Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze week verschijnt Stervensuur van de Oostenrijkse thrillerschrijver Andreas Gruber. Bij ons is hij nieuw aan het firmament, maar in zijn thuisland zijn de thrillers een groot succes. Stervensuur is het eerste deel in de reeks over rechercheurs Nemez & Sneijder. En we zeggen het niet vaak, maar de kaft schept al veel -en spannende- verwachtingen...

Gruber, geboren in Wenen in 1968, studeerde aan de plaatselijke handelsuniversiteit en woont als freelance schrijver met zijn vrouw in Grillenberg, Neder-Oostenrijk. Hij schreef sinds 1996 al verschillende succesvolle en bekroonde boeken, die over de hele wereld verschijnen.
Zijn huidige serie, over de stoere, maar briljante Nederlandse onderzoeker Maarten S. Sneijder, schokt en fascineert zijn fans in gelijke mate en is een bestsellersensatie in Duitsland.

'Voor mij betekent schrijven interessante personages kunnen verzinnen zonder in een psychiatrisch ziekenhuis te belanden – en mensen op originele manieren vermoorden zonder in de gevangenis te belanden. Maar verder ben ik een aardige vent,' zegt de auteur.

In zijn vrije tijd geeft hij schrijfworkshops, is hij een fervent bioscoopbezoeker, reist hij veel met zijn vrouw en is hij een gepassioneerd drummer (maar hij wacht nog steeds tevergeefs op een telefoontje van de Rolling Stones ).

Waarover gaat Stervensuur?

'Als je er binnen 48 uur achter komt waarom ik deze vrouw heb ontvoerd, zal ze in leven blijven. Zo niet, dan sterft ze.’

Met dit bericht begint het perverse spel van een seriemoordenaar. Hij hongert zijn slachtoffers uit, verdrinkt ze in inkt of giet ze levend in beton.

Rechercheur Sabine Nemez uit München is wanhopig op zoek naar een verklaring, een motief. Pas als ze een Nederlandse collega binnenhaalt, de markante profiler Maarten S. Sneijder, ontdekken ze in elk geval één patroon: een oud kinderboek dient als wrede inspiratiebron voor de dader – en dat herbergt nog veel meer sinistere ideeën...

Stervensuur verschijnt bij A.W. Bruna Uitgevers.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reacties

0

Facebook verwees me hierheen voor de winactie. Ik loot graag mee. Lijkt me een spannend boek.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.