Overslaan en naar de inhoud gaan

23 mei 2023 is een heuglijke datum voor de liefhebbers van Mikael Blomkvist & Lisbeth Salander (en dat zijn er nogal wat) want het zevende deel in de Milennium-serie verschijnt dan. Het boek heet De schreeuw van de zeearend en is geschreven door de Zweedse Karin Smirnoff

Na de kneiters van bestsellers van de eerste drie boeken van wijlen Stieg Larsson, boeken die insloegen als een bom, werd de reeks in eerste instantie voortgezet door David Lagercrantz en dat deed hij niet onverdienstelijk. In een interview met ons gaf hij wel aan enorme druk te hebben ervaren om de kwaliteit te leveren die bij de reeks hoort. Uiteindelijk ging het hem prima af, zo is te lezen in ons interview met hem. Wil je alle Milennium-recensies lezen? Die vind je hier.

Nu is het dus de beurt aan Smirnoff om de reeks door te zetten. Waarover gaat De schreeuw van de zeearend? In het hoge noorden van Zweden, buiten het zicht van de media, trekt de aanwezigheid van onontgonnen natuurlijke bronnen veel internationale bedrijven, goudzoekers en criminaliteit aan. Lisbeth Salander is niet vanwege dit probleem naar het noorden gereisd, maar omdat ze aangesteld is als voogd van haar nichtje Svala, wier moeder is verdwenen.

Mikael Blomkvist is ook op weg naar het noorden voor ongemakkelijke familiezaken: de bruiloft van zijn dochter. Mikael kent de aanstaande bruidegom amper en deze lijkt wat te verbergen. Als de familie bedreigd wordt, moet Mikael uitzoeken wat er aan de hand is en hen proberen te beschermen. Alleen Lisbeth is zijn laatste hoop.

Je koopt De schreeuw van de zeearend onder andere hier.

Afbeelding
Thrill-Zone-2 logo.png
Redactie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.