Overslaan en naar de inhoud gaan

Kennen jullie het personage Vanessa Frank al? Nee? Ze gaat inmiddels vier thrillers mee. Ze speelt de hoofdrol in de boeken van Pascal Carl Orlando Engman Murchio. Zegt die auteursnaam jou iets? Waarschijnlijk niet. Maar distilleer Pascal Carl Orlando Engman Murchio eruit en je ziet: het gaat om Pascal Engman, de Zweedse thrillerauteur die een paar jaar geleden debutteerde met De patriotten. De filmrechten van dat boek werden al snel verkocht.

Een paar jaar later was het opnieuw raak. Wij maakten kennis met Engman in 2020, toen hij Vuurland uitbracht. Het was het eerste deel van de Vanessa Frank-reeks. De kennismaking met Frank was zachtst gezegd nogal bijzonder; ze zat net geschorst thuis omdat ze met alcohol achter het stuur was gesnapt. Natuurlijk behoort het in een Scandi-thriller zo te zijn dat een speurderskoppel aan de lezer wordt gepresenteerd. En daar had Engman goed naar geluisterd. Frank kreeg hulp van Nicolas Paredes, een ex-special forces militair.

Pascal Engman gooide direct hoge ogen, zo viel in onze recensie te lezen:

"Met Vuurland laat Engman echter zien in een keer naar de top van het Zweedse thrillergenre door te stoten. Hij weet een bijzonder spannend verhaal te combineren met een bizar thema; die van orgaanhandel. Het doet je sidderen op de stoel."

Zo'n auteur houden we in de gaten. En goed nieuws! Bij Uitgeverij Volt is alweer het vijfde deel in de Vanessa Frank-serie, X, verschenen. 

De vrouw van een profvoetballer wordt vermoord. En ook een jongen uit een buitenwijk met een toekomst als topsporter. Én een lerares die ervan droomt gezien te worden zoals ze is. Om deze zaken op te lossen moet rechercheur Vanessa Frank erachter komen wat de onbekende variabele x is die alles met elkaar verbindt, voordat het te laat is...

X is een spannende reis door het criminele netwerk van de sportindustrie. Met zorgvuldig onderzoek in die wereld als achtergrond heeft Engman een thriller gecreëerd over het genadeloze spel ach­ter de wedstrijden, en over de sterkste drijfveren van een persoon. Voor de lezers van Samuel Bjørk en Jo Nesbø.

Je koopt X onder andere hier.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.