Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is de maand van de terugkeer van een aantal interessante seriepersonages! Zo verscheen vorige week De schreeuw van de zeearend waarin Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist hun rentree maakten. Voor de liefhebbers van de Scandi-thriller dus goed nieuws. En het wordt nog beter: op 30 mei verscheen De terugkeer van Mia van de Noorse auteur Samuel Björk. Met Holger Munch en...jawel, Mia Krüger. Het is het vijfde deel in deze succesvolle reeks die op een grote fanschare mag rekenen. Lees hier onze eerdere recensies nog eens terug.

Eind '21 interviewden wij Björk en toen vroegen we hem naar het schrijven van deze serie.  Hoe moeilijk is het om een serie te schrijven? Best lastig, aldus Björk. De reden daarvoor is dat niet iedereen de reeks in chronologische volgorde leest. Soms stappen mensen halverwege in, of pas bij het laatste boek. En iedereen moet wel het gevoel hebben dat dit dan het boek is dat het eerste deel in de reeks is. Iedereen moet zo kunnen instappen. Dat is het lastigste onderdeel, om het als een stand alone boek te schrijven. Maar na het vierde deel Sneeuwwit wordt de serie wel echt anders, aldus Björk. “Ik ga het anders doen, het gaat straks nog meer om karakterontwikkeling. Ik ben daar nu nog zekerder over.”

En dat vijfde deel ligt er nu dus, waar meer ontwikkeling van de personages in zit. Waarover gaat De terugkeer van Mia? Mia Krüger is terug op Hitra – het eiland dat ze ooit haar thuis noemde. Nu ze gestopt is bij de politie, is ze teruggekeerd naar het eiland om haar huis op te ruimen, zodat ze een nieuw leven kan beginnen.

Dan krijgt ze opeens bezoek van een jong meisje. Drie jaar geleden is er een jongen verdwenen, en het meisje vraagt Mia’s hulp om hem te vinden. Wanneer op Hitra het lichaam van een tiener wordt aangetroffen met de naam van de vermiste jongen in haar bloed geschreven, krijgt Munch in Oslo een telefoontje, en wordt het team weer herenigd…

De terugkeer van Mia koop je onder andere hier.


 

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.