Overslaan en naar de inhoud gaan

Ken je privédetective Varg Veum al? Nee? Dan is het hoog tijd om met deze Noorse eigenwijze speurder kennis te maken. Schrijver Gunnar Staalesen laat Veum al jaren meedraaien. En uitgeverij Marmer heeft weer een mooie actie. Net als vorig jaar zal in de fysieke winkel weer de 3=2 actie voor een aantal Varg Veum titels plaatsvinden. 

En wij organiseren samen met Marmer een aantal winacties om dit te vieren! De eerste thriller die we weggaven, was Bittere bloemen. 

Varg Veum is privédetective in het Noorse Bergen. Hij heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel, is opportunistisch en anti-autoritair. Als Veum eenmaal aan een opdracht begint, ontdekt hij vaak het ene lijk na het andere, dit tot groot ongenoegen van de politie. 

Na een verblijf van enkele maanden in een ontwenningskliniek stapt Varg Veum de maatschappij weer in. In de hoop zijn werk langzaamaan weer te kunnen oppakken, neemt hij een simpel baantje aan: bewaker van een huis waarvan de bewoners enige tijd in Spanje verblijven. Wanneer de vrouw die hem het baantje heeft bezorgd, een rondleiding geeft door het huis, ontdekken ze een lijk in het zwembad. 

Terwijl Veum het dode lichaam uit het water haalt, verdwijnt zijn opdrachtgeefster spoorloos. De plaatselijke recherche krijgt de zaak in behandeling, maar Varg Veum gaat, ondanks waarschuwingen van de politie, zelf op zoek naar de verdwenen vrouw.

Wie is de winnaar van Bittere bloemen?

- Sabrina Schouten

Van harte! Stuur je adresgegevens in via info@thrillzone.nl en dan komt het boek naar je toe.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.