Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is voor de Scandi-liefhebbers altijd goed nieuws als Jorn Lier Horst een nieuwe thriller uitbrengt. We kennen Horst van zijn succesvolle reeks rondom William Wisting, de eigenzinnige politie-inspecteur. Hij maakte zijn opwachting eerder in het Wisting-Kwartet (recensies hier), maar Horst besloot zijn protagonist vaker te laten opdraven. Daarom startte hij met het Cold Case-Kwartet. De recensies daarvan lees je hier. Daarin is Dossier 1569 het nieuwste deel. Nog niet genoeg van Jorn Lier Horst? Hij schrijft ook samen met Thomas Enger in de reeks rondom Blix en Ramm.

Waarover gaat Dossier 1569? William Wisting begint aan de tweede week van zijn zomervakantie als hij op zijn vakantieadres een verontrustend krantenbericht leest. Een lokale vermissingszaak groeit uit tot een landelijk nieuwsbericht. Dan ontvangt Wisting een ongeadresseerde brief met een reeks mysterieuze cijfers. Hij brengt ze in verband met de dossiercode van een oude zaak. Deze werd destijds snel opgelost en de dader werd veroordeeld en naar de gevangenis gestuurd. Recente gebeurtenissen onthullen nu echter verbanden die twintig jaar geleden niet zichtbaar waren. De brief is slechts de eerste van een reeks, en alles wijst erop dat er een andere waarheid achter de zaak zit dan de politie denkt. Wisting moet op zoek naar de afzender van de brief én naar de ware feiten achter de zaak. Maar lang niet iedereen is blij dat hij zaken oprakelt...

Klinkt goed toch? Je bestelt Dossier 1569 hier

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.