Overslaan en naar de inhoud gaan

Bij ons maakte je kans op een exemplaar van IJzige val! Okay, het moet gezegd: door het grote aanbod thrillers uit het hoge noorden is het soms lastig om door de bomen het bos nog te zien. Wat ooit begon met de Milennium-trilogie van wijlen Stieg Larsson is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste subgenres binnen de thrillerwereld. Daardoor is de kwaliteit soms ook wat weifelachtig, maar regelmatig steekt er een titel boven uit.  Het hoge noorden van Ulf Kvensler was in 2023 zo'n titel. En nu is zijn nieuwe boek uit! IJzige val verscheen onlangs bij Boekerij en spreekt qua samenvatting -wederom- meer dan aan. 

Vlak voordat de telefoon gaat droomt Isak onrustig over zijn jeugd in Småland: over zwarte vogels, het meer en de ogen van zijn zusje Klara. Zij is samen met hun moeder omgekomen toen hun ouderlijk huis afbrandde. Sinds de brand heeft Isak zijn vader Fredrik, inmiddels een bekende kunstenaar, niet meer gezien.

En nu belt zijn vader hem plotseling op. Zijn stem klinkt dringend als hij vraagt of Isak langs wil komen. Isak twijfelt. Maar als Fredrik vertelt dat hij stervende is én hem een grote som geld aanbiedt, kan hij moeilijk weerstand bieden.

Eenmaal aangekomen op Gotland vertoont Fredriks façade al snel scheuren. Wat hebben die houten godenbeelden te betekenen en wat wil Fredrik nou echt van hem? De hereniging tussen vader en zoon verandert langzaam in een psychologisch spel waarin de grens tussen realiteit en nachtmerrie vervaagt: een spel op leven en dood…

Wie won?

- Mate Etam

Van harte! Stuur je gegevens in via info@thrillzone.nl en dan komt het boek naar je toe.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.