzeld. Benieuwd naar onze recensies? Lees ze hier nog eens terug.

Waarover gaat Het laatste feest? Wanneer de eigenaar van een aantal luxe vakantiehuizen dood in het meer drijft, blijken zo’n beetje alle bewoners van het oude dorp een motief te hebben.

De vakantiehuizen die Rhys Lloyd bezit aan de rand van het meer zijn een succes en op oudjaarsavond heeft hij het hele dorp uitgenodigd om champagne te drinken met hun rijke nieuwe buren. Maar rond middernacht drijft Rhys dood in het ijskoude meer. Op nieuwjaarsdag heeft rechercheur Ffion Morgan een dorp vol verdachten. Het kleine dorp is haar thuis, dus de verdachten zijn haar buren, vrienden en familie, Daarbij heeft Ffion zelf ook zo haar eigen geheimen. De leugens stapelen zich op en al snel is de vraag niet wíe Rhys dood wilde hebben maar wie hem uiteindelijk heeft vermoord…

 

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.