Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
verkeerde plaats, verkeerde moment gillian mcallister thriller recensie thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Gillian McAllister
Uitgeverij(en) Uitgeverij Cargo
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 5 november 2022
Categories Thriller
Deel deze recensie

Verkeerde plaats, verkeerde moment is een titel waar je alle kanten mee op kunt. Gillian McAllister heeft ervoor gekozen om het moment aan te pakken. Zij doet dat op een hele eigenzinnige manier. McAllister is werkzaam als advocaat en heeft Engelse taal en letterkunde gestudeerd. Woonachtig in Birmingham houdt ze zich fulltime bezig met schrijven. Na een aantal bestsellers in Engeland afgeleverd te hebben is dit boek haar internationale doorbraak.

Verkeerde plaats, verkeerde moment begint met een moeder, Jen, die op haar tienerzoon wacht in de nacht dat de wintertijd ingaat. Ze ziet hem naderen en erger nog, ze ziet hem iemand vermoorden vlak voor hun huis. Waarom is haar een groot raadsel, maar ze beseft meteen dat zijn toekomst voorbij is.

Na een bezoek aan het politiebureau valt ze in een onrustige slaap en als ze wakker wordt is het een dag eerder. Elke dag erna die ze wakker wordt is het een eerdere dag, een dag die haar de kans geeft om de moord te voorkomen en wellicht de toekomst te veranderen.

Vervolgens ontvouwt zich een verhaal waarin we Jen, advocate, en haar man Kelly, klusjesman en zoon Todd volgen. In eerste instantie krijgen we een beeld van een harmonieus gezin waarbij het lijkt alsof Kelly en Jen voor elkaar gemaakt zijn en alles perfect loopt. Kelly wordt neergezet als een einzelgänger die het liefst thuis is bij zijn gezin en niet zit te springen op sociale contacten, vakanties, vliegreizen. Hij wil het liefst onder de radar blijven. Jen, die al meer dan 20 jaar bij hem is, kent zijn eigenaardigheden ondertussen en kan daar goed mee omgaan.

In haar reis naar het verleden zie je hier en daar wat rafelrandjes ontstaan in het rotsvaste vertrouwen in Kelly. Want is hij wel de man die hij zegt te zijn? Als het dan ook nog lijkt of haar superintelligente zoon het verkeerde pad op gaat is de verwarring compleet.

Het lezen van een verhaal dat teruggaat in de tijd, vergt het een en ander van de lezer. Als er dan ook nog hoofdstukken tussen zitten waarin ene Ryan ineens opgevoerd wordt, moet je extra op gaan letten. Deze hoofdstukken spelen zich af in het verleden maar zijn wel chronologisch, begrijpt u wel?

“Je gaat het pas zien als je het door hebt” zei Cruyff ooit , en dat is precies wat op dit boek van toepassing is. Het duurt even voordat je aan de opbouw van het verhaal gewend bent geraakt  en je weet welke toegeworpen kruimels van belang zijn. Maar als je het ziet dan gaat Verkeerde plaats, verkeerde moment met je op de loop en zie je wat voor een knappe opbouw McAllister heeft neergezet.

Wat rest is een prachtig en spannend verhaal waarin ware liefde altijd zijn weg vindt. Ook als je de toekomst een beetje manipuleert.

Afbeelding
Marcel van Delft.jpg
Marcel van Delft
Toen ik het boek In Cold Blood van Truman Capote gelezen had was ik verkocht. Ik wilde meer boeken in dit genre gaan lezen. En dat is gelukt kan ik melden! Ik lees, als het even kan, iedere dag. Eerst alleen voor mezelf maar sinds 2020 ook als jurylid voor de Bronzen en Zilveren Vleermuizen van het Nederlands Thrillerfestival. Nu mag ik ook recenseren voor Thrillzone! Het verandert niets aan het plezier van lezen, wel krijgt het een extra laag, en dat is mooi.

Wat vinden lezers...

tesdro

26 februari 2024 18:17

4

Dit bijzondere verhaal met tijdlussen leest lekker weg waarbij ik wel even moest nadenken in welke tijd wij zaten. Jen en Kelly zijn een leuk stel maar er zitten veel geheimen in deze relatie. Daar komt Jen achter naarmate het verhaal vordert. De uitstapjes van Kelly, Todd die zich vreemd gaat gedragen en Jen die daardoor achterdocht krijgt maar niet boos kan worden maken het verhaal spannend. De personages zitten goed in elkaar en maken je nieuwsgierig. Vooral Kelly is een opvallende in deze. De titel van het boek zegt veel over het verhaal maar kan je ook het verkeerde been zetten. De spanning in het verhaal is te merken vanaf hoofdstuk 1 en doordat je terug gaat in de tijd wil je weten hoe het afloopt waardoor het boek lekker doorleest. Met lounge praktijken, de waarheid die niet verteld wordt en een nuchtere maar misschien ook wat naiëve Jen zit je soms op het puntje van je stoel. Een boek die zeker aan te raden is en soms wat mysterieus overkomt met de tijdlussen.

Lena B

26 februari 2024 18:17

3

Inhoud
Jen woont samen met haar man Kelly en haar tienerzoon Todd. In de nacht van 30 oktober 2022, daar waar de wintertijd ingaat, ziet Jenn haar zoon een moord plegen.
Wanneer Jen de volgende dag wakker wordt is het gisteren. En na de volgende nacht is het de dag ervoor . Elke dag dat ze wakker wordt is het een dag eerder. Misschien kan Jenn ergens in het verleden de toekomst veranderen.

Mijn leeservaring
Het verhaal start op 30 oktober 2022. Zo meteen wordt zomertijd, wintertijd. Jenn staat haar zoon op te wachten die op stap is geweest. Als Todd eraan komt ziet ze nog een man en Jenn kan haar ogen niet geloven want Todd steekt de man neer met een mes. Zijn reactie “Ik moest wel”
Todd wordt naar het politiekantoor gebracht. Zijn toekomst is voorbij.
Hier begint dan het verhaal. Als Jenn de volgende dag wakker wordt is het gisteren. En zo wordt ze elke dag opnieuw wakker in het verleden. De hoofdstukken worden telkens aangeduid door de dag waarin Jenn zich nu bevindt. Elke dag keert ze verder terug in de tijd. In een tijdspanne van 23 dagen gaat Jenn tot 7230 dagen terug.
Gedurende de tijdlus, kom je als lezer heel wat te weten over het verleden van Jenn, over haar vader, over hoe ze haar echtgenoot leert kennen.
Elke dag die ze herbeleeft probeert ze door wat ze zegt, hoe ze reageert, wat ze doet, iets in het verleden te veranderen. Iets wat gevolgen zal hebben voor de toekomst. Zo kan ze misschien voorkomen dat haar zoon op die bewuste 30 oktober de moord zal plegen.
In een andere verhaallijn maken we kennis met Ryan, een agent belast met het onderzoek naar louche zaken. Wie is die Ryan? Speelt dit verhaal in het nu? Of in het verleden? Is ere en verband met Jenns’ verhaal? Aan de lezer om dit met mondjesmaat te ontdekken.
Zal het Jenn lukken om de toekomst te veranderen? Zo’n 342 bladzijden om het te ontdekken.
En dan is er nog de epiloog.

Wat ik ervan vond.
Ik vond het boek geen echte thriller. Ik vond het wel een spannend, maar af en toe langdradig boek. Je moest er wel met je hoofd bij zijn door die tijdslus. Des te meer omdat Jenn steeds ze ging slapen, zich de volgende dag bij het ontwaken weer verder in het verleden bevond.
“wat maakt het uit; morgen bestaat voor haar niet”
Niettegenstaande ik dit niet meteen een superboek vond, wil ik me toch nog wel eens wagen aan een ander boek van McAllister, maar dan eentje zonder tijdslus

Francis

26 februari 2024 18:17

4

Als Jen in de nacht van 29 oktober uit het raam kijkt, op het moment dat op de klok de wintertijd ingaat, ziet ze dat haar zoon een oudere man neersteekt, ze weet niet wat haar overkomt. Agenten en hulpdiensten zijn snel op de plek van het misdrijf, alles wordt afgezet en haar zoon Todd wordt meegenomen naar het bureau en in hechtenis genomen.

Als ze de volgende dag wakker wordt is haar zoon thuis, en haar man ook. Als ze de dingen nagaat beseft ze dat het een dag eerder is, het is vrijdag, er is nog geen pompoen uitgehold en haar zoon heeft nog geen moord gepleegd, ze is totaal in de war. Als ze die avond weer naar bed gaat en de volgende dag weer wakker wordt is het weer een dag eerder en zo gaat ze steeds een dag of meerdere dagen terug in het verleden.

Ze neemt contact op met Andy Vettese die haar dingen uitlegt over tijdlussen. Ze ontdekt elke dag die ze terugreist nieuwe dingen over haar man Kelly en zoon Todd. Heeft Todd echt foute vrienden en waarom is Kelly altijd zo gewoon, wil hij zo'n simpel leven lijden zonder reizen? Elke dag hoopt ze dichter bij de waarheid te komen, hoe ze kan voorkomen dat Todd de moord pleegt door bewust het verleden her te beleven en daarin geen extreme veranderingen in aan te brengen. Elke dag hoopt ze dat het de laatste dag van haar tijdlus is.

Gillian McAllister schrijft met "Verkeerde plaats verkeerde moment" een eigenaardige thriller over tijdreizen die je echt psychisch in de war brengt met een verassend einde.

HildeThrillde

26 februari 2024 18:17

3

De Britse juriste en auteur Gillian McAllister is in het Angelsaksisch taalgebied al een hele tijd een bestseller. Toch is Verkeerde plaats, verkeerde moment’ pas het tweede van haar 7 boeken dat naar het Nederlands wordt vertaald. Het is mogelijk dat haar literaire thrillers in ons land minder hoge toppen scheren. Het verhaal van een gelukkig (?) getrouwde vrouw en juriste die terugreist in de tijd om te voorkomen dat haar zoon een brute moord pleegt, is dan ook geen van spanning zinderende hoogvlieger.

Echtscheidingsadvocaat Jen is al jarenlang gelukkig met man Kelly en tienerzoon Toby. Op een zaterdagavond avond kijkt ze door het raam uit naar zijn thuiskomst en ziet tot haar verbijstering dat die goede jongen van haar een onbekende brutaalweg neersteekt met een mes. Hij wordt, tot woede van vooral zijn vader, gearresteerd en opgesloten. In een wanhopige poging om te begrijpen wat er is gebeurd, draait Jen haar leven terug. Kan ze de loop van hun levens verleggen?

Tijdreizen is geen superorigineel idee en wordt geregeld gebruikt in scifi of dystopische literatuur. Door het ‘paranormale’ aspect ervan, lijkt tijdreizen niet echt een optie voor een thriller. Door het opvoeren van een wetenschappelijk onderzoeker probeert de auteur dit aspect van haar plot geloofwaardig te maken, maar daar slaagt ze niet geheel en al in.

Toch is dit een aardig staaltje psychologie. McAllister laat haar hoofdpersonages cruciale dagen uit hun verleden overdoen. Daarbij weet enkel Jen wat er tijdens de eerste keer op die dag van toen is gebeurd. En beseft enkel zij hoe ze de daden van haar man en zoon beter kan begrijpen en bijsturen. Door de vloeiende schrijfstijl en de pittige details blijft het verhaal levendig, zij het niet al te spannend. Een beetje attente lezer kan wel vermoeden waar al die nieuwe herbe-leven-issen toe leiden. Maat dannet schuilt er in de epiloog nog een verrassinkje. Geslaagd dit boek, maar met een voldoende.

HildeThrillde

26 februari 2024 18:17

3

De Britse juriste en auteur Gillian McAllister is in het Angelsaksisch taalgebied al een hele tijd een bestseller. Toch is Verkeerde plaats, verkeerde moment’ pas het tweede van haar 7 boeken dat naar het Nederlands wordt vertaald. Het is mogelijk dat haar literaire thrillers in ons land minder hoge toppen scheren. Het verhaal van een gelukkig (?) getrouwde vrouw en juriste die terugreist in de tijd om te voorkomen dat haar zoon een brute moord pleegt, is dan ook geen van spanning zinderende hoogvlieger.

Echtscheidingsadvocaat Jen is al jarenlang gelukkig met man Kelly en tienerzoon Toby. Op een zaterdagavond avond kijkt ze door het raam uit naar zijn thuiskomst en ziet tot haar verbijstering dat die goede jongen van haar een onbekende brutaalweg neersteekt met een mes. Hij wordt, tot woede van vooral zijn vader, gearresteerd en opgesloten. In een wanhopige poging om te begrijpen wat er is gebeurd, draait Jen haar leven terug. Kan ze de loop van hun levens verleggen?

Tijdreizen is geen superorigineel idee en wordt geregeld gebruikt in scifi of dystopische literatuur. Door het ‘paranormale’ aspect ervan, lijkt tijdreizen niet echt een optie voor een thriller. Door het opvoeren van een wetenschappelijk onderzoeker probeert de auteur dit aspect van haar plot geloofwaardig te maken, maar daar slaagt ze niet geheel en al in.

Toch is dit een aardig staaltje psychologie. McAllister laat haar hoofdpersonages cruciale dagen uit hun verleden overdoen. Daarbij weet enkel Jen wat er tijdens de eerste keer op die dag van toen is gebeurd. En beseft enkel zij hoe ze de daden van haar man en zoon beter kan begrijpen en bijsturen. Door de vloeiende schrijfstijl en de pittige details blijft het verhaal levendig, zij het niet al te spannend. Een beetje attente lezer kan wel vermoeden waar al die nieuwe herbe-leven-issen toe leiden. Maat dannet schuilt er in de epiloog nog een verrassinkje. Geslaagd dit boek, maar met een voldoende.

Vivian

26 februari 2024 18:17

4

Verkeerde plaats, verkeerde moment begint met dag 0.
Dag 0 is de avond dat Jen, echtscheidingsadvocaat, staat te wachten tot haar zoon Todd thuiskomt.
Tot haar verbazing ziet ze dat Todd een vreemde neersteekt. Haar zoon wordt meegenomen naar het politiebureau en in hechtenis genomen.

Als ze de volgende dag wakker wordt, is Todd thuis. Ze beseft dat het een dag eerder is, Todd heeft nog niemand vermoord, ze heeft nog geen pompoen uitgehold.
Jen komt in een tijdlus terecht, waarin ze steeds een of meerdere dagen terug in de tijd gaat. Ze probeert er zo achter te komen waarom haar zoon de vreemdeling neerstak en wie is deze vreemdeling?

Waarschijnlijk was het een beter verhaal geworden als de schrijfster gewoon had teruggeblikt. De nadruk lag nu wel erg veel op het tijdreizen.

Het tempo verschilt nogal, sommige hoofdstukken lezen vlot en bevatten veel informatie, terwijl andere hoofdstukken simpelweg een herhaling zijn. Bijvoorbeeld een keer vanuit Ryans en daarna Jens perspectief.

Het verhaal heeft een paar leuke twisten, maar echt een echte thriller werd het voor mij niet. Het miste de typische onderhuidse spanning.
Toch sloeg ik het boek met een tevreden gevoel dicht. De epiloog is verrassend!

Gerda de Bos

26 februari 2024 18:17

3

Verkeerde plaats, verkeerde moment” Gillian Mc Allister

Van deze schrijfster, een voormalige advocaat, zijn er inmiddels 7 boeken verschenen. Hiervan zijn er nu 2 in het Nederlands vertaald.
Met de toegevoegde tekst “hoe voorkom je een moord die al gepleegd is “ wordt het boek nog meer onder de aandacht gebracht.
Hoe spannend zal het verhaal worden en wordt het een echte pageturner ??

Het verhaal begint met de typering “dag 0”, hierdoor geeft de schrijfster je grip op wat er gebeuren gaat, of al gebeurt is. De hoofdpersoon Jen, een scheidingsadvocaat, zit op de nacht dat de wintertijd in zal gaan op haar zoon Todd (18) te wachten. Als ze hem aan ziet komen ziet ze hem tot haar grote schrik een wat oudere man neersteken. Hij wordt later meegenomen naar het politiebureau en Jen en haar man Kelly moeten thuis afwachten wat er gebeuren gaat. Met moeite valt ze in slaap om de volgende ochtend te ontdekken dat het een dag eerder is…..Todd is thuis en de moord heeft nog niet plaats gevonden!?
Jen komt in een tijdslus terecht die haar soms een dag soms meerder dagen/weken terug in de tijd voert.
Op elke dag ontdekt ze iets wat mogelijk verband houdt met de ,nog te plegen moord. Gaat het haar lukken om iets belangrijks te ontdekken wat de moord kan voorkomen? Elke keer als ze wakker wordt hoopt ze de oplossing te vinden en ook rijst bij haar steeds meer de vraag ; zal ik ooit nog terug keren naar mijn gewone leven, met Kelly en Todd, en hoe zal het dan met ons zijn ?

Het lukt de schrijfster niet helemaal om de aandacht van de lezer erbij te houden. Grote stukken gaan over de twijfel van Jen of ze wel een goede moeder is geweest. Heeft ze in deze rol gefaald waardoor Todd tot de moord komt ? Dit gaat oplaatst wel vervelen.
De lezer wordt af en toe ondergedompeld in te veel info over bijzaken,en de uitleg over tijdslussen is zo verwoord dat je zeker nog eens na wil lezen!

Al met al is het een eigenaardig verhaal geworden, niet echt een thriller te noemen, daarvoor heeft het toch te weinig spanning in zich.
Het einde zat goed in elkaar , waardoor ik het boek toch tevreden dicht deed.

carinev

26 februari 2024 18:17

3

Als je je laat leiden door de flaptekst, heeft 'Verkeerde plaats, verkeerde moment' alle eigenschappen van een perfecte thriller. Eerdere boeken van de auteur zijn bestsellers, de aanpak is origineel: een vrouw reist terug in de tijd om de moord die haar zoon pleegt, te voorkomen.
Een groot deel van het verhaal is helaas een ontgoocheling. McAllister hanteert wel een vlotte schrijfstijl, maar ze heeft het zichzelf moeilijk gemaakt door met tijdlussen te werken. Het tempo is te traag en de spanning is ver te zoeken, waardoor je voortdurend zin hebt om het boek dicht te doen. Naarmate het verhaal vordert, gaat hoofdpersonage Jen sneller en verder terug in de tijd. Er zijn plots enkele verrassende wendingen en er komt meer vaart in het verhaal, waardoor je uiteindelijk toch wil weten hoe alles precies in mekaar zit. Ik vrees wel dat niet iedereen het geduld heeft om verder te lezen tot het boek spannend wordt.

Saartje Ndangi

26 februari 2024 18:17

4

- Auteur
Gillian McAllister studeerde Engelse taal en letterkunde waarna ze ging werken als advocaat. In Birmingham is ze fulltime auteur momenteel en werkt ze mee aan podcasts. Haar eerdere thrillers werden in England bestsellers. Verkeerde plaats, verkeerde moment werd haar internationale doorbraak.

- Cover
De cover is gehuld in mist met bekende Engelse gebouwen op de achtergrond en een vrouw die stapt. Dit tafereel staat twee keer op het boek één keer gewoon en één keer ondersteboven. Wat volgens mij voor heden en verleden staat. De cover is te druk, de titel te groot, de naam van de schrijfster te groot en in een niet zo mooi geel. Op de achterkant staat de korte inhoud en wat info over de auteur met foto en een paar spannende quotes van onder andere Lisa Jewell. Ook de achterkant is in mist gehuld. Alhoewel ik de cover niet zo mooi vind zou de titel en zeker de ondertitel hoe kan je een moord voorkomen die al gepleegd is me ertoe aanzetten om het boek op te nemen.

-Verhaal
In de nacht dat de wintertijd ingaat wacht een moeder op haar zoon. Wat ze dan ziet kan ze niet geloven haar zoon vermoordt een vreemdeling voor hun huis. Haar lieve tienerzoon moet naar de gevangenis en zijn toekomst is voorbij. Als Jen de ochtend erop wakker wordt is gisteren en na de volgende nacht de dag daarvoor. Elke keer ze wakker wordt is het een dag eerder. Een dag die haar de mogelijkheid geeft de moord te voorkomen en haar zoon te redden want misschien kan ze in het verleden iets veranderen aan de toekomst of toch niet?

-mijn mening
Dit is niet een thriller zoals er zovele zijn. Dit is echt origineel met een tijdlus. Waarbij je jezelf afvraagt wat heb ik allemaal gemist in het verleden. Wat had ik moeten doen dat ik niet heb gedaan en had dat iets verandert aan de toekomst. Ook zo voor Jen in dit boek die hoe verder ze terug gaat in het verleden beseft dat ze niet de beste moeder was die ze kon zijn dit maakt haar erg onzeker wat heeft ze gemist? We komen in een zeer interessante crime zaak die de verbeelding tart.
Ook krijg je nog een zicht op de zaak vanuit het standpunt van een politieagent en vanuit een wetenschapper. Ook deze delen zijn spannend vooral dat van de agent. De schrijfster hield mij aan het boek gekluisterd.

De personages maken een hele transformatie door. Jen wordt een veel betere moeder die minder werkt en meer tijd vrijmaakt voor haar zoon en ook echt luistert naar wat hij te zeggen heeft en hoe hij zich voelt. Ook voor zijn schoolwerk toont ze veel meer interesse en ze gaat leuke dingen met hem doen. Naarmate zijn moeder verandert zie je bij de puberende Todd ook een hele evolutie in het zich uiten en zijn gedrag. Het huwelijk van Jen maakt goede en slechte tijden mee samen leren man en vrouw hiermee omgaan. Dit is het school voorbeeld van een spannende psychologische thriller.

De schrijfstijl is vlot en begrijpend en beeldend. Je kan het allemaal zo voor je zien en dit boek zou zich uitstekend lenen voor een verfilming. Het verhaal leest ook gewoon als een trein.

Zin in een originele spannende thriller die perfect bij de winter past onder een dekentje met een warme chocomelk? Twijfel niet langer en ga dit boek snel lezen.

🌕🌕🌕🌕🌗 Vier en een halve ster voor mij en ik dank thrillzone en uitgeverij cargo voor het Rescensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Ant

26 februari 2024 18:17

4

Gillian McAllister heeft al zeven boek achter haar naam kunnen schrijven, maar in Nederland is Verkeerde plaats, verkeerde moment pas haar tweede boek die is vertaald. Ik mocht het boek lezen in de leesclub van Thrillzone. Heeft het boek aan mijn verwachtingen voldaan?
Jen is met haar man Kelly en tienerzoon Toby een op het oog perfect gezin, tot ze ziet dat Toby een man neersteekt dicht bij hun huis. Hoe is dat mogelijk dat Toby hiertoe in staat is? Deze gebeurtenis begint op dag 0 en uiteindelijk wordt de lezer jaren terug het verhaal in geworpen. Want is Jen als echtscheidingsadvocaat te druk en ziet ze daardoor dingen die ze fantaseert, of klopt hetgeen wat ze steeds ziet? Wanneer Toby wordt vastgezet voor dit incident, keert Jen steeds een stukje verder in de tijd. Waar de tijdssprongen eerst heel kort zijn, worden deze steeds groter. Kan ze het gedrag van Toby in perspectief zien? En wat is de echte waarheid
Op de cover is te lezen dat Verkeerde plaats, verkeerde moment een thriller is. Na het lezen van het boek vind ik het boek zeker niet een thriller, maar eerder een psychologisch spannend verhaal. Want doordat het verhaal terug in de tijd gaat, wordt de lezer steeds dieper in het verhaal gezogen, ook op psychologisch vlak. Want waarom zou haar zoon in staat zijn iemand neer te steken?
McAllister heeft met Verkeerde moment, verkeerde plaats een goed verhaal geschreven die ik met plezier las. Het is een verhaal die goed is uitgewerkt, korte hoofdstukken kent en met een vlotte pen is geschreven. Ik had in het begin niet steeds het gevoel dat ik het boek moeilijk aan de kant kon leggen, maar dit werd wel sterker nadat het verhaal zich begon te ontplooien. Want er gaat zoveel aan de gebeurtenis vooraf, dat je als lezer wilt weten wat de echte waarheid is.
Ik heb genoten van Verkeerde plaats, verkeerde moment omdat het gewoon een goed uitgewerkte psychologisch spannend verhaal is geworden. Meerdere keren vroeg ik mijzelf af hoe ik zou hebben gereageerd. Ik hou van dit genre, dus dat maakt misschien ook dat ik dit boek graag las. McAllister is een auteur waarvan voor mij meer boeken naar het Nederlands vertaald mogen worden. Als haar boeken net zo goed zijn geschreven als dit verhaal, dan weet ik zeker dat ik mooie leesuurtjes mag beleven met haar boeken. Ik geef Verkeerde plaats, verkeerde moment graag 4 sterren.

Thrillreader

26 februari 2024 18:17

2

Verkeerde plaats, verkeerde moment is een story waarin het heden en het verleden wisselen. Oftewel in dit geval loops naar het verleden. Wanneer de moeder Jenn in hun mooie huis ongerust en wachtend op hun zoon Todd uit het raam staat te kijken gebeurt er op een gegeven moment een drama. Een gebeurtenis dat haar leven , hun gezin drastisch overhoop gooit. Eerst is er ongeloof, maar dan blijkt het toch geen droom te zijn. Hoe is het mogelijk dat er een moord voor hun huis heeft plaats gevonden. De dader is haar eigen zoon Todd! Hun lieve , grappige en slimme zoon! Todd wordt gearresteerd en beland in de cel. Echter verbijsterd worden Jenn en haar man Kelly naar huis gestuurd. Het zit er niets anders op om toch te proberen wat nachtust te nemen. Maar dan als Jenn de volgende ochtend wakker wordt krijgt ze een vreemd gevoel. De dag begint anders...en de dag erop, wederom klopt het niet...wat is er toch aan de hand? Het blijkt dat ze terug gaat in de tijd. Wat is de reden en hoe kan het gebeuren? Met alle gevolgen van dien probeert ze het ingewikkelde raadsel op te lossen. Hoe kom ik er uit en hoe kan Todd worden gered?

Verkeerde plaats, verkeerde moment is een verhaal met veel tijdlussen. Wellicht wat te veel waardoor het redelijk lang duurt voordat er enig tipje van de sluier wordt opgelicht. De weg naar het einde is tegelijkertijd een nieuw begin is lang. Het begin is goed. Het einde is ook prima, maar de reis is wat traag. Het mist wat spanning. Zeker voor de genre thriller. Gillian McAlistar heeft meerdere titels op haar naam staan. De andere boeken heb ik niet gelezen, maar eerlijk gezegd viel dit verhaal tegen gezien ze al wat schrijfervaring heeft. De schrijfstijl is begrijpelijk met korte zinnen. Het aantal sterren dat ik wilde geven is 2.5 ( een halve ster extra aanvinken lukte niet bij het aangeven van de lezersscore)

claudtje25

26 februari 2024 18:17

4

Verkeerde plaats, verkeerde moment geschreven door Gillian McAllister is een verhaal wat het net even anders doet dan de meeste boeken. Wanneer moeder Jen ziet dat haar zoon iemand vermoord vlak voor hun huis, kan ze maar niet bevatten wat er nu precies is gebeurd en misschien nog belangrijker, waarom haar zoon dit heeft gedaan. Als ze de volgende ochtend echter wakker wordt, lijken haar zoon en man echter van niks te weten. Al snel blijkt dat Jen iedere dag een stukje verder terug de tijd in gaat. Ze zet dan ook alles op alles om ervoor te zorgen dat ze de toekomst verandert om zo de moord te voorkomen.

De cover trok al meteen mijn aandacht. Deze heeft iets mysterieus en dezelfde vrouw is twee keer afgebeld maar dan met een andere kleur jas en op zijn kop. Na het lezen van het verhaal vond ik dat er goed bij passen, alleen het is mij niet helemaal duidelijk geworden waarom ook de Big Ben is afgebeeld, aangezien het verhaal zich rond Liverpool afspeelt. De titel is grammaticaal niet helemaal correct en bekt dan ook niet helemaal lekker. Hiervoor hadden ze ook gewoon de Engelse titel kunnen behouden, zeker als je de ondertitel, die mij erg nieuwsgierig maakte, gewoon in het Nederlands zou laten staan. Hierdoor is er geen verwarring over in welke taal het boek geschreven is, maar heb je wel een titel die wellicht een groot publiek zal aanspreken.

Het verhaal zelf is vlot geschreven met een erg originele verhaallijn. Juist doordat je steeds een stukje terug de tijd in gaat, blijf je lezen omdat je toch wilt weten wanneer het moment komt dat Jen het patroon doorbreekt. Fijn hierbij is dat in het begin van elk hoofdstuk staat aangegeven welke dag het is. Zo start het verhaal op “dag 0”, maar wordt er met een negatief getal aangegeven dat het zoveel dagen voor dag 0 is. Deze tijdlus verloopt eigenlijk heel soepel en als lezer heb ik dit niet storend ervaren. Het verhaal las voor mij net zo prettig als een boek wat wel in chronologische volgorde is geschreven.

De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en voelen aan alsof ze daadwerkelijk bestaan. Sommige nevenpersonages hadden van mij wel wat beter gemogen. Een aantal zijn niet heel goed blijven hangen wat nou precies hun aandeel was en bij andere had hun verhaallijn wel wat uitgebreider gemogen.
Al met al heb ik dus erg genoten van dit verhaal en ik ben dan ook benieuwd naar ander werk van Gillian McAllister. Dit boek krijgt van mij dan ook een mooie 8.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.