Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittin' in the mornin' sun
I'll be sittin' when the evenin' comes
Watching the ships roll in
Then I watch 'em roll away again, yeah

Bij het zien van de omslag van Otis' redding komt direct bovenstaande songtekst op: Sittin' on the dock of the bay van Otis Redding, de tijdloze klassieker uit 1967. De titel van deze nieuwe thriller van Mirjam Mous springt daardoor direct in het oog en maakt nieuwsgierig...

Otis' redding is na eerdere succesvolle YA-boeken van Mous, alweer haar elfde YA-thriller. Het boek is uitgegeven door Van Goor. Waarover gaat Otis' redding?

Melvin Junior is een urban explorer. Samen met zijn broer Otis bezoekt hij stiekem verlaten gebouwen: oude ziekenhuizen, fabrieken en vergeten villa’s waar de tijd lijkt stil te staan. Terwijl Otis foto’s maakt, fantaseert Melvin over de mensen die er ooit woonden of werkten. Wanneer ze naar Prinsenbeek verhuizen, ontdekt Otis in het Liesbos een leegstaande woning die hij het Jagershuis noemt. Een perfecte urbex-locatie. Maar dan wordt Otis aangereden en er lijkt opzet in het spel. Heeft het ongeluk soms met het Jagershuis te maken? Melvin gaat op onderzoek uit en doet een mysterieuze ontdekking. Misschien kan hij Otis nog redden!

Over Mous: Mirjam Mous (1963) werkte jarenlang in het onderwijs voordat ze in 2005 besloot zich fulltime op schrijven te richten. In 1998 verscheen haar eerste boek. Ze schrijft voor een breed publiek: grappige boeken voor kinderen (zoals Spees de ruimtewees en Vigo Vampier), maar ook aangrijpende en spannende boeken voor jongeren. Haar bekendste jeugdthriller Boy 7 (lees hier onze recensie van Girl 6) was genomineerd voor de Jonge Jury 2011 en werd in zowel Nederland als Duitsland verfilmd. Mirjam Mous woont met haar man Wim in Breda.

 

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.