Overslaan en naar de inhoud gaan

Een tas vol boeken verleden tijd met de e-reader

De e-reader, wie kent hem niet? Waar de één het fantastisch vindt, blijft het lezen van een fysiek boek nog steeds het ultieme. Alleen al het gevoel van het omslaan van de bladzijden en ook de geur van het papier, zorgen voor een stukje nostalgie. Ondanks het feit dat het lezen praktisch hetzelfde is, zien we toch dat de meeste mensen de voorkeur geven aan een fysiek exemplaar. Maar hoe handig is het dat je al je favoriete boeken mee kunt nemen, zonder dat het je extra ruimte kost. Om je ervan te doen overtuigen, hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

Wat is een e-reader?

Een e-reader, ook wel e-book reader genoemd, is een apparaat dat speciaal is ontworpen voor het lezen van elektronische boeken (e-books). E-readers hebben doorgaans een beeldscherm dat lijkt op papier, wat de ogen ontziet en lange leessessies mogelijk maakt. Het grote voordeel is, is dat je deze ook prima mee kunt nemen in je luiertas zwart. Bijvoorbeeld wanneer je een dagje met het gezin op pad gaat.

E-readers zijn er in verschillende vormen en maten, maar de meeste hebben dezelfde kenmerken, zoals:

 • Een scherm met hoge resolutie dat het uiterlijk van een afdruk op papier nabootst.
 • Ingebouwde verlichting om in elke omgeving te kunnen lezen.
 • Keuze uit verschillende lettergroottes en -stijlen.
 • Instelbare tekstuitlijning en spaties
 • Lange levensduur van de batterij, waardoor het apparaat dagen of zelfs weken achter elkaar kan worden gebruikt.
 • Wi-Fi connectiviteit, waardoor gebruikers draadloos e-books kunnen kopen en downloaden
 • Opslagruimte, waardoor gebruikers duizenden e-boeken op het apparaat kunnen opslaan.
   

Ieder gewenst boek altijd en overal beschikbaar

Het grote voordeel is natuurlijk dat je zoveel boeken mee kunt nemen wat je maar wilt. Het maakt dus niet uit of je er nu twee of tien meenemen, ze passen allemaal in je leren schoudertas dames. Dit heeft als grote voordeel dat je dus niet bang hoeft te zijn dat je op vakantie zonder leesvoer komt te zitten. Heb je je favoriete boek uitgelezen, dan download je er toch gewoon nog één? Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding om het boek eenmalig te kunnen downloaden. Wel is het handig eerst even wat boekrecensies te lezen, voordat je het boek besteld. Voor de rest kun je het boek dan offline lezen. Perfect voor bijvoorbeeld in de auto of het vliegtuig en natuurlijk aan het strand. Heb je nu geen internet, dan haal je toch gewoon even je telefoon uit je telefoontasje en gebruik je deze als hotspot? Helemaal wanneer je binnen europa zit, is het qua bundel geen enkel verschil.

Voordeliger

Het downloaden van een e-book is doorgaans een stuk voordeliger dan het kopen van een fysiek exemplaar. Het enige wat je misschien wel hebt, is dat het uitlenen van een boek wat lastiger gaat. Het e-book staat immers onder jouw naam op je e-reader. Om nu je hele account prijs te geven, is natuurlijk ook weer net iets teveel van het goede.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reacties

Wilma Veltkamp

22 juni 2024 23:13

5

Fijn artikel, ik heb al sinds in camper en geen boeken mee mag nemen i.v.m. het gewicht een e-reader. Een heel oude Sony, maar werkt nog steeds naar tevredenheid. En hij gaat overal mee naar toe, pas in de tas en is direct gebruikers klaar. Ik wil niet meer zonder.

Reactie toevoegen

Platte tekst

 • Geen HTML toegestaan.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
 • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.