Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
verborgen verleden chantal van mierlo thriller recensie thrillzone.jpg
Auteur(s) Chantal van Mierlo
Uitgeverij(en) Volt
Jaar van uitgave
Thrillzone score
3
Review date 20 april 2024
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Chantal van Mierlo, geboren en getogen in Boxtel, brengt met haar nieuwste thriller Verborgen verleden het eerste deel van de Kuipers & De Bont-serie ten tonele. 

In dit verhaal staat cold case-rechercheur Lara De Bont centraal. Vijfendertig jaar geleden verdween de zeventienjarige Helena van den Bosch Rutgers spoorloos, en Lara staat voor de uitdagende taak om deze lang vergeten zaak nieuw leven in te blazen. Om vooruitgang te boeken besluit ze misdaadjournalist Vincent Kuipers om hulp te vragen. De samenwerking tussen hen begint nadat Lara Vincent benadert voor hulp, aangezien hij door zijn onderzoek naar een gevaarlijke drugsbende op non-actief is gesteld. 

Verborgen verleden wordt ingeleid met een spannende achtervolging die de lezer meteen in het verhaal zuigt. Deze achtervolging dient als katalysator voor de ontwikkeling van het plot, waarbij Lara’s benadering van  Vincent essentieel is voor het voortzetten van hun samenwerking. Echter, zodra hun gezamenlijk onderzoek naar Helena’s verdwijning begint, lijkt de drugzaak geleidelijk naar de achtergrond te verdwijnen. Dit is teleurstellend, aangezien de drugzaak aanvankelijk een cruciale rol leek te spelen in de samenwerking tussen Lara en Vincent. 

Daarnaast wordt er weinig gedaan met de verhaallijn rondom het personage Lucas, waardoor een potentieel intrigerend subplot onbenut blijft. Wordt dit bewaard voor het volgende deel? Ook blijven Vincents vermoedens over Lara’s geheimen onvoldoende uitgewerkt, wat afbreuk doet aan de geloofwaardigheid van zijn personage als succesvolle onderzoeksjournalist. 

Desondanks weet van Mierlo de lezer mee te slepen in het onderzoek naar Helena’s verdwijning. De gedetailleerde uitwerking van deze zaak en de constante dreiging waarmee de personages worden geconfronteerd, zorgen voor een meeslepende leeservaring. Vooral de bezorgdheid van Vincent jegens Lara wordt treffend beschreven, wat de band tussen de personages versterkt. 

Het verhaal is niet alleen intrigerend, maar wordt ook verteld in een mooie schrijfstijl die de lezer moeiteloos meeneemt door de gebeurtenissen. De levendige beschrijvingen en goed ontwikkelde personages dragen bij aan de algehele aantrekkelijkheid van het boek. 

Verborgen verleden is een intrigerende thriller die lezers meeneemt op een reis vol geheimen en spanning. Hoewel sommige verhaallijnen niet volledig worden uitgewerkt, biedt het boek een aanvaardbare start voor de Kuipers & De Bont-serie, met goed uitgewerkte personages om de lezer geboeid te houden. 

Afbeelding
Lieselotte Danneels
Lieselotte Danneels
Ik ben Lieselotte Danneels. Ik woon samen met mijn gezin in het West-Vlaamse Brugge. Als job ben ik winkelverantwoordelijke bij een Telecomoperator.

Sinds 2020 recenseer ik voor ThrillZone. Mij zul je nooit zonder boek vinden; waar ik ook naartoe ga, ik neem een boek mee. Mijn favoriete genres zijn thriller en feelgood. Ook al lukt het door de drukte niet altijd om veel meters te maken per dag, iedere avond voor het slapen gaan moet ik een hoofdstuk gelezen hebben. Anders heb ik geen goede nachtrust.

Ik lees heel veel auteurs en ontdek ook graag nieuwe auteurs. Natuurlijk heb ik ook favoriete auteurs. Voor het thrillergenre zijn dit Karin Slaughter en Anja Feliers. Voor het feelgood genre zijn dit Rachel Hore en Lucinda Riley.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.