Overslaan en naar de inhoud gaan

Anthonie Holslag is geboren in Amsterdam, maar woonde tot zijn tienerjaren in de Verenigde Staten.

In 2012 kwam zijn eerste bundel met fictie uit, Zwarte muren, die door lezers en recensenten uitermate goed is ontvangen. In 2013 verscheen bij Zilverspoor zijn novelle De kerstboom,gevolgd door de verzamelde werken Een bloedovergoten dageraad (2014) en In het kille ochtendlicht (2015). In 2017 verscheen vervolgens Toevluchtsoord, waarin Holslag ook zijn kenmerkende dosis horror verwerkte. Lees onze recensie hier nog eens terug.

Anthonie is werkzaam op de Universiteit van Amsterdam en is afgestudeerd in Culturele Antropologie.

Zijn nieuwste thriller is alweer een tijdje uit en het is hoog tijd deze in de spotlights te zetten: het gaat om Vergruisde stemmen

Alma… Alma… Alma…

Sommige verhalen beginnen met namen, omdat deze leidend zijn. Een literatuurwetenschapper doet onderzoek naar de schrijver Bram Stoker en diens klassieke roman Dracula. In de archieven van de bibliotheek in Dublin vindt hij een oud, handgeschreven manuscript, met als titel De vampier.

Hij wordt ondergedompeld in een vertelling over sterfelijkheid, onsterfelijkheid, het menselijke, het onmenselijke en hun geliefden. Hoe meer hij leest, des te meer hij beseft dat het verhaal hem op een noodlottig pad probeert te brengen.

Sommige verhalen leven, zo ontdekt hij. Ze leven en hebben tanden. Ze kunnen je verslinden…

Klinkt interessant, toch? Je koopt Vergruisde stemmen o.a. hier.


 

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.