Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze week zijn de Engelse vertaalrechten van de nog te verschijnen debuutthriller De Man met Duizend Gezichten van Lex Noteboom verkocht aan de Britse uitgever Orion. In een zescijferige deal verkreeg Editorial Director Sam Eades de wereldwijde Engelse rechten voor zowel het boek als de aanverwante thrillerpodcast De Vrouw met Duizend Gezichten. De deal kwam tot stand met behulp van Stella Nelissen van Marianne Schönbach Literary Agency. In Nederland wordt het boek reeds voor verschijnen al zo goed ontvangen dat er twee herdrukken zijn ingegeven om aan de vraag vanuit de boekhandel te voldoen. Uitgever Steven Maat van A.W. Bruna Uitgevers beschouwt Lex Noteboom als een van de grootste thrillertalenten van Nederland en legde de auteur deze week vast voor nog eens twee boeken. 

Sam Eades, Editorial Director bij Orion: ‘Het verhaal geeft een angstaanjagende blik in de duistere toekomst van de wereldpolitiek, social media en fake news en is eveneens een meeslepende en dwangmatige karakterstudie van een man met vele gezichten; die van een liefhebbende echtgenoot, toegewijde vader en een meedogenloze dictator. The Man With a Thousand Faces wordt de belangrijkste thriller van Orion in 2025. We zien Lex als de toekomst van ons misdaad- en thrillerfonds naast onze auteurs Michael Connelly, Ian Rankin en Robert Ludlum. Dit wordt de volgende wereldwijde thrillersensatie, zorg dat je het niet mist...’ 

De thrillerpodcast De Vrouw met Duizend Gezichten ging op 8 mei live. De achtdelige podcastserie is in rap tempo uitgegroeid tot een van de populairste podcasts van dit moment en staat momenteel op #1 in de Apple-chart en op #9 in de Spotify-top-10. Boek en podcast spelen zich in dezelfde wereld af, maar vertellen afzonderlijke verhalen die los van elkaar te lezen/beluisteren zijn.

Waarover gaat De Man met Duizend Gezichten? In een wereld waarin fake news, big data en social media de dienst uitmaken, gaan drie personen op zoek naar de waarheid. En alles draait om die ene mythische figuur: de Man met Duizend Gezichten.

Michelle staat op het punt om met haar man Daniel en hun gezin op vakantie te gaan, als ze te horen krijgen dat Daniels tweelingbroer is verongelukt. Vigo Lechkov was de president van Kazichië en Daniel keert voor het eerst in twintig jaar terug naar zijn geboorteland om bij de begrafenis te zijn. Daar aangekomen ziet Michelle algauw dat haar man onder druk wordt gezet om zijn broer op te volgen als president. Ze wil zelf zo snel mogelijk terug naar Amsterdam, maar dat blijkt niet eenvoudig. In het oosten van de voormalige Sovjetstaat is een rebellenleider opgestaan die het volk verenigt in een opstand tegen het regime. Niemand weet wie hij is of hoe hij aan zijn middelen komt, maar hij heeft een rebellenleger achter zich en pleegt aanslagen. Terwijl de Russische geheime dienst en de CIA zich met het conflict bemoeien, en Michelle alles op alles zet om haar gezin veilig thuis te krijgen, gaat Daniel de strijd aan met de ongrijpbare rebel, die bekendstaat als de Man met Duizend Gezichten.

(Bron: A.W. Bruna)

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.