Overslaan en naar de inhoud gaan

Vorig jaar verscheen Obscuritas, het eerste deel van een nieuwe thrillerreeks met Hans Rekke en Micaela Vargas. De reeks is van de hand van de Zweedse bestsellerauteur David Lagercrantz. Lagercrantz werd onder andere door de erven van Stieg Larsson gevraagd een vervolg te schrijven op de succesvolle Millennium-reeks om het universum van Stieg Larsson levend te houden. De drie boeken die hij in de Millennium-reeks schreef werden positief ontvangen. 

Het wakkerde ook de wil op om een nieuwe thrillerreeks te schrijven en dat werd dus met Rekke & Vargas, een zeer aansprekend duo. ThrillZone zei onder andere:

"Hij heeft een geweldige detective geschreven met een interessant speurdersduo die hopelijk nog véél meer delen meegaat. Aanrader!"

Nu is er het tweede deel in de Rekke & Vargas-reeks, Memoria. Waarover gaat Memoria? Claire Lidman is al veertien haar dood, maar haar echtgenoot Samuel weigert dat nog steeds te accepteren. Als hij op een foto een vrouw ziet die precies op Claire lijkt, vraagt hij Hans Rekke en Micaela Vargas om hulp. Het onderzoek leidt hen terug in de tijd en Rekke wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen uit het verleden. Hij realiseert zich dat hij zijn aartsvijand van vroeger, Gabor Morovia, weer onder ogen moet komen. Intussen wordt Micaela continu lastig gevallen door haar criminele broer Lucas. Maar dat raakt haar minder dan wanneer ze erachter komt wie de nieuwe vriend van Rekke’s dochter Julia is.

Lagercrantz studeerde filosofie en religie aan de universiteit en ging naar de School voor Journalistiek in Göteborg. Hij werkte als misdaadjournalist en schreef daarna verschillende non-fictieboeken, romans en literaire thrillers. Hij is het meest bekend van de bestseller Ik, Zlatan over Zlatan Ibrahimovic.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.