Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom bij “Thrillzone Rewind”, onze wekelijkse terugblik op de verschenen artikelen en recensies. Afgelopen week recenseerden we 6 boeken en hadden we zelfs één 5-sterren recensie. Ongetwijfeld is er voor iedereen weer wat moois verschenen. Hieronder nemen we je mee en inspireren we je hopelijk.

We trappen af met Iselin was bijna thuis. Geschreven door Ørjan Karlsson en uitgegeven door Uitgeverij Marmer. De 19-jarige Iselin Hanssen verdwijnt tijdens een hardlooptraining in een populair wandelgebied. De politie vermoedt in eerste instantie dat ze uit eigen beweging is vertrokken. Toch zijn er vermoedens dat er sprake kan zijn van een misdrijf, zeker wanneer haar T-shirt onder het bloed wordt gevonden bij het pad waar ze is verdwenen. De verdenking valt al snel op haar vriend, de zoon van één van de rijkste mannen van Bodø. Voor inspecteur Jakob Weber lijkt het een duidelijke zaak, totdat er nog een jonge vrouw verdwijnt.

Chris gaf het boek 4 sterren. “Dit verhaal past zo in een duistere Scandinavische tv-serie en dat is zeker een compliment." "Na afloop kan er maar één conclusie worden getrokken; wat een briljant plot heeft Karlsson neergezet!”

De volgende recensie is van Marinus, hij beoordeelde Rusland, Revolutie en Burgeroorlog 1917-1921 met 3-sterren. Rusland is geschreven door Antony Beevor en is uitgegeven door Ambo-Anthos. 
Wie graag geschiedenisboeken leest, kan niet om de Britse auteur Antony Beevor heen. Hij is bekend van titels als De slag om Arnhem en D-Day. Onlangs verscheen van hem Rusland, waarin hij terugkijkt op de bolsjewistische revolutie in de periode 1917-1921. En de lezer zal zich na het dichtslaan van Rusland nog eens op het hoofd krabben; de parallellen met het heden zijn wel héél groot. 

Marinus zegt hierover: “In Rusland belicht Beevor een bijzonder bloederige periode vanuit verschillende perspectieven en geeft daarbij ook nieuwe inzichten. Voor gedegen geschiedeniswerk ben je bij Beevor aan het juiste adres.”

We gaan door naar het eerste fantasy boek deze week en een regelrechte hit op Boekstagram en Tiktok Het lied van de zee van A.G. Slatter, uitgegeven door Boekerij. Lang geleden floreerde Miren O’Malleys familie dankzij een deal die ze hadden gesloten met de Meermensen: veiligheid voor hun schepen op zee in ruil voor een bijna onbetaalbare prijs. Die belofte hebben ze echter al vele jaren niet kunnen waarmaken. Mirens oma is vastbesloten om de gloriedagen terug te laten keren, zelfs als dat betekent dat ze Miren haar vrijheid moet ontnemen. 

Aimee haar beoordeling is terecht 4-sterren en heeft daarbij de volgende opmerking: “Het lied van de zee is een prachtig, meeslepend boek. Het is een aanrader voor liefhebbers van fantasy en avontuur en het is geschikt voor jong en oud. Het zal je meenemen op een reis vol magie en verwondering. "In één woord betoverend.”

Het volgende boek is ook fantasyboek en voor vampier liefhebbers een must-have. Dennis las namelijk Het hof van schaduw van Victor Dixen, uitgegeven door Luitingh-Sijthoff. Hof van schaduw, het eerste deel van de Vampyria-serie geschreven door Victor Dixen, is een meeslepend boek dat je vanaf het begin betovert. Met een huiveringwekkend spannend verhaal en een betoverend mooie schrijfstijl weet Dixen de lezer moeiteloos mee te nemen naar een wereld waarin vampieren heersen over gewone stervelingen. Dennis gaf hier dan ook 5-sterren en sloot zijn recensie af met de volgende woorden:  “Victor Dixen heeft met dit boek een meesterwerk afgeleverd dat je niet mag missen. De combinatie van een boeiend verhaal, memorabele karakters en de prachtige uitvoering maken dit boek een absolute aanrader.”

Mads las de afgelopen week Het lege huis van Unni Lindell, uitgegeven door Volt. 
Pas afgestudeerd wordt de nieuwbakken politieagente Lydia Winther geplaatst bij de strengere, maar nuchtere hoofdinspecteur Marit Nilsen. Samen behandelen ze een melding van de negentienjarige Sonja Janssen, die vanuit de tuin van haar buren vreemde geluiden uit het huis hoort komen, en tevens een gedaante achter het keukenraam spot. Gek, denkt ze, want haar buren zijn op reis, en haar is gevraagd de tuin bij te houden. Wanneer Lydia en Marit arriveren, ontdekken ze niets vreemds en vertrekken weer. Maar Lydia vertrouwt het niet en besluit enkele dagen later terug te keren. Van Sonja ontbreekt echter elk spoor. Zonder groot alarm te slaan, omdat ze immers nog een nieuwsgierige nieuweling is, gaat Lydia de sporen van het meisje na en komt ze tot de schokkende ontdekking dat haar verdwijning verband lijkt te houden met eerdere vermissingen. 

Mads gaf het boek 3-sterren en zei: “Unni Lindell bewijst weer eens een stabiele factor in het thrillerlandschap te zijn.” "Wil je een lekkere, degelijke, snelle thriller lezen, dan ben je bij haar aan het juiste adres.” 

We sloten de week af met het boek De gestolen ergenaam geschreven door Holly Black en uitgegeven door Boekerij. Ren is achtergelaten bij haar niet-ouders, en blijkt al snel in verbinding met de faerie-wereld te hebben. Dan komt ze niemand minder dan prins Eik tegen, erfgenaam van Elfhame. Ze blijkt connecties met het Hof der Tanden te hebben. Eik is zeventien, maar charmant, mooi en manipulatief. Hij is op een persoonlijke missie die hem naar het noorden zal leiden waarbij hij op de een of andere manier Rens hulp hard nodig heeft. Als ze akkoord gaat zal ze haar hart moeten beschermen tegen een jongen die ze ooit kende en een prins die ze voor geen goud vertrouwt.
Saskia genoot van het verhaal en gaf het 3-sterren: “Black leidt haar lezers naar een solide ontknoping, en een einde waarin weer eens naar voren komt hoe een karaktertrek de hele verdere situatie kan bepalen. Verreweg één van de betere boeken van de auteur.”

De afgelopen week bleek weer een goede week te zijn waar zeker fantasy fans goed verwend werden. Welke boeken pakken jullie op?

Afbeelding
Dennis
Dennis Scheerman
Als kleine jongen las ik elk boek wat iets met draken, ridders of andere fantasy gerelateerde onderwerpen te maken. Een brief voor de koning, Harry Potter en alles daar tussen in werd verslonden. Naar mate ik ouder werd kwamen daar steeds meer thrillers bij. Nu de mazzel dat ik deze twee genres mag recenseren voor Thrillzone.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.