Overslaan en naar de inhoud gaan
Eind oktober wordt de Gouden Vleermuis uitgereikt. Welke prijs, horen we u vragen. De Gouden Vleermuis is een thrillerprijs die al zes keer meegaat en wordt uitgereikt aan een auteur wiens oeuvre daartoe aanleiding biedt. Het moet een auteur zijn met een oeuvre van minimaal vijf boeken. Nederlandse, Vlaamse, of vertaalde auteurs; het maakt niet uit, als je maar de kwantitatieve minimale lat haalt. Waar voorheen wat grappig over de prijs wordt gedaan, is dat dit jaar anders. Los van het feit dat er een serieuze geldschieter is (Omroep MAX van Jan Slagter), bestaat de jury dit jaar ook uit kundige mensen. Ok, als ThrillZone zijn we wellicht wat bevooroordeeld, maar onze eigen Cees van Rhienen mag de jury voorzitten én heeft kompaan Coenraad de Kat meegenomen. Naast de twee heren zitten ook Helen Jansen en Bé Emmens in de jury. De jury mag een prijs van € 5.000 weggeven aan de winnaar. Dat lijkt erop! De laatste jaren kent de Gouden Vleermuis deze winnaars: 2013 : Charles den Tex, Nederlands auteur 2014 : Tomas Ross, Nederlands auteur 2015 : René Appel, Nederlands auteur 2016 : Hákan Nesser, Zweeds auteur 2017 : Sara Löwestam, Zweeds auteur 2018 : Theo en Marianne Hoogstraaten, Nederlands auteurs echtpaar. Benieuwd naar de Longlist? Deze wordt eind september gecomprimeerd tot een Shortlist:
  1. Jo Claes, Belgische auteur
  2. Christian De Coninck, Belgische auteur
  3. Robert Fabbri, Zwitserse auteur
  4. Corine Hartman, Nederlandse auteur
  5. Paul Jacobs, Belgische auteur
  6. Deon Meyer, Zuidafrikaanse auteur
  7. Peter Römer, Nederlandse auteur
  8. Melissa Skaye, Nederlandse auteur
  9. Jesper Stein, Deense auteur
  10. Brad Thor, Amerikaanse auteur
  11. Hilde Vandermeeren, Belgische auteur
  12. Esther Verhoef, Nederlandse auteur
  13. Jacob Vis, Nederlandse auteur
  14. Simone van der Vlugt, Nederlandse auteur
  15. Jet van Vuuren, Nederlandse auteur
  16. Felix Weber, Nederlandse auteur
  17. Jeroen Windmeijer, Nederlandse auteur
De Gouden Vleermuis maakt deel uit van Het Nederlands Thrillerfestival. Volgens de organisator is het Thrillerfestival een niet meer weg te denken evenement dat jaarlijks plaatsvindt in Zoetermeer. De stad wordt een week lang omgedoopt tot Thriller City en in die week vinden er veel spannende culturele activiteiten plaats. Het festival is sinds de eerste editie in 2009 uitgegroeid tot een toonaangevend evenement, dat inmiddels vanuit het gehele land aandacht en steeds meer bezoekers trekt. Sinds 2013 is er een centraal programma in het Stadstheater te Zoetermeer, waaraan ook Hebban Crimezone meewerkte. Daarnaast wordt sinds enkele jaren samengewerkt met het Zoetermeerse Stadshart en diverse andere winkelcentra. Zij haken allemaal in Halloween-sferen aan en maken daarmee het geheel tot een griezelig-spannend spektakel. Wij kunnen het alleen maar toejuichen dat het spannende boek wordt gepromoot!  
Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.