Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit weekend bereikte ons triest nieuws. 

Auteur en journalist Kim Moelands is vrijdag op 48-jarige leeftijd overleden. Moelands leed aan taaislijmziekte, een erfelijke, chronische aandoening met een beperkte levensverwachting. De thrillerliefhebbers kennen haar van het steengoede boek De vrouw in de spiegel (lees hier onze recensie) en de roman Schaduwleven (recensie hier).

De auteur was jarenlang in de media voorvechter van de wet waardoor mensen automatisch donor worden, tenzij iemand nadrukkelijk aangeeft dat hij of zij dit niet wil. Deze donorwet ging uiteindelijk in juli 2020 in.

Moelands onderging in 2010 een levensreddende, dubbele longtransplantatie. Moelands schreef in het verleden onder meer voor LINDA. en schreef meerdere boeken, waaronder Grenzeloos, waarin ze het leven voor en na haar longtransplantatie beschrijft.

Na deze periode ging ze verder als thrillerauteur. In 2015 won ze met haar thriller De vrouw in de spiegel de Hebban Award, een publieksprijs voor beste Nederlandstalige thriller. Deze thriller werd in 2016 door een jury genomineerd voor de Belgische thrillerprijs De Diamanten Kogel.

Ondanks de transplantatie verslechterde haar gezondheid de laatste jaren. Moelands leidde de laatste jaren een teruggetrokken leven in Epe, waar ze ook is overleden. (Bron: nu.nl)

We wensen haar nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.