Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie van een gezonde dosis Scandi-thrillers houdt, heeft zeer waarschijnlijk al eens van Jorn Lier Horst gehoord of wat van deze Noorse auteur gelezen. Hij brak door met zijn thrillerreeks rondom de politie-inspecteur William Wisting, het 'Wisting-kwartet' (onze recensies vind je hier) genoemd. Uiteindelijk zijn deze boeken ook omgezet in een tv-serie, die bekeken kan worden op Netflix.

Hij werkt ook samen met andere thrillerauteurs en ook dat gaat niet onverdienstelijk. Samen met collega Thomas Enger schrijft hij boeken in de reeks van Blix & Ramm, zoals Rookgordijn. Lees hier onze recensies daarvan eens terug. Benieuwd naar hoe de auteurs zelf kijken naar deze samenwerking? Lees dan ons vragenvuur aan hen.

Uiteindelijk bleef William Wisting een personage die Horst niet kon wegleggen. Hij besloot hem dan ook terug te laten keren en wel in de Cold Case-serie, ook weer een 'Kwartet' genoemd. De reeks startte met het steengoede De Katharinacodewaarna De fjord volgde. Inmiddels zijn we aanbeland bij deel drie, De onbekende. Lees hier onze eerdere recensies.

Het nieuwe deel heet dus De onbekende en verschijnt volgende week. Waarover gaat het boek? 

Wanneer in het bos het verminkte lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden, lijkt de modus operandi op die van seriemoordenaar Tom Kerr. Maar Kerr zit al vier jaar in de gevangenis en kan de misdaad nooit hebben gepleegd. De politie richt haar pijlen dan ook op een andere verdachte, een man die de pers ooit ‘de Onbekende’ doopte – Kerrs nooit gevonden partner.
Dan weet Kerr, tijdens een reconstructie die bedoeld was om het lichaam van een van zijn slachtoffers te vinden, te ontsnappen. William Wisting wordt verantwoordelijk gehouden voor het fiasco en met zowel Kerr als de Onbekende op vrije voeten, is het een kwestie van tijd voor er meer slachtoffers vallen…

 

 

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.