Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze week verscheen de nieuwste actiethriller van Chris Ryan, Verstoten. Inmiddels schreef Ryan meer dan 50 (!) boeken, onder andere actiethrillers en jeugdboeken. 

Verstoten is gebaseerd op een waargebeurd verhaal vertelde Ryan in een interview met ThrillZone. “Laat ik beginnen met te zeggen dat Verstoten is gebaseerd op een echt verhaal. Zoek maar op internet op mall attack Nairobi. Een stel extremisten viel een winkelcentrum aan en doodde daar veel mensen. Het werd een gijzelingssituatie. Een SAS-militair was gestationeerd in de buurt om daar Keniaanse troepen te trainen. Toen hij hoorde van de aanval, is hij naar het winkelcentrum toegegaan. Eigenlijk heeft hij eigenhandig mensen gered daar. Maar de SAS-top nam hem dat niet in dank af en zette hem in een kwaad daglicht. Hij had niet volgens de orders gehandeld en kreeg ervan langs. Onzin natuurlijk, want de man is gewoon een held. Daarop heb ik de hoofdpersoon van Verstoten gebaseerd." Lees het complete interview hier.

De verhaallijn van Verstoten is de volgende: Nadat SAS-onderofficier Jamie ‘Geordie’ Carter eigenhandig heeft ingegrepen bij een dodelijke terroristische aanslag in Mali, wordt hij bestempeld als ‘lone wolf’ door jaloerse hogere officieren. Het maakt hem een buitenstaander in de eenheid. Carter krijgt een tweede kans met een volgende missie: het vinden van een verdwenen SAS-held genaamd David Vann, die inmiddels als schurk bestempeld wordt.

Vann werd uitgezonden naar Afghanistan om lokale rebellen te trainen om tegen de Taliban te vechten. Maar sindsdien is het stil en hebben de geplande aanvallen op belangrijke doelen niet plaatsgevonden. Carter volgt Vann door Afghanistan en Tadzjikistan en ontdekt de betrokkenheid van de kwaadwillende soldaat bij een samenzwering die tot ver voorbij het Midden-Oosten reikt, en een dreigende aanval die fatale gevolgen kan hebben voor de hele wereld.

Je koopt Verstoten hier

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.