Overslaan en naar de inhoud gaan

Spannende fact fiction in de stad van The Wire en We Own This City, aldus uitgeverij Volt. Het gaat over Daden van geweldig van Gauke Andriesse. Andriesse is een prijswinnende thrillerauteur: hij schreef meerdere boeken, deels onder het pseudoniem Felix Weber. Tot stof leverde hem in 2016 zijn tweede Gouden Strop op. De eerste keer won hij deze prijs onder zijn eigen naam, voor De handen van Kalman Teller. Ook Dodelijke gelijkenis, de eerste Leo Boorman-thriller, bereikt in 2023 de shortlist van de Gouden Strop. 

En nu komt de tweede Boorman-thriller eraan, Daden van geweld. Het boek is los te lezen. Waarover gaat deze thriller? 

In de zomer van 1964 wordt in Baltimore een aanhanger van de Ku Klux Klan vermoord aangetroffen. De man had veel vijanden en een dik strafdossier, dus de lijst met mogelijke daders is lang. Een van de misdaden waar hij van werd verdacht is het lynchen van een zestienjarige zwarte jongen. Als er vervolgens een tweede moord wordt gepleegd, op iemand die ook aan die zaak was verbonden, lijkt het duidelijk in welke richting er gezocht moet worden.

In een stad die op scherp staat door de hitte en raciale spanningen moet rechercheur Moordzaken Leo Boorman op zoek naar de dader of daders. Dat brengt hem op het pad van de Nation of Islam en Malcolm X, maar ook in het vaarwater van de FBI, die beide partijen in de gaten houdt. En ondertussen groeit de dreiging dat de stad ontbrandt in een spiraal van geweld en wraak, gevoed door een diepe haat die geen grenzen kent.

Over Dodelijke gelijkenis:

‘Vlot geschreven en de ontknoping is ingenieus.’ – NRC Handelsblad

‘Andriesse is uitzonderlijk goed in beschrijving van de tijdgeest.’ – **** VN Detective & Thrillergids

Daden van geweld bestel je onder andere hier.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.