Overslaan en naar de inhoud gaan

Dolores Redondo (1969) is een Spaanse schrijfster geboren in San Sebastián. Ze wordt in Spanje de thrillerkoningin van dit tijdperk genoemd. Haar succesvolle Baztán-trilogie rond inspecteur Amaia Salazar maakte indruk bij critici wereldwijd en werd meerdere keren genomineerd voor internationale thrillerprijzen. Het eerste boek uit de reeks, Beschermengel, werd succesvol verfilmd en in tweeëndertig talen vertaald. In 2016 verraste Redondo vriend en vijand door de Premio Planeta te winnen met haar boek Todo esto te daré (Dit alles zal ik je geven). Extra bijzonder is dat de literaire prijs vrijwel nooit wordt toegekend aan een thriller en hierdoor is Redondo dus de uitzondering op de regel. 

Nu is Redondo terug en wel met Het kille hart. In de angstaanjagende thriller Het kille hart wordt de Spaanse inspecteur Amaia Salazar geselecteerd voor de FBI Academy, een prestigieus programma voor opsporingstalent van over de hele wereld. Ze valt daar meteen op door haar scherpe observaties, én door haar recente indrukwekkende optreden in een Spaanse ontvoeringszaak. Voor FBI-agent Aloisius Dupree genoeg redenen om haar meteen op te nemen in zijn onderzoeksteam met maar één taak: de seriemoordenaar De Componist opsporen.

De Componist slaat toe tijdens natuurrampen, zodra het stof van een orkaan of tornado is neergedaald. Zijn specialiteit: een hele familie vermoorden, en de lichamen achterlaten in hun eigen, door natuurgeweld verwoeste huis. Als Amaia en het team een kans willen maken om deze seriemoordenaar te pakken, moeten ze haast maken. Want over een paar dagen zal orkaan Katrina New Orleans bereiken…

Het kille hart is een ijzingwekkende thriller waarin een jonge detective moet bewijzen wat ze waard is.

‘Dolores Redondo is de koningin van de Spaanse literaire thriller.’ — Carlos Ruiz Zafón

‘Dolores Redondo maakt de titel ‘de koningin van de Spaanse literaire thriller’ meer dan waar.’ — Het Parool

Het kille hart koop je onder andere hier.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.