Overslaan en naar de inhoud gaan

De nieuwe thriller van Karin Fossum verschijnt binnenkort en heet Nachtloper. Hoog tijd om wat vragen aan deze auteur te stellen!

Vertel eens, wat moeten onze lezers echt van jou weten?

Nou, daar kan ik kort over zijn. De lezer moeten zich namelijk focussen op mijn boeken en niet op mij.

Ok, duidelijk! Waarover gaat Nachtloper, jouw nieuwe boek?

Nachtloper vertelt het verhaal van een jongen die de enige person die om hem geeft, verliest. Het gaat om zijn opa. Hij loopt vervolgens de nacht in met een gevonden pistool en is van plan mensen de stuipen op het lijf te jagen.

Zijn gezicht is ingesmeerd met glow in the dark, zodat zijn gezicht oplicht in het donker. Naast het bed waar mensen slapen, haalt hij de trekker op. Misschien gaan ze dood, misschien niet.

Er zit één kogel in het wapen. Dat geeft hem een kick.

De hoofdpersoon in Nachtloper heet Eddie Feber. Wat kun je over hem vertellen?

Eddie Feber (Feber betekent koorts) is een intens karakter die van zijn werk als politieagent houdt. Soms kan hij met verdachten spelen zoals een kat speelt met een muis. 

Hij is energiek, sympathiek, de vader van acht kinderen en heeft een vrouw die misdaadverhalen schrijft.

Hoe ontwikkelt Feber in de boeken?

Eddie Feber ontwikkelt zich tijdens mijn schrijfsessies. Elk boek leer ik over hem en groeit hij verder, maar dat duurt eigenlijk altijd twee of drie boeken. En dit is nog maar nummer twee.

In het eerste boek wist ik nog helemaal niets van hem, hij kwam net om de hoek kijken. Ik wist toen niet eens of ik met Eddie Feber verder wilde. Maar nu weet ik dat wel zeker.

Je draait al wat jaren mee als auteur. Hoe ontwikkelde je je?

Dat weet ik niet, ik vind dat eigenlijk iets wat lezers zouden moeten beantwoorden. 

En waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal de inspiratie overal en nergens vandaan. Dat betekent in mijn geval het nieuws, andere mensen en zelfs van andere schrijvers. Ik hou mijn ogen altijd open, want overal schuilt een interessant verhaal achter. 

En jouw eerdere protagonist, Konrad Sejer. Komt die nog terug?

Oew, dat weet ik echt niet. Ik schrijf nu over Feber. De tijd zal het leren. Ik sluit niets uit!

En waarom besloot je aan een serie te starten, in plaats van stand alones?

Dat is echt toeval. Ik startte met Sejer en het beviel. Eigenlijk was het dus niet een vooropgezet plan.

Kun je iets vertellen waarom veel mensen het Scandi-genre in hun hart hebben gesloten?

Nou, er zijn altijd trends in het leven. Dan is het dit, dan is het dat. Voor nu geldt dat veel mensen het Scandi-genre omarmen. Maar het is goed om te onthouden dat er ook veel mensen zijn die helemaal géén interesse hebben in misdaadverhalen. 

Afbeelding
geen
Marinus van de Velde
Ik ben Marinus van de Velde, van bouwjaar 1984. Ik mag mezelf de eigenaar noemen van ThrillZone! Ik lees al van jongs af aan. Mijn interesses liggen breed; Scandi, Nederlandstalig, spionage, maar ik vind Baldacci en Lee Child bijvoorbeeld ook geweldig. Lezen voor ThrillZone betekent soms het oprekken van je comfortzone en dat lukt goed!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.