Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
camping oosthoek nathalie pagie thriller thrillzone recensie.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Nathalie Pagie
Uitgeverij(en) Boekerij
Jaar van uitgave
Thrillzone score
3
Review date 22 oktober 2021
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Nathalie Pagie heeft met Camping Oosthoek alweer de tiende thriller op haar naam staan. Ze won tweemaal een Thrillzone Award, respectievelijk voor Casa Familia en IJsengel. Ze schreef meerdere boeken over het duo Tara en Diego en heeft daarnaast een aantal stand alone boeken op haar naam staan. Vaak wendt ze zich met haar avonturen naar het buitenland en weet daarbij prachtige sfeerbeelden te creëren. Camping Oosthoek is een stand alone die zich een stuk dichterbij afspeelt, ‘gewoon’ in Nederland. Wij spraken haar onlangs over het boek.

Diana van Assendelft komt uit een goed gezin. Ze is moeder van drie kinderen, werkt als advocaat en samen met haar man John en hun kinderen wonen ze in een luxe villa. John komt uit een heel ander gezin en heeft er veel moeite voor moeten doen om zichzelf omhoog te werken. Maar hij heeft nu een eigen bedrijf, samen met een maat van hem. De wereld lijkt het stel toe te lachen. Tot op een dag John spoorloos verdwijnt. En of dat niet al genoeg is dat Diana te verwerken krijgt, blijkt John torenhoge schulden te hebben. Diana wist daar niets van af en wordt hiermee geconfronteerd als de deurwaarder voor de deur staat en zij met haar kinderen op straat komt te staan.

Ze komen daardoor terecht op een verloederde camping in Brabant. Op camping Oosthoek krijgen ze een aftandse caravan tot hun beschikking. Maar Diana laat zich niet kennen en is blij met elk dak dat ze op dit moment boven haar hoofd kan krijgen.
Niet veel later ontvangt ze  een briefje met de boodschap dat er tien miljoen euro losgeld geëist wordt. Alleen dan wordt John vrijgelaten; hij blijkt dus ontvoerd te zijn. Diana is radeloos. Waar haalt ze zoveel geld in zo’n korte tijd vandaan? Maar dan is daar de criminele campingbaas Franco Bergmans, die wel gecharmeerd is van Diana. Zou hij uitkomst kunnen bieden?

Nathalie Pagie heeft een vlotte, beeldende schrijfstijl, dat wisten we allang. Maar ook in Camping Oosthoek weet ze zowel de omgeving als de personages goed uit te werken. Een Hollandse verhaallijn dat zich afspeelt in het Brabantse land, wat wil je nog meer? Het dialect vliegt je af en toe om de oren en je merkt dat deze omgeving Pagie met de paplepel is ingegoten.

Diana van Assendelft wordt door Pagie getypeerd als een krachtige vrouw. Als advocaat staat ze haar mannetje en ze geeft niet snel op. Uiteraard is ze radeloos als ze op straat komt te staan. Haar man is ontvoerd en zij moet zorgen voor losgeld. Toch laat ze het hoofd niet hangen en bedenkt ze al gauw allerlei manieren om aan de eis tegemoet te komen. Langzaam maar zeker leren we haar beter kennen en keer op keer overwint ze tegenslag en maakt er het beste van. Pagie weet met name dit personage goed tot leven te wekken door de lezer een inkijkje in haar psyche en drijfveren te geven.

De auteur geeft in Camping Oosthoek al vrij snel veel informatie prijs. Dat lijkt een bewuste keuze van Pagie te zijn, wat als nadeel met zich meeneemt dat de plottwists voor echte thrillerliefhebbers lang niet altijd als een verrassing komen. Het contact met campingbaas Franco gooit echter wel de nodige spanning in het verhaal. Diana neemt een opdracht aan om snel aan veel geld te komen. Dit is nog lang niet voldoende om het losgeld te betalen, maar het begin is er. Pagie geeft ons een kijkje in de onderwereld en hoe bepaalde zaken werken. Daarbij laat ze ook op pijnlijke wijze zien hoe mensen soms in posities komen waarin ze liever niet zouden willen verkeren.

Dit alles wordt door de Brabantse auteur goed neergezet, maar toch ontbreekt er iets in het verhaal. En dat blijkt toch het gebrek aan spanning te zijn. Ondanks dat die suspense er dus wel mondjesmaat is, er de nodige actie in het boek zit en het prettig en vlot wegleest kan Camping Oosthoek qua spanning niet tippen aan eerder werk waar wij zo lovend over waren. Dit komt omdat er vroeg in het verhaal al vrij veel informatie wordt blootgelegd, waardoor er weinig verrassingen overblijven. De ene zal dit niet als een gebrek zien, maar de doorsnee trillerliefhebbers zullen er niet altijd genoegen mee kunnen nemen.

Desalniettemin is Camping Oosthoek zeker weer een vermakelijke thriller waar je de nodige uurtjes vertier mee gaat beleven. Zeker als je houdt van Nederlandse tv-series houdt is dit boek een aanrader; het is krimivermaak in boekvorm.

Afbeelding
Linda
Linda van de Velde
Mijn naam is Linda van de Velde – de Vries, geboren en getogen in 1985 in Leeuwarden.
Ik ben getrouwd met Marinus en samen hebben wij twee prachtige dochters.
Kinderen hebben mijn hart gestolen, hun onbevangenheid en hun gedrag heeft me altijd erg gefascineerd.
Ze zitten boordevol fantasie en leven vanuit hun gevoel.
Hoe mooi is dat? Dat zijn wij als volwassenen een beetje verleerd.
Ik ben leerkracht in het speciaal onderwijs voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en slechthorendheid.
Daarnaast heb ik sinds ’21 mijn eigen praktijk als kinder- jongeren- en opvoedcoach en werk ik veel met emotionele uitdagingen en gedrag.

In mijn vrije tijd hou ik van wandelen, wielrennen, gravelen, winkelen, gezelligheid met familie en vrienden en lees ik graag een boek.
Heerlijk dat je vanuit je luie stoel op reis kunt naar verre oorden en allerlei karakters en personages leert kennen. Daar kan ik onwijs van genieten!
Ik geniet van het recenseren voor Thrillzone en vind het leuk om af en toe zeer verrast te worden door nieuwe debuten.

Wat vinden lezers...

ElinevRavestein

18 juli 2024 0:52

3

Geweldig, weer een heel fijn boek van Nathalie Pagie. Een stand alone dit keer. Het boek is niet heel erg verrassend, alhoewel het echt wel spannend is. Het boek is goed voor een aantal heerlijke ontspannen leesuurtjes. Als lezer wil je door met lezen en ben je vanaf het eerste moment geboeid en nieuwsgierig.

Ik krijg een beetje het gevoel bij dit boek, dat ik in de Netflix serie Undercover beland ben. Waar ook een aflevering van de serie Penoza door heen komt. Dat de Brabanders in het boek ook echt in Brabants dialect spreken en je dus continue leest, vind ik een super irritante toevoeging.

Het verhaal is vlot geschreven in niet te lange hoofdstukken en het leest heel lekker weg. Je zit als lezer direct in het verhaal en je hoeft niet in te komen. Het verhaal is niet heel erg uitgediept en blijft vrij aan de oppervlakte maar dat geeft in dit verhaal niets. In twee avonden uitgelezen. Niet heel origineel, maar desalniettemin een fijn boek van een goede auteur.

marieke scheers

18 juli 2024 0:52

4

Diana heeft alles, man kinderen, een mooi huis en een goede baan als advocate. Maar alles veranderd als de deurwaarder voor de deur staat en ze direct het huis uitmoeten. Ze trekt tijdelijk in bij haar vriendin, maar als dan blijkt dat haar man is ontvoerd en ze miljoenen aan losgeld moet betalen, duikt ze met haar kinderen onder op een camping in Brabant. Camping eigenaar Franco is niet vies van wat illegale klusjes die veel geld opleveren en dat lijkt de oplossing voor alle problemen.
Camping Oosthoek is een goed opgebouwd en spannende thriller. Er zijn vergelijkingen te trekken met tv series die nu erg populair zijn over gewone mensen die overlopen naar de criminele wereld. Dit boek sluit daar mooi op aan. Het is interessant om te zien hoe snel mensen in grote problemen kunnen komen en wat ze dan doen om daar weer uit te komen.

Hoofdpersonage Diana is een pittige tante en slim ook ze gaat niet in een hoekje zitten huilen als alles misloopt, maar onderneemt actie en dat is goed uitgewerkt. Het verhaal speelt niet over een hele lange periode, maar Diana wordt in die tijd wel steeds sterker. Ook de kinderen worden zelfstandiger en Franco ontpopt zich van harde crimineel naar een (nog steeds) crimineel met een zwak voor Diana en haar kinderen. Dat is wel opvallend. Daarnaast zijn er de harde criminelen die herkenbaar zijn, ook weer dankzij de films die we zien. Het is dan ook niet moeilijk om de laatste spannende scenes te visualiseren.
Het is op prettige wijze geschreven, niet te moeilijk, maar wel vlot waardoor het verhaal vaart krijgt en houdt tot het einde. Personages worden voldoende uitgewerkt om een goed beeld van ze te krijgen, net als de omgeving waar het allemaal speelt. Mooi zijn de contrasten van de harde werkelijkheid in combinatie met een camping met kinderboerderij.
Camping Oosthoek in spannend verhaal, wellicht niet superorigineel voor de kijkers van Penoza en Undercover, maar voor wie gewoon een fijne crimi met veel actie wil lezen heeft met dit boek een het ideale leesvoer in handen.

Linda

18 juli 2024 0:52

4

Je zit gelijk in het verhaal! Echtscheidingsadvocate Diana wordt midden in de nacht, samen met haar drie kinderen, van haar bed gelicht omdat er beslag is gelegd op het huis en hun spullen en vermogen vanwege hoge schulden van haar man John. Maar waar is hij? Hoeveel vragen kun je hebben als je hem niet kunt vinden? Zelf adressen langs gaan en bij mensen informeren, maakt Diana helaas niets wijzer.
Gelukkig kan ze rekenen op de financiële steun van haar vader maar hoe ver gaat ze om haar man terug te zien?
Ze krijgt onderdak aangeboden in een oude en vieze caravan op Camping Oosthoek. Maar Diana staat haar mannetje, ze laat zich niet gek maken, je herkent in haar een soort overlevingsdrang.
De campingbeheerder Franco Bergmans is een stoere man met een heel klein hartje die wel wat hulp van Diana kan gebruiken. Zonder twijfel gaat ze steeds een stapje verder.
De thriller is vlot, spannend en beeldend geschreven, de schrijfster slaagt er altijd weer in om de omgeving en de personen qua gedrag en uiterlijke kenmerken zo te omschrijven dat je ze ook echt in gedachten voor je ziet. Door de korte hoofdstukken wil je al snel nog een hoofdstuk verder lezen.
Ook leuk dat de schrijfster het “platte” Brabantse dialect in de thriller heeft verwerkt en ze zelf het luisterboek gaat inspreken. Vooral door Corona was de schrijfster genoodzaakt het verhaal dicht bij huis te houden, wellicht herkennen de lezers een aantal beschreven plekken?

snellius

18 juli 2024 0:52

4

Met dank aan ThrillZone, dat me in staat stelde om dit boek Camping Oosthoek van Nathalie Pagie te lezen.
Het is een spannend verhaal over een sterke vrouw, die in nood rare sprongen moet maken. Voor mij was dit het tweede boek dat ik van Nathalie Pagie las, maar vdat ik iets minder vond dan haar vorige boek, Helsinki. Het toch wel intrigerende verhaal zit wel goed in elkaar, weliswaar af en toe wat voorspelbaar, maar ook niet gespeend van humor.
Camping Oosthoek is het laatst verschenen boek van Nathalie Pagie, dit keer zich afspelend in een omgeving wat dichter bij huis dan in haar vorige boek(en), in het vlakke Brabantse land. Diana, een echtscheidingsadvocate, had haar leven goed voor elkaar met haar man John en hun drie kinderen. Ze woonden in een dure villa en geld was in het gezin nooit een probleem geweest. Maar dan, ‘s ochtends vroeg, krijgt Diana bezoek van deurwaarder vergezeld van politie en wordt het gezin uit hun kapitale villa gezet. Echtgenoot John blijkt echter spoorloos verdwenen te zijn. Er wordt losgeld gevraagd voor John en om anderen niet in gevaar te brengen, komt het gezin na wat omzwervingen uiteindelijk terecht op Camping Oosthoek. Daar komt ze erachter dat de aardige en vriendelijke campingbaas Franco en zijn mannen ook criminele handel drijven, waarbij Diana steeds meer betrokken wordt. Haar illegale klusjes leveren echter veel geld op en lijken da nook de oplossing voor al hun problemen.
Kortom, het boek heeft een fijne schrijfstijl met korte hoofdstukken wat vlot wegleest. Het Brabantse accent van Franco geeft het verhaal een apart karakter, maar dat door mij wat minder gewaardeerd werd. De meeste personages zijn goed uitgewerkt. De gebeurtenissen zijn af en toe wel wat al te toevallig.
Ik heb met veel plezier dit boek gelezen en ik kijk weer uit naar het volgende boek ban Nathalie.

Monique276

18 juli 2024 0:52

3

Het zal je maar gebeuren: op een dag wordt het luxe leventje van echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft wreed verstoord wanneer zij samen met haar drie kinderen uit hun kapitale villa worden gezet. Van haar man John hoeft zij niets te verwachten. Deze is ineens spoorloos verdwenen en antwoorden op haar vragen krijgt Diana niet. Het enige wat zij weet is dat hij torenhoge schulden heeft.
Bij haar welgestelde ouders kunnen zij niet terecht aangezien zij geen goede relatie hebben,
Toevalligerwijs komen zij op Camping Oosthoek terecht in Brabant, via een snackbarhouder, waar zij in een aftandse caravan kunnen verblijven. Heel wat anders dan hun kapitale villa. Deze camping is eigendom van de criminele campingbaas Franco Bergmans. Maar niets is gratis, hun verblijf op de camping helaas ook niet.
In de tussentijd heeft Diana een briefje gekregen waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist. Diana is de wanhoop nabij, want waar haalt zij dit zo snel vandaan?
Franco Bergmans weet hier wel raad mee. Hij is bereid om Diana te helpen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Zij is bereid om voor haar gezin te vechten en zet haar stappen in een wereld waarvan zij nooit had verwacht dat deze zo goed bij haar zou passen, namelijk de criminele wereld. Diana staat haar mannetje en komt in de overlevingsmodus.
De schrijfstijl is fijn en prettig, de hoofdstukken zijn kort waardoor het vlot weg leest. Nathalie heeft een beeldende schrijfstijl zoals de omgeving waarin het zich afspeelt, geeft emoties en gedrag goed weer. Het boek begint vol spanning en vragen, gaandeweg brokkelt dit af en blijven sommige passages voor mij erg voorspelbaar en enigszins ongeloofwaardig. Wat ik best hinderlijk vond in het verhaal was het Brabants dialect dat werd gesproken. Hierdoor werd ik als lezer zijnde steeds afgeleid. Het had voor mij geen toegevoegde waarde. Kan mij goed indenken dat anderen dit wel leuk vinden. Het verhaal kabbelt voort zonder de echte spanning die ik ken van Nathalie Pagie. Had graag gezien dat de personages meer waren uitgediept.
Mijn verwachtingen voor dit boek waren hoog, aangezien ik groot fan ben van haar boeken in de Tara en Diego –serie; Helsinki en Noordkaap. Vergeleken met dit verhaal vind ik dit een boek voor tussendoor. Het valt onder de categorie “Thriller” maar dat vind ik als lezer zijnde net niet. Ondanks dat ik Camping Oosthoek wat minder vond was het toch een prima boek om te lezen

Hilma Berveling

18 juli 2024 0:52

4

Camping Oosthoek is een thriller zoals we gewend zijn van Nathalie Pagie. Vlot geschreven en de spanning wordt goed opgebouwd. Het gebruik van het Brabantse dialect vond ik een vondst.

Nathalie Pagie (1974) is een thrillerauteur. Zij woont met haar man en twee kinderen in Breda. Zij debuteerde in 2013 met De Toneelclub. Zij won twee maal de ThrillZone Award voor Beste Nederlandstalige Thriller en was genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs 2021.

Het boek :
Het boek vertelt het verhaal van Diana, een echtscheidingsadvocate,die een prettig leven leidt met haar man en drie kinderen. Haar man John heeft een eigen goed lopend aannemingsbedrijf.
Met elkaar hebben ze het goed tot het moment dat er een deurwaarder voor de deur staat en haar vertelt dat er enorme schulden zijn en ze alles inclusief het huis kwijt zijn.
Als Diana op zoek gaat naar John is deze nergens te vinden.Diana is in alle staten tot zij een brief krijgt waarin staat dat John ontvoerd is en dat er een losgeld van 10 miljoen euro wordt geeist.
Diana en haar kinderen staan op straat en John is ontvoerd. Wat nu?
Uiteindelijk vindt Diana, na een aantal omzwervingen, een plekje in een oude caravan op Camping Oosthoek.
Hier moet ze bedenken hoe zij aan 10 miljoen komt . Ze is vreselijk kwaad op John maar kan en wil ook niet zonder hem.
Komt ze aan losgeld?
Hoe komt ze aan losgeld?
De baas van de camping weet een oplossing.
Gaat dit lukken en wil Diana daarna nog terug naar haar rustige leventje?
Men denkt te weten hoe het boek eindigt maar dan is er toch weer een twist.

Kessel45 Ineke van Kessel

18 juli 2024 0:52

4

Hierboven is al voluit genoeg geschreven waar het boek over gaat,
dus ga ik alleen "mijn" ervaring delen met jullie over dit super boek.
Ik ben gewend van Nathalie Pagie om spannende boeken te lezen
en ook dit boek heeft me niet teleurgesteld.
Het was niet moeilijk om in het verhaal te komen want ik zat er gelijk in.
Het was zó super geschreven dat ik af en toe het idee had dat ik erin
meespeelde.
Vanaf het begin direct met nodige actie en meteen al overrompeld door de
inval in hun huis. Dat voel je en daarom kon ik het boek ook moeilijk
weg leggen en wilde ik doorlezen wat er allemaal ging gebeuren. En jaaaaa
dat was héél erg veel. Er zitten géén saaie stukken in en het boek leest
fantastisch snel. Ook de korte hoofdstukken zijn super fijn om te lezen.
Telkens dacht ik, nou komt dit en dat, maar werd telkens op het verkeerde
been gezet. Wat een spannend verhaal. Ook het Brabantse dialect is heel apart en
kom je nooit tegen in thrillers. Ik vond het leuk om te lezen, omdat ik zelf ook
Brabantse ben en er nog steeds woon. Het geeft het boek een heel apart tintje.
Ik zou zeggen Nathalie. Je hebt weer een fantastische thriller geschreven en
we wachten weer met reuze spanning je volgende weer boek af.
Ik zal Camping Oosthoek aan al mijn vrienden en kennissen aanraden.

Miranda Kleine Koerkamp

18 juli 2024 0:52

5

Nathalie Pagie heeft al meerdere succesvolle thrillers geschreven. De verhalen vinden bijna altijd in het buitenland plaats. Dit keer heeft ze gekozen voor Brabant als plaats voor haar nieuwe thriller. Door gebruik te maken van het Brabantse dialect in het verhaal, krijg je ook echt het gevoel waar het verhaal zich afspeelt. Knap gedaan!

Het verhaal gaat over Diana van Assendelft en haar kinderen. Haar man is ontvoerd en om hem vrij te krijgen moet ze zorgen voor 10 miljoen euro losgeld. Voordat ze erachter komt dat haar man ontvoerd is, is ze net haar huis uitgezet. Ze komt hierdoor terecht op camping Oosthoek, waar ze samen met haar kinderen in een vervallen caravan mag verblijven. De criminele campingbaas Franco Bergmans wil haar wel helpen om het losgeld bij elkaar te krijgen, maar hiervoor moet ze wel criminele activiteiten uitvoeren. Zo gaat ze van echtscheidingsadvocaat naar crimineel.

De spanning zit er direct goed in en door de korte hoofdstukken en de makkelijke zinsopbouw, leest het boek heerlijk weg. Nathalie Pagie kan het verhaal weer erg beeldend neerzetten.

Camping Oosthoek wordt op Social Media al vergeleken met Penoza en Undercover. Wat mij betreft mag dit verhaal zeker aansluiten in dit rijtje. Als je van deze series houdt, is dit boek zeker een goede aanrader.

Er zit voldoende spanning in om continue door te willen lezen.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.