Overslaan en naar de inhoud gaan

Afgelopen december was het weer zover. De bekendmaking van de Thrillzone Awards. Wat was het weer een succes. Meer dan 1500 mensen stemden uiteindelijk op hun favoriete thrillerboeken. We hadden van tevoren op zo’n 1000 stemmers gehoopt en dat haalden we dus ruimschoots. Inmiddels zijn alle Thrillzone Awards uitgereikt.

De Thrillzone Award 2017 voor het beste thrillerdebuut ging naar J.P. Delaney voor het boek Het vorige meisje en werd op het kantoor van uitgeverij Cargo aan Marjolein Schurink overhandigd. Uiteraard was Cargo zeer vereerd met de prijs. Op de Facebook pagina van Cargo is inmiddels het tweede boek van J.P. Delaney aangekondigd. Het was een druk dagje, want even daarvoor kreeg huis-interviewer Istvan Kops de kans om Tomas Ross te spreken over zijn nieuwste boek Het verdriet van Wilhelmina. Het resultaat van dit bijzonder interessante interview zal ergens in de eerste helft van februari op de site verschijnen. Hou dat dus vooral in de gaten.

Nadat het interview met Tomas Ross had plaatsgevonden en de eerste Thrillzone Award was uitgereikt was het de tijd voor de uitreiking van de Thrillzone Award 2017 voor de beste vertaalde thriller. Deze werd gewonnen door Deon Meyer met zijn boek Koorts. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij AW Bruna en dat kwam bijzonder goed uit, want de uitgeverijen Cargo en AW Bruna zijn praktisch elkaars buren. Na een wandeling van hooguit vijf minuten belden we aan bij AW Bruna waar we na een korte rondleiding de prijs mocht overhandigen aan Susan Sanderus (acquirerend redacteur van Deon Meyer) en Monique Krijnen (marketingverantwoordelijke van Deon Meyer).

Daarmee was er nog één prijs te vergeven. Er was reeds een afspraak gemaakt om de Thrillzone Award 2017 voor de beste Nederlandstalige thriller in Tilburg aan Nathalie Pagie voor haar boek Casa Familia te overhandigen, maar een grote storm die het spoorwegverkeer in Nederland platlegde, gooide helaas roet in het eten. Een week later was het echter gelukkig toch zover en kon in de boekhandel Gianotten Mutsaers de prijs aan Nathalie worden overhandigd. Natuurlijk hadden de Thrillzone Awards nooit zo’n groot succes kunnen zijn als jullie niet massaal met zijn allen zouden hebben gestemd. Om deze reden willen we graag zoals al eerder beloofd op basis van een loting een aantal boekenpakketten uitreiken. De gelukkigen zijn:

  • Lies Oosterhoff
  • Hedy Kruithof
  • Rosa Groen
  • Peter Persoon
  • Brigitta Peek Krusemeijer
  • Just Houben

Gefeliciteerd! Wij hebben jullie een mail gestuurd voor de verzending van de pakketten.

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.