Overslaan en naar de inhoud gaan

Dat je voor goede thrillers niet altijd naar het hoge noorden hoeft af te reizen, is inmiddels wel bekend. Ook vanuit de landen rondom de Middellandse Zee verschijnen regelmatige steengoede thrillers. Zo ook vanuit Spanje, waar onder andere Ibon Martín hard aan de weg timmert met zijn Ane Cestero-reeks. 

Ane Cestero, een eigenzinnige politie-inspecteur van een Spaanse elite-eenheid, maakte haar entree via De dans van de tulpen. Wij vonden dat boek "een aanrader voor elke thrillerliefhebber". Het uur van de meeuwen was het tweede deel met Cestero in een spetterende hoofdrol. Ook dat boek "maakt diepe indruk", Benieuwd naar onze recensies? Lees ze hier nog eens terug. 

Nu is er deel drie, De schreeuw van de bergen. Waarover gaat deze thriller? Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden, vermoedt detective Ane Cestero al snel dat het om een ritualistische moord gaat.

In De schreeuw van de bergen, het derde deel in de bestsellerserie van Ibon Martín, wordt detective Ane Cestero opgeroepen omdat er een gruwelijke vondst is gedaan: in een grot is het zwaar toegetakelde lichaam van een jonge vrouw gevonden. De scène wijst op een ritualistische moord, en verraadt van alles over de intenties van de moordenaar. Ane en haar team moeten op jacht naar de dader, en snel. Ze vermoedt dat de moordenaar niet ophoudt na dit eerste slachtoffer…

Ibon Martín combineert in De schreeuw van de bergen nagelbijtende spanning met het adembenemende Baskische landschap tot een spectaculaire thriller. Voor de fans van Elizabeth George en De stilte van de witte stad.

Over de auteur: Ibon Martín studeerde communicatie en journalistiek aan de Universiteit van Baskenland. Na zijn afstuderen ging hij werken voor verschillende lokale media, werk dat hij combineerde met een van zijn grootste passies: reizen. Sinds een paar jaar wijdt hij zich aan het voltooien van verschillende reisboeken en routes door Baskenland, als één van de grote experts op het gebied van plattelandstoerisme en vrije tijd in het hele Baskenland.

Je koop De schreeuw van de bergen hier

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.