Overslaan en naar de inhoud gaan

De literaire thriller De Camino van bestsellerauteur Anya Niewierra is de bestverkochte thriller van 2023. Dit maakte de CPNB vanmiddag bekend. En ook niet helemaal onverwacht: op ThrillZone was deze recensie het best gelezen in 2023. Lees hem hier.

Op de lijst van bestverkochte boeken van 2023 staat De Camino op nummer 3. De laatste keer dat er
een Nederlandse thriller in de top 3 stond was in 2016. De Camino was tevens het meest uitgeleende boek bij de openbare bibliotheken van Nederland. Op dit moment staat Anya met twee thrillers in De Bestseller 60: De Camino op nummer 3 en Het dossier op nummer 55. 

Eind vorig jaar won De Camino nog de NS Publieksprijs. Van De Camino zijn al meer dan 250.000 exemplaren verkocht. De Camino heeft daarnaast ook de Thrillzone Award gewonnen. Op 28 mei verschijnt Niewierra’s nieuwe thriller De nomade. In deze thriller duikt documentairemaker Olga in het Sovjetverleden van haar dementerende vader en doet een schokkende ontdekking.

Anya Niewierra in een reactie: ‘Ik ben ontroerd. Alweer een mijlpaal voor mijn boek. Het verscheen in mei 2021 en klom langzaam maar gestaag naar deze hoge notering en wel via doorvertellen. Het waren de boekhandels, de bibliotheken en de vele lezers die De Camino via een inktvlekwerking de NS Publieksprijs bezorgden. Maar een succesvol boek maak je niet alleen. Het is teamwork. Vanaf het eerste idee tot aan de laatste letter had ik zowel mijn man als de topploeg van Luitingh-Sijthoff aan mijn zijde, voorop mijn redacteur Maarten Basjes. Bedankt, allen.'

(Bron: LS)

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.