Overslaan en naar de inhoud gaan

Als John Grisham een nieuwe thriller uitbrengt, is dat standaard goed nieuws. De grootmeester van de 'legal thriller' bracht al enkele klassiekers uit. Zijn nieuwste boek heet De sparringpartners en is bij A.W. Bruna verschenen. Samen met hen verlootten we een exemplaar onder jullie!

John Grisham (1955, Jonesbore, Arkansas) is de auteur van meer dan dertig thrillers en romans, waarvan er vele werden verfilmd. Hij is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de succesvolste thrillerschrijvers aller tijden. In zowel zijn boeken als in zijn eigen leven voert hij strijd tegen onrecht en trekt hij zich het lot aan van diegenen in de samenleving die er alleen voor staan of niet de middelen hebben om voor zichzelf op te komen. 

Waarover gaat De sparringpartners

Drie spannende verhalen van de meester van de legal thriller.

Jake Brigance is terug. Zijn hulp wordt ingeroepen door Mack Stafford, een advocaat en vroegere vriend van hem, die drie jaar geleden een grote som geld van een cliënt stal, zijn vrouw en kinderen in de steek liet en in het niets verdween. Nu heeft Mack zijn vroegere vrienden Jake en Harry Rex nodig om naar Ford County terug te keren. Maar zijn ‘Thuiskomst’ verloopt niet volgens plan…

In ‘Aardbeienmaan’ is de jonge terdoodveroordeelde Cody Wallace nog maar drie uur verwijderd van zijn executie. Zijn advocaten kunnen hem niet meer redden, de rechtbank heeft zijn beroepschriften afgewezen en de gouverneur heeft een uiterste gratieverzoek naast zich neergelegd. Terwijl de minuten wegtikken, heeft Cody nog één allerlaatste wens…

Kirk en Rusty Malloy zijn de ‘Sparringpartners’. Twee ambitieuze jonge advocaten, broers, die een succesvol kantoor hebben geërfd van hun vader toen deze naar de gevangenis ging. Maar Kirk en Rusty kunnen elkaar niet uitstaan en praten amper met elkaar. Wanneer Malloy & Malloy in zwaar weer komt en ten onder dreigt te gaan, is er nog maar één iemand die de boel kan redden: Diantha Bradshaw, de officieuze derde partner. Dianthe is de enige persoon die door allebei de broers vertrouwd wordt, maar kan Dianthe de Malloys nog redden? En, veel belangrijker nog, wil zij dat ook?

Wat moest je doen om in aanmerking te komen?

Geef antwoord op de vraag: in een van de verhalen komt Jake Brigance voor. Die heeft al in 3 andere Grisham-boeken de hoofdrol gespeeld. Noem er eentje.

Antwoord: jullie deden massaal mee. De goede antwoorden stroomden binnen: Een tijd om te doden/De Jury, Een tijd voor genade of De erfgenaam.

Wie won?

- Bart van de Velde

Van harte! Het boek komt naar je toe!

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reacties

Monique van lieshout

26 mei 2024 19:32

0

Een tijd om te doden.

Monique van lieshout
GGZingeest
Rijksstraatweg 113
Hat 77
Westerpoort 3
2121 AD Bennebroek

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.