Overslaan en naar de inhoud gaan

EndemolShine Scripted, onder meer bekend van de film Het geheugenspel, gebaseerd op het gelijknamige boek van het welbekende schrijversduo Nicci French, heeft de verfilmingsrechten van De Repair Club van Charles den Tex verworven.

Charles den Tex is een van de meest succesvolle thrillerauteurs van Nederland. De Repair Club verscheen vorig jaar en vertelt het verhaal van John Antink, ex-chef van de geheime dienst, die gedwongen wordt zijn verleden onder ogen te zien en een fout uit zijn carrière te herstellen. Het boek behaalde de shortlist van de Gouden Strop 2023, werd genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs en was als enige oorspronkelijk Nederlandstalige thriller genomineerd voor de VN Thriller van het Jaar. Recent verscheen de opvolger, Trauma, die ook direct vijf sterren ontving in de VN Detective & Thrillergids.

De verkoop van de filmrechten onderstreept de kracht van De Repair Club,’ aldus Erwin Koning, uitgever bij HarperCollins Holland. ‘Charles heeft een ontzettend sterke spionagethriller neergezet met personages die staan als een huis. Ik kan niet wachten dit rijke verhaal op het scherm te zien!’

‘Ik ben superblij met EndemolShine Scripted -onderdeel van Banijay Benelux als producent. Ik ben ervan overtuigd dat zij John Antink op een gedenkwaardige manier tot leven zullen brengen,’ aldus auteur Charles den Tex.

EndemolShine Scripted heeft een succesvol trackrecord op het gebied van politie- en suspenseseries, met series als Bonnie & Clyde, De 12 van Oldenheim, de 12 van Schouwendam en de succesvolle series: Moordvrouw, Brussel en Vechtershart.

De boekverfilming van Nicci French’ Het geheugenspel is het meest recente project.

 Gerd-Jan van Dalen, Producent EndemolShine Scripted:

De Repair Club is een geweldig meeslepend en visueel geschreven boek. Wij zijn dan ook zeer enthousiast dat wij de rechten hebben bemachtigd en gaan met ambitie over naar de volgende fase van creatie om het verhaal uit te werken tot een spannende dramaserie.’

(Bron: Harper Collins)

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.