Overslaan en naar de inhoud gaan

Lee Child stopt met de Jack Reacher-boeken. Hij gaat met pensioen als auteur. Dat maakte krant The Guardian vanochtend bekend in navolging van The Times. Volgens de krant stopt Child, oorspronkelijk James Grant, en gaat zijn broer Andrew verder met de Jack Reacher-boeken.

Deze verrassende boodschap levert hevige reacties op op de social media. Lee Child, die met zijn Jack Reacher-boeken furore maakte, was al een tijdje op zoek naar een manier om zijn protagonist het loodje te laten leggen. Hij besloot echter te luisteren naar zijn fans en vond een opvolger in zijn broer Andrew. “Jaren was ik van plan Reacher om te laten komen in een schietpartij. Zoals als met Butch Cassidy en The Sundance Kid gebeurde. Het zou een leger hebben gekost om het te laten gebeuren, maar uiteindelijk besloot ik anders,” vertelde hij onlangs aan The Times. Volgens The Times heeft hij wel aan zijn broer gevraagd om zijn achternaam te veranderen in Child. Of dat zo is?

Andrew Grant is een gerenommeerde auteur. “Het was geen wedstrijdje armdrukken om hem te overtuigen. En andersom idem dito. Het gebeurde gewoon. Mijn broer is een goede auteur. En nu heeft hij een held om mee aan de slag te gaan.” “Het gaat niet om mij,” zo gaat Lee Child verder. “De lezers interesseren zich alleen om Jack Reacher. En dat gaat nu dus door”. Lee Child verkocht ruim 100 miljoen boeken sinds hij begon te schrijven. Twee Jack Reacher-boeken zijn verfilmd met Tom Cruise in de hoofdrol. Volgens de Amerikaanse uitgever Random Penguin House komt op de nieuwe Reacher-thriller ‘Lee Child met Andrew Child’ te staan. En nu afwachten of Andrew in de schaduw mag staan van zijn grote broer...

(Bron: The Guardian)  

 

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.