Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
wreed spel angela marsons thrillzone.jpg
Serie Kim Stone
Auteur(s) Angela Marsons
Uitgeverij(en) Boekerij
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 10 juni 2021
Categories Thriller
Deel deze recensie

Wreed spel is ’s Nederlands tweede kennismaking met politie-inspecteur Kim Stone, de protagonist van auteur Angela Marsons.

Stone ziet in Wreed spel een gelijkwaardige tegenstander tegenover zich. Wanneer een veroordeelde verkrachter bruut met messteken om het leven wordt gebracht, wijzen alle pijlen richting een wraakactie. Het blijft echter niet bij deze moord. Steeds meer opvallende misdrijven vinden hun weg naar agente Kim Stone en haar team. Ze moeten alles op alles zetten om een brute, nietsontziende ‘meesterbrein’ tot stilstand te brengen. Want als het aan dat brein ligt, volgen er nog meer heftige moorden…

Auteur Angela Marsons wist al op de basisschool dat ze wilde schrijven. Toen ze op haar twaalfde een aantal boeken van een leraar te leen kreeg, was het zeker; het schrijversvak vond en bond Marsons. En het resultaat mag er zijn; Marsons is in Engeland inmiddels toe aan thrillers nummer veertien rondom Kim Stone. Het zijn stuk voor stuk bestsellers die garant staan voor heftige misdrijven en snelle actie.

In Wreed spel staat een serie heftige misdrijven centraal die allemaal door verschillende mensen worden gepleegd. Toch lijkt één persoon hen steeds te drijven. Marsons maakt vanaf het begin van het boek geen geheim van het feit wie deze dader is. De spanning komt daar dus niet vandaan. In Wreed spel is het een ingenieus schaakspel tussen DI Kim Stone en deze meesterbrein die voor suspense zorgt; wie trekt aan het langste eind, wordt de moordreeks op tijd gestopt of is Stone het volgende slachtoffer? Het zijn deze een-op-een ‘wedstrijden’ die van Kwaad spel een spannende race tegen de klok maken.

Naast de moordreeks, is de centrale hoofdrol weggelegd voor DI Kim Stone. Wie Stille schreeuw las, weet wat hem of haar te wachten staat; Stone is een eigenwijze, soms wat botte politiedetective die haar tegenstanders met haar scherpe intelligentie vaak te snel af is. In Wreed spel leert de lezer haar beter kennen doordat de auteur een inkijkje biedt in de heftige geschiedenis van Stone. Het maakt de protagonist  menselijk en geeft haar een gezicht.

Marsons schrijfstijl kenmerkt zich door korte hoofdstukken, snelle en gedetailleerde zinnen en een plot die als een achtbaan voorbijraast. Haar Kim Stone reeks is dan ook een echte snack voor liefhebbers van Arlidge en Bryndza.

Voor wie Kim Stone nog niet kent; ren naar de boekhandels en sluit haar in je thrillerhart. Wreed spel is spannend, snel geschreven en kent met Stone een personage die we nog vaak terug willen zien!

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Wat vinden lezers...

P. Holla

25 september 2023 4:42

5

Ik mocht voor ThrillZone dit boek lezen van Angela Marsons. Het boek is een tweede deel uit een serie, dus toch maar op zoek gegaan naar deel 1 'Stille schreeuw' en deze eerst gelezen. Dit eerste boek beloofde al veel goeds voor mijn verwachtingen van dit tweede deel. Kim Stone gaat samen met haar team aan de slag om een paar moorden en aanverwante zaken op te lossen. Vanaf het eerste hoofdstuk word je het verhaal ingetrokken. De hoofdstukken zijn kort, bondig, boeiend en de situaties worden zeer gedetailleerd beschreven. Hierdoor leest het boek vlot weg, zie je het verhaal in beeld voor je en leef je mee met de personages. De hoofdstukken switzen in personages, echter vanaf de eerste regel is duidelijk bij wie en waar je nu zit. Het tempo van het verhaal is hoog, de schrijfstijl is vlot en zeker bij bepaalde scenes best heftig. Wat de zin op het boek een heerlijke spannende nacht verstorende thriller zeker alle eer aan doet. Het meeste wordt vertelt vanuit de visie van Kim, die zeker als personage zich langzaam ontwikkelt en verdiept. Wat ik vooral mooi vind is dat het team rondom Kim steeds meer een hechter team wordt en elkaar ondersteund en rust gunt om daarna weer volop te kunnen presteren.

Dit tweede deel is zeker goed los te lezen. In korte zinnen wordt er terugverwezen naar het eerdere deel waardoor je als lezer goed mee kunt. Het verhaal zit zeer goed in elkaar, met goed verwerkte verassingen die het verhaal geloofwaardig maken.

Deze auteur mag er zeker zijn in thrillerland. Ik kijk uit naar het volgende deel. Als het klopt worden het zestien delen.

Wendy Perdok

25 september 2023 4:42

3

Kim Stone onderzoekt een aantal moorden waarbij steeds dezelfde persoon betrokken lijkt te zijn. Zij duikt steeds weer op en Kim heeft een slecht gevoel over haar. Maar hierin staat ze alleen en daarom moet ze in haar eentje diep graven om de waarheid boven water te krijgen. De dader verlegt haar aandacht hierdoor naar haar.

Wreed Spel is het tweede deel in de serie rondom Kim Stone. In dit boek weet je al vrij snel waarom de moorden zijn gepleegd en wie de daders hiertoe aanzet. Hierdoor mist het boek toch wel wat spanning in mijn ogen. Ook vond ik de stukken van deze persoon duidelijk een stuk minder leuk en interessant als de stukken van Kim Stone en haar collega's. Dit maakt voor mij het boek toch echt een stuk minder dan deel 1 Stille schreeuw.
Na het lezen van de achterflap had ik ook zeker een heel ander verhaal verwacht en was ik toch wel ietwat teleurgesteld.
Toch heeft Kim Stone een fijne schrijfstijl, het verhaal leest vlot en door de korte hoofdstukken is het goed te lezen. Kim Stone is ook een erg interessant personage en ik wil zeker meer over haar weten en kijk uit naar een deel 3!

Nancy Lutz

25 september 2023 4:42

4

Een veroordeelde verkrachter wordt vermoord. De dader is snel gepakt, maar dan vallen er nog meer slachtoffers.
Rechercheur Kim Stone en haar team duiken in de zaak.

Wat volgt is een spannend kat-en-muisspel tussen Kim en haar belangrijkste opponent. Deze weet steeds meer over het verleden van Kim te ontfutselen, maakt daar handig misbruik van en dringt steeds dieper door in het privé-leven van Kim.
Als Kim zelf ook gevaar loopt zijn de poppen aan het dansen.

Wreed spel is een nagelbijtend spannend verhaal.
De 2 verhaallijnen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar pas op de laatste bladzijde blijkt het tegendeel en eindigt het verhaal met een geweldig plot.

Na "Stille schreeuw" is dit het tweede boek met Kim Stone in de hoofdrol.
Het is weer een spannend verhaal, met mooi uitgewerkte personages.

Ik november komt het derde deel met Kim Stone in de hoofdrol; Verloren meisjes. Ik kijk hier erg naar uit...

Het boek krijgt van mij 4 mooie sterren ****

Ik mocht het boek lezen voor de ThrillZone Leesclub.

Margje_V

25 september 2023 4:42

5

Wreed Spel –Angela Marsons
Dit is het tweede deel van de serie van Detective Kim Stone, maar dit deel is prima los te lezen. Er wordt af en toe wel terug verwezen naar het eerste deel ‘Stille schreeuw”, maar met genoeg info zodat je het eerste deel niet hoeft te lezen.

Ook dit boek is weer enorm spannend en zelfs nog beter dan het eerste deel.
Het leest vlot, is gedetailleerd en geeft alle personages diepgang.
Door de korte hoofdstukken loopt alles mooi in elkaar over en is het verhaal makkelijk te volgen.

Detective Kim Stone doet een inval bij een gezin die verdacht wordt van kindermisbruik.
Hierdoor komen er veel balletjes aan het rollen in andere zaken waar Kim ook aan werkt.
Kleine kinderen die niets willen zeggen, een psychiater die vreemd op treedt bij een aantal cliënten.
Wat heeft dit allemaal met elkaar te maken en wie heeft er baat bij dat de dader wordt opgepakt?

“Kim kreeg een brok in haar keel. Ze wilde haar blik afwenden, maar kon het niet. Ze stelde zich voor dat ze kon voorkomen wat er zou gaan gebeuren, maar natuurlijk kon ze dat niet, want het was al gebeurd.”

“Het goede nieuws is dat mensen die last hebben van slapeloosheid een snellere stofwisseling hebben en in het algemeen langer leven dan mensen die zo’n of acht uur per nacht slapen. “

Dit boek bezorgt je een slapeloze nacht.

roodkapje

25 september 2023 4:42

4

“Misbruikers zochten de kwetsbaarste plek van hun slachtoffers en zetten die kennis in om stilte af te dwingen.”

Wat gaat hier gebeuren?
Na het lezen van Stille schreeuw van Angela Marsons keek ik reikhalzend uit naar Wreed spel. Het is het tweede deel in de Kim Stone serie en is los van het eerste deel te lezen. Het is de bedoeling dat deze serie uit zestien delen gaat bestaan.
Wanneer een veroordeelde verkrachter dood en verminkt in een steeg wordt aangetroffen is het alle hens aan dek voor Kim Stone en haar team.
Ze zijn net begonnen met het oplossen van een misbruikzaak en druk bezig de bewijsvoering rond te krijgen.
Net als Kim en Bryant denken de dader gevonden te hebben, worden er ineens nog meer slachtoffers gevonden. Er blijkt iemand mensen aan te zetten tot moord.
Wie dit doet, wordt al snel duidelijk en trekt Kim mee naar haar verleden. Kan ze haar demonen de baas blijven? Is ze sterk genoeg om de strijd aan te gaan met deze manipulatieve dader?
De zoektocht van Kim en Bryant naar de dader wordt mooi beschreven. De dader speelt als het ware een kat- en muisspel.
De manier waarop de werk- en denkwijze van Kim Stone beschreven wordt en hoe deze haar eigen gang gaat is mooi beschreven. Kim is nog steeds gedreven, eigenzinnig en grof gebekt, maar is iets minder sociaal onhandig geworden. En rechtvaardigheid is heel erg belangrijk voor haar!

“Ze voelde zich niet triomfantelijk, maar tevreden, omdat ze de persoon had gevonden die een misdaad had begaan en haar werk hier erop zat.”

Ze laat Bryant dichterbij komen. Als lezer ga je begrijpen waardoor ze zo geworden is en haar verleden wordt iets duidelijker.
Kim en Bryant zijn tegenpolen en vullen elkaar goed aan.
“Het was als een elastiekje dat soms tot het verste punt werd uitgerekt, strakjes gespannen stond en vervolgens in één keer weer in de oude stand terugschoot.”

Bovenstaand citaat geeft goed weer hoe de vriendschap tussen Kim en Bryant zich verhoudt.

De beweegredenen van de dader en de slachtoffers ga je begrijpen. Je kijkt als het ware in hun hoofd en voelt hoe ze lijden.
De meerdere onverwachte plotwendingen maken het een spannend verhaal.

Een andere mooie hoofdrol is weggelegd voor de dader. Diens manipulatieve aard en werkwijze wordt zo goed beschreven, dat je blijft lezen en een hekel aan deze krijgt. Een kreng dat is het!
Het is genieten met de mooie zinnen en soms zelfs lachen.

“Dan moeten ze, hun koppen eens uit hun kontgaten halen en beter kijken.”
Er gebeurd best veel in het verhaal, dat zorgvuldig opgebouwd is. Aan het einde van de korte hoofdstukken staan cliffhangers, die er voor zorgen dat je door blijft lezen.
Wreed spel is een gedetailleerd, vlot geschreven en beeldend verhaal met een vleugje humor. Het is goed opgebouwd en Angela Marsons is er goed in geslaagd om de natuur van een sociopaat realistisch te beschrijven.

En ook nu kan ik weer zeggen, dat ik met spanning op deel 3 wacht!

Anja Vercruysse

25 september 2023 4:42

5

Wanneer het lijk wordt gevonden van een veroordeelde verkrachter gaat Kim Stone op zoek naar wie dit op zijn geweten heeft. Ze komt hierdoor in aanraking met Alex, een psychologe met een heel duister kantje. Doorheen het onderzoek komt Kim erachter dat Alex ook haar in het vizier heeft. Hoe kan zij uit haar greep blijven? En wat heeft de psychologe te maken met de zaak waar Kim aan werkt?
Wreed spel is een spannende thriller, een heel geslaagde opvolger van Stille schreeuw, het boek waar we voor het eerst kennis maken met Kim Stone.

Vivian_8729

25 september 2023 4:42

4

Voor de leesclub Thrillzone mocht ik dit boek lezen. Het is het tweede deel dat vertaald is in de Kim Stone reeks. Het boek is goed los te lezen van het eerste deel. Hoewel er wel eens door middel van een opmerking wordt gerefereerd aan het eerste deel, mis je niets cruciaals mocht je het niet gelezen hebben.

Rechercheur Kim Stone lost samen met haar team meerdere zaken op. Het verhaal bevat een hoofdverhaallijn m.b.t de moorden en een kleiner verhaal over kindermisbruik. Jammer genoeg werd voor mij persoonlijk het kleinere verhaal te weinig belicht, het was een interessante verhaallijn wat verteld had kunnen worden. Mijn inziens heeft de schrijfster hier toch wat punten laten liggen.

Het verhaal is vlot en begrijpelijk geschreven. De schrijfster houdt het tempo er goed in. Ook bevat het veel humoristische opmerkingen. Het is leuk om te zien hoe de schrijfster steeds meer diepgang brengt in de personages, deze zijn goed uitgewerkt en je krijgt meer dan voldoende inzicht in hun denkwijze.

Al met al een spannende thriller, die zeker meer dan de moeite waard is. Op naar het volgende deel!

Chantalvl

25 september 2023 4:42

4

Recensie Wreed spel. Angela Marsons

Dit is het alweer het 2e boek van Angela Marsons en ik vind het weer een topper.

Het 1e deel Stille schreeuw. Heb ik 1 ruk uitgelezen. En in dit deel krijg je nog meer over haar te weten. Ze gaat weer door op het leven van Kim Stone en wat dieper hoe ze is zoals ze is.

Ook met de zaak waaraan ze werkt wordt weer veel van haar gevraagd. Ze zit er bovenop ze krijgen te maken met meerdere situaties, en diverse slachtoffers.
En ze wordt met haar eigen verleden confronterend wat weer emoties losmaakt.

Kortom een boek dat lekker weg leest en de moeite waard!

Zie ook pas net dat er nog een deel over Kim Stone komt in november (2021) die komt zeker op mijn verlanglijstje te staan!

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.