Overslaan en naar de inhoud gaan

Als je door de nabestaanden van Stieg Larsson wordt gevraagd om zijn Milennium-reeks voort te zetten, ben je waarschijnlijk niet de minste. Dat geldt voor David Lagercrantz, die daarop aan de slag ging en drie vervolgdelen schreef. Onze recensies daarvan vind je hier. Je zou hem echter ook kunnen kennen van Ik, Zlatan, de biografie over de wereldberoemde voetballer. Lagercrantz studeerde filosofie en religie aan de universiteit en ging naar de School voor Journalistiek in Göteborg. Hij werkte eerder als misdaadjournalist. En nu is hij terug met een nieuwe thriller! Uitgeverij Signatuur gaf onlangs Obscuritas uit, de eerste Rekke & Vargas-thriller.

Zomer 2003. In Hässelby, net buiten Stockholm, wordt het lichaam van een scheidsrechter gevonden. Giuseppe Costa, de vader van een van de spelers en een heethoofd, wordt voor de moord gearresteerd. Costa beweert echter dat hij onschuldig is en de hoofdinspecteur van de politie besluit om de hulp in te roepen van professor Hans Rekke, een befaamde expert in ondervragingstechnieken. Maar Rekke gedraagt zich vreemd en verwerpt zelfs het al gedane onderzoek. Costa wordt vrijgelaten en de politie blijft met lege handen achter. Alleen Micaela Vargas, een jonge agente, weigert om het hierbij te laten. Onder dramatische omstandigheden ontmoeten ze elkaar en ze besluiten, hoe verschillend ze ook zijn, de zaak samen op te lossen. Wat was de scheidsrechter voor man, een slachtoffer of een dader?

 

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.