Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
verborgen tralies melissa skaye thriller recensie thrillzone.jpg
Serie VT
Auteur(s) Melissa Skaye
Uitgeverij(en) Letterrijn
Jaar van uitgave
Thrillzone score
5
Review date 17 januari 2023
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Melissa Skaye is auteur van de VT-thrillerreeks (Virtuele tango, Verleden tijd, Verminkte toekomst, Verknipte toekomst, Verknipte tegenstander, Verzwegen trauma). In deze reeks zijn Sanne Philips en Luca Borra de hoofdrolspelers. Ook is Skaye auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago. In samenwerking met J. Sharpe schreef ze daarnaast de thriller Meedogenloos. Skaye woont samen met haar man en twee kinderen in Hoorn wat meteen ook het decor is van de VT-reeks. Verborgen Tralies is alweer het zevende deel in deze serie.

Aisha Vermeulen, de vriendin van rechercheur Luca Borra, is spoorloos verdwenen sinds 15 november 2017. Sanne Philips en paragnost Will de Jager helpen Luca bij zijn zoektocht. Ondanks al hun inspanningen blijft ze onvindbaar. Haar kinderen zijn ontroostbaar, maar geven de moed niet op. Luca zit in een depressie waar hij niet uit raakt. Tot Franka Catini, een goede vriendin van Sanne, vier jaar later eveneens verdwijnt…

Voor wie nog niets in deze reeks gelezen heeft is dit geen must om Verborgen tralies op te pakken. Het is overigens wel leuk om de rode draad van de personages volledig in detail te kennen. Maar je kan evengoed beginnen met het laatste deel. Skaye geeft gedurende het verhaal namelijk genoeg informatie over wat er voorgaand gebeurd is, zodat de lezer altijd mee blijft met het verhaal.

Verborgen tralies is opnieuw een spannende thriller, die de lezer geboeid weet te houden tot de laatste pagina. Niet alleen is er een constante spanning aanwezig maar wordt er ook nog eens een psychologisch spel gespeeld. Het verhaal lezen we vanuit verschillende perspectieven.
De eerste is die van Aisha; hiermee keren we terug naar het verleden. Tijdens die passages wordt het voor de lezer alsmaar maar duidelijker wat er precies met haar gebeurd is. Dit perspectief van Aisha brengt de psychologie in het boek tot ongekende hoogtes. Skaye heeft in de vorige delen van de reeks al aangetoond dat ze het niet schuwt om zware thema’s aan te halen en om gruwel in haar verhalen te stoppen. In Verborgen tralies gaat ze hier dunnetjes mee door.

In Verborgen tralies krijgen de fans opnieuw te maken met een ontvoering, iets wat al in een van de vorige delen het onderdeel was. Toen speelden vooral de gruwelijke gebeurtenissen en het zieke brein van de ontvoerder een grote rol. Hier krijgt de ontvoering een andere insteek. Waarbij niet het gruwelijke en zieke brein van de dader een grote rol speelt, maar het Stockholmsyndroom.  Het is een thema die Skaye mooi weergegeven heeft. Wanneer je genoeg geïntimideerd wordt en genoeg agressie meemaakt ga je op een gegeven moment aan jezelf gaan twijfelen. Ben je echt wel wie je denkt dat je bent?

De chemie tussen Sanne, Luca en Will druipt ook in dit deel van de pagina’s. Ze zijn een gouden trio die elkaar perfect aanvullen. Waar de één tekort schiet , gaat de ander dit probleemloos gaan aanvullen. Hiermee laat de auteur zien dat deze karakters nog wel een aantal delen mee kunnen.

Skaye bewijst opnieuw dat ze een verdomd goede thriller kan schrijven. De fans hebben lang moeten wachten op het zevende deel. Maar geloof ons, het is het wachten meer dan waard.
Op naar deel acht in deze reeks, want wat ons betreft zijn Sanne, Luca en Will nog lang niet uitgezongen.

Afbeelding
Lieselotte Danneels
Lieselotte Danneels
Ik ben Lieselotte Danneels. Ik woon samen met mijn gezin in het West-Vlaamse Brugge. Als job ben ik winkelverantwoordelijke bij een Telecomoperator.

Sinds 2020 recenseer ik voor ThrillZone. Mij zul je nooit zonder boek vinden; waar ik ook naartoe ga, ik neem een boek mee. Mijn favoriete genres zijn thriller en feelgood. Ook al lukt het door de drukte niet altijd om veel meters te maken per dag, iedere avond voor het slapen gaan moet ik een hoofdstuk gelezen hebben. Anders heb ik geen goede nachtrust.

Ik lees heel veel auteurs en ontdek ook graag nieuwe auteurs. Natuurlijk heb ik ook favoriete auteurs. Voor het thrillergenre zijn dit Karin Slaughter en Anja Feliers. Voor het feelgood genre zijn dit Rachel Hore en Lucinda Riley.

Wat vinden lezers...

Nightshade

23 juni 2024 0:03

4

Recensie: Verborgen Tralies - Melissa Skaye

Luca Borra verkeert in een depressie sinds de verdwijning van zijn vriendin Aisha Vermeulen, 4 jaar geleden. Wanneer 4 jaar later de goede vriendin van Sanne, Franka, eveneens verdwijnt, weet Luca op te krabbelen en zet zich in in de zoektocht naar Franka. Tegen elke verwachting in komt er dan ineens een nieuwe tip binnen met foto’s van de vermiste Aisha. Sanne en Luca herkennen haar meteen en de zoektocht wordt nieuw leven ingeblazen. Maar is zij na al die jaren nog wel de vrouw die zij kennen..?

Verborgen Tralies is het zevende deel uit de VT-reeks van Melissa Skaye. Dit spannende zevende deel is met recht wat men noemt een pageturner. Door de toegankelijke schrijfstijl en steeds verder opbouwende spanning vlieg je door de pagina’s heen. Zo nu en dan wordt de spanning nog een beetje verder opgevoerd met een onvoorspelbare plotwending waardoor de lezer toch weer even in het duister tast. Er loopt een duidelijke rode draad door het verhaal en de ontwikkelingen volgen elkaar op een logische manier op.

De thema’s gebruikt in Verborgen Tralies zijn veelal niet iets alledaags, wat het interessant maakt. Thrillers over rechercheurs en verdwijningszaken zijn er meer dan genoeg, maar Melissa Skaye weet zich hiermee goed te onderscheiden van de rest.

Een kleine kanttekening naast alle lovende opmerkingen die ik heb over Verborgen Tralies, is dat sommige personages wel een betere uitwerking hadden mogen hebben. Maar omdat dit een zevende deel is uit een serie, van welke ik de voorgaande delen nog niet heb gelezen, zou het ook nog kunnen dat deze personages in eerdere boeken al verder uitgediept waren. Hier wil ik dan ook niet een te groot punt van maken.
Een ander, klein puntje, is dat er in enkele hoofdstukken in het begin van het boek nogal offensief geschreven is. De tekst is heel ruw en hoewel dat zeker past bij het perspectief van het betreffende personage, is het toch wel opvallend en grof. Zoiets verwacht je niet per direct in een boek.

Ik zou iedereen die houdt van een meeslepende, spannende thriller, aanraden om Verborgen Tralies van Melissa Skaye te lezen. Teleurstelling is haast onmogelijk bij dit fantastische boek! Daarom geef ik het een gemiddeld cijfer van een 8,8.

Wilma Veltkamp

23 juni 2024 0:03

4

“Verborgen tralies” is alweer het zevende deel uit de VT-serie rond Luca Borra, Sanne Philips en Wil de Jager. Dit deel begint opnieuw met een vermissing, echter dit keer komt het wel heel dichtbij. Aisha Vermeulen, de partner van Luca is al vier jaar vermist. Ondanks alle onderzoeken van hem en zijn team en de hulp van paragnost Wil, blijft ze onvindbaar. Haar kinderen geven de moed niet op in tegenstelling tot Luca. Hij zit in een depressie en niets of niemand lijkt meer tot hem door te dringen. Maar dan verdwijnt Franka Catini, een vriendin van Sanne, en dit is net het duwtje dat hij nodig heeft om zichzelf te herpakken.
Het was wel even wennen dat er een sprong in de tijd is gemaakt, maar gelukkig staat boven elk hoofdstuk wanneer en waar de gebeurtenis plaats vindt. Hierdoor leer je ook weer de nieuw opgevoerde personages goed kennen. Op deze manier komen we langzamerhand te weten wat er is gebeurd in de afgelopen vier jaar, maar ook wordt er af en toe nog eens teruggeblikt op situaties van langer geleden. Ondanks dat ik alle voorgaande delen had gelezen, vond ik het fijn om even weer bij te kunnen lezen. Dan had ik het aha moment, oh ja zo zat het ook al weer. Het hoeft niet want dit zevende deel is heel goed zelfstandig te lezen, maar ik houd er nu eenmaal van om bij series in deel één te beginnen en zo door te gaan tot de laatste.
Elk deel is weer verrassender, interessanter en spannender, maar Melissa moet wel oppassen dat het niet over the top gaat. Er vinden soms wel heel veel toevalligheden plaats, waardoor het tegen de geloofwaardigheid aan schuurt. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb zeker van dit boek genoten. De schrijfstijl is gewoon heel prettig, je komt geen moeilijke woorden tegen en de plotwendingen zijn onverwacht. Dat maakt dat je het boek niet weg wilt leggen en dat je benieuwd bent naar de afloop.

Agnes te Molder

23 juni 2024 0:03

5

Doordat Aisha, de vriendin van Luca Borra, al vier jaar spoorloos verdwenen is zit Luca in een flinke depressie. Haar kinderen zijn er van overtuigd dat ze nog leeft. Luca gelooft er niet meer in.
Wat zijn collega Sanne Philips ook probeert, het lukt haar niet om hem uit de depressie te krijgen.
Luca, Sanne en paragnost Will de Jager hebben alles geprobeerd maar vinden geen spoor van Aisha.
Dan verdwijnt een vriendin van Sanne, Franka ook spoorloos.
Als Luca dit hoort dan herpakt hij zich en probeert samen met de anderen Franka te vinden.
Onverwacht krijgen ze ook weer nieuwe informatie over Aisha.
De zoektocht begint opnieuw en er komt informatie boven dat al wat duidelijk maakt.
Langzamerhand denken ze steeds dichter bij Aisha te komen maar dan valt het toch steeds weer tegen. Zullen ze haar ooit levend terugvinden? Hoe zal ze dan zijn? Wat heeft ze allemaal meegemaakt?
Er wordt uitgebreid verteld wat Aisha allemaal meegemaakt heeft in die vier jaar en daar zitten heel spannende momenten tussen.

Verboden tralies is het 7de deel van de VT serie.
Het is een gemakkelijk leesbaar boek, mede omdat boven elk hoofdstuk staat over wie het gaat.
Er zijn vele spannende momenten en plotwendingen, waardoor je steeds door wilt lezen.
Ook is het filmisch verteld, mocht het ooit verfilmd worden dan verwacht ik dat veel dingen mij bekend voorkomen.

Heel fijn dat er ook een VT 8 komt .

Vicky

23 juni 2024 0:03

3

Het nam enkele hoofdstukken voor ik helemaal mee was met het verhaal, ik had het gevoel dat ik een boek gemist had om te begrijpen wat er gebeurde. Er werden meteen vele personages gebruikt, waarvan ik geen idee had wie ze waren. Maar: eens ik mee was, begon het verhaal goed op gang te komen, begon ik de personages graag te hebben, begon ik mee te denken aan wat er gebeurd kon zijn met Aisha. En ja: er kwam een verrassende wending die ik niet had zien aankomen, alles begon op zijn plaats te vallen.
Doorzetten als het begin wat moeizaam leest, want het verhaal is echt wel de moeite waard om te lezen.

Steyaert Karen

23 juni 2024 0:03

4

15 november 2017, de dag waarop Aisha Vermeulen, vrouw van rechercheur Luca Borra verdwijnt.
Collega Sanne Philips en goede vriend Will, paragnost, helpen Luca in de zoektocht naar zijn vrouw, maar jammergenoeg vinden ze Aisha niet.
Luca en zijn gezin zijn ontroostbaar, en Luca ziet het allemaal niet meer zitten. Hij teert weg van verdriet en hij belandt in een zware depressie.
Vier jaar later verdwijnt Franka, een goede vriendin van Sanne.
Luca neemt de draad weer op en samen gaan ze op zoek naar Franka.
Intussen komen er tips binnen over Aisha en door alle tips te onderzoeken, komen ze steeds dichter en dichter bij de waarheid….

Een spannend verhaal met hier een daar een plottwist, waardoor je als lezer alleen maar wil verder lezen. De verschillende verhaallijnen zijn mooi uitgewerkt en beetje per beetje wordt een verhaallijn afgewerkt en komt alles samen in een heel sterk plot.
Het boek bevat korte hoofdstukken, eenvoudig begrijpende taal en is een plezier om te lezen.
De personages en gevoelens worden heel realistisch neergezet, waardoor je als lezer een band opbouwt met hen.
Dit hoort is een deel van een serie, maar je kan het boek perfect als standalone lezen.
Ik ga zeker nog boeken van haar lezen!

Dini van Heumen

23 juni 2024 0:03

5

Aisha Vermeulen, de vriendin van rechercheur Luca Borra verdwijnt op 15 november 2017.
Ondanks alle inspanningen van de recherche, zijn collega Sanne Philips en paragnost Wil de Jager blijft ze onvindbaar.
Luca raakt in een zware depressie, verwaarloost zichzelf, en er is niemand die nog tot hem door kan dringen.
De kinderen van Aisha blijven, ondanks dat zij ontroostbaar zijn, de moed niet opgeven en verwijten Luca zijn lusteloosheid en gebrek aan vechtlust om hun moeder nog te vinden.
Het contact is daardoor nog minimaal tussen Luca en de kinderen van Aisha.
Dan verdwijnt na vier jaar Franka Catini, een goede vriendin van Sanne.
Sanne probeert Luca bij de zaak te betrekken.
Uiteindelijk lukt het om Luca weer te prikkelen en hoewel het in het begin nog moeizaam gaat hervat Luca zijn speuractiviteiten.

De lezer heeft lang moeten wachten op het volgende deel uit de VT-reeks met Luca Borra en Sanne Philips.
Maar al vanaf het begin weet Melissa Skaye de lezer weer mee te slepen in een nieuw avontuur met het vertrouwde rechercheursduo.
We volgen de gebeurtenissen uit 2017 tot het heden in 2022 zodat het langzamerhand duidelijk wordt wat er met Aisha is gebeurd in die afgelopen jaren.
Door de vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken leest het weer als een trein.
'Verborgen tralies' bevat minder geweld dan de voorgaande delen, maar mede ook door de uitstekende uitgewerkte personages, is het een psychologisch pareltje geworden.
Vaak heeft een thriller niet meer nodig ook.
Een verhaal dat onder je huid gaat zitten en door de plotwendingen blijft het boeien.
Melissa Skaye maakt het zichzelf niet makkelijk, maar ook dit keer is het weer gelukt om een perfecte titel te verzinnen van twee woorden die met een V en een T beginnen, 'Verborgen tralies’ met lezen wordt dat ook duidelijk.
Na deel 6, 'Verzwegen Trauma' dacht ik dat de reeks misschien afgerond was, maar gelukkig volgde deel 7, 'Verborgen tralies'nog.
Voor mij persoonlijk het beste deel van deze reeks en het wachten ook waard.
Hopelijk laat Melissa Skaye mij en andere fans van het duo Luca & Sanne nu niet meer zolang wachten.
Kom maar op met deel 8.
Ik waardeer het dan ook met 5*

Met dank aan uitgeverij LetterRijn voor het verstrekken van het recensie-exemplaar.

Heidi Bogman

23 juni 2024 0:03

3

Ik mocht “Verborgen Tralies”, het 7e deel uit de VT-thrillerserie van Melissa Skaye lezen.
Dit was mijn eerste kennismaking met zowel deze serie als ook deze schrijfster.
Haar vorige boeken had ik al bij allerlei sites langs zien komen, maar had zelf geen idee wat ik ervan moest/kon verwachten.
Na het zien van de cover en het lezen van de quote in het begin van het boek, was ik wel behoorlijk nieuwsgierig geworden.
Daarnaast was ik benieuwd of ik dit 7e deel, zelfstandig zonder enige voorkennis van de andere 6 delen, zou kunnen lezen….

De datum 15 november 2017 staat in het geheugen van Luca Borra en vele anderen gegrift.
Dit is namelijk de dag waarop Aisha Vermeulen is verdwenen.
Nu jaren later, na veel ondernomen zoektochten met collega Sanne Philips van de recherche, paragnost Wil de Jager en haar 2 kinderen is zij helaas nog steeds niet gevonden.
Dit heeft ertoe geleid dat Luca de moed heeft opgegeven en depressief en zichzelf verwaarlozend door het leven gaat.

Als dan plotseling Franka, een vriendin van Sanne verdwijnt, doet zij nogmaals een poging om Luca weer bij de les te krijgen om haar te helpen.
Dit lukt uiteindelijk en samen zetten zij alles op alles om Franka te vinden.
Tijdens deze zoektocht komen er ook weer allerlei tips ivm de verdwijning van Aisha naar boven.
Zou hier dan na zoveel jaren de enige echte “bruikbare” aanwijzing om Aisha te vinden tussen zitten?

Vooral in het begin had ik nogal wat moeite om in het verhaal te komen. Dit had ermee te maken dat ik het niet constant spannend vond en ik daardoor niet de “drive” om verder te lezen kreeg.
Na een tijdje veranderde dit en was ik wel nieuwsgierig hoe het verhaal veder zou gaan.
Doordat de schrijfster regelmatig informatie over zaken uit het verleden gaf, was het geen probleem om dit als losstaand boek te lezen.
Uiteindelijk heb ik er nog menige plezierige leesuurtjes aan beleefd. Wat voor mij uiteindelijk tot een score van 7,6 punten heeft geresulteerd.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.