Overslaan en naar de inhoud gaan

De Britse auteur Daniel Cole werkte onder andere als ambulancebroeder voordat hij in 2017 wereldwijd doorbrak met de thriller Ragdoll. De rechten werden aan meer dan 30 landen verkocht en ook een verfilming is in de maak. In 2018 volgde Marionet, het tweede deel met William (Wolf) Fawkes en Emily Baxter. Daarna verscheen het derde, afsluitende, deel De Wolven. Het was een trilogie die gretig aftrek vond onder thrillerbeminnend Nederland en België. Cole wist een spannend plot te combineren met gruwelijk beschreven scenes, iets dat de lezers nog lang bijbleef. 

Hoe ga je dan verder? Jawel, met stand alone thrillers. De eerste daarvan was Mimic, waarin wederom een seriemoordenaar onder de huid van de lezers kroop. Benieuwd naar onze recensies? Check dan deze link.

Nu is er goed nieuws. De nieuwe thriller van Cole is aanstaande en heet Jackdaw. Lekkere titel wel...waarover gaat deze thriller? Rechercheur Scarlett Delaney arriveert op de plaats delict van een onmogelijke moord: de onthoofding van een beroemde socialite tijdens een drukbezocht feest, gruwelijke foto's die op haar eigen sociale media werden geüpload en haar lichaam dat vervolgens op onverklaarbare wijze verdween. De derde moord in korte tijd, met dezelfde handelswijze... ongetwijfeld het werk van de door de media genaamde Jackdaw killer.

Scarlett moet samenwerken met Henry Devlin, de knappe en charmante ‘privédetective’ die is ingehuurd om te doen wat de politie niet lijkt te kunnen. De eerste misstap van de Jackdaw biedt hen een onverwachte kans om daadwerkelijk een leven te redden. Maar zal de aantrekkingskracht van hun eigenbelang en hun tikkende tijdbom van een relatie lang genoeg standhouden om hen beiden veilig tot het bittere einde te helpen.

Jackdaw koop je onder andere hier


 


 

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.