Overslaan en naar de inhoud gaan

Bij Thrillzone zijn we al geruime tijd fan van goede fantasy-boeken. Toen ons dan ook ter ore kwam dat Iceberg Books, bekend van de oa de Skyward-serie van Brandon Sanderson, ook fantasy gaat uitgeven naast hun SF boeken konden we niet anders dan enthousiast zijn. Iceberg Books heeft namelijk besloten een publishing deal aan te gaan met Matthew X. Dyer, een journalist en music composer voor games.

Waar gaat Het verdwenen woud over?

Op Nomos, een wereld vol zwevende eilanden, veroorzaakt de 15-jarige Sascha een serie steeds heftigere rampen. En dat doet hij met opzet. Zijn acties brengen de hele samenleving tot aan de rand van de afgrond. Een samenleving die nog kampt met de gevolgen van een mysterieuze explosie die eeuwen geleden de mensheid bijna wegvaagde. Maar niemand weet dat Sascha met zijn onbezonnen acties vecht tegen een groter gevaar dan Nomos ooit heeft gekend. Om zijn wereld te redden onderneemt de jongen een gevaarlijke reis en onthult een groot geheim.

Om zijn wereld te redden onderneemt de jongen een gevaarlijke reis en onthult een groot geheim.

Matthew X. Dyer (1973) begon zijn carrière als journalist bij landelijke kranten. Hij is een veteraan uit de gamesindustrie, oprichter van het tijdschrift voor game developers en inmiddels zelf game designer en prijswinnend componist. Nu zet hij zijn jarenlange ervaring met storytelling en worldbuilding in als schrijver van fictie.

We zijn enorm blij dat Iceberg Books Matthew een kans geeft om zijn talent ten toon te stellen en kijken dan ook erg uit naar het verschijnen van het boek in oktober. Mocht je nog niet begrijpen waarom wij enthousiast zijn over een boek van de hand van Matthew, dan is het de moeite waard om het album Unexplored 2 (the best of the original soundtrack) te luisteren. Het gevoel wat hij creëert bij een wereld belooft wat voor zijn boek.

 

Houdt Thrillzone in de gaten voor de recensie en laat ons weten wat je van Het verdwenen woud verwacht!

Afbeelding
Dennis
Dennis Scheerman
Als kleine jongen las ik elk boek wat iets met draken, ridders of andere fantasy gerelateerde onderwerpen te maken. Een brief voor de koning, Harry Potter en alles daar tussen in werd verslonden. Naar mate ik ouder werd kwamen daar steeds meer thrillers bij. Nu de mazzel dat ik deze twee genres mag recenseren voor Thrillzone.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.