Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
dodelijke dreiging vince flynn kyle mills actiethriller thrillzone recensie.jpg
Serie Mitch Rapp
Uitgeverij(en) Xander Uitgevers
Jaar van uitgave
Thrillzone score
0
Review date 1 december 2021
Categories Actie
Deel deze recensie

Plaats hieronder je Leesclub recensie!

Afbeelding
Bjorn le Granse
Bjorn le Granse
Je kunt mij definiëren als een echte Brabantse Bourgondiër, in Tilburg geboren (1985) en getogen. In het centrum van deze schitterende stad woon ik samen met mijn vrouw en dochter. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als bouwkundig schade-expert voor verzekeraars en in mijn vrije tijd vindt je mij op een mountainbike in de Brabantse bossen of met een goed boek op onze heerlijke bank.

Gedurende mijn schooljaren had ik een lichte allergie voor boeken. Mijn motto was: “als het goed genoeg is wordt het wel verfilmd”. Nadat ik in 2006 mijn vrouw heb leren kennen, die ook graag een boek mag lezen, heb ik op vakantie ook eens een poging ondernomen. Sinds die tijd ben ik helemaal om en kan ik echt genieten van een goed boek. Mijn voorkeur gaat natuurlijk uit naar thrillers, waarbij ik een grote voorliefde heb voor faction thrillers met een vleugje historie. De boeken van Dan Brown heb ik dan ook allemaal versleten. Daarnaast lees ik graag boeken uit de “meer voor mannen” categorie: spionage; oorlog en meer kogels dan pagina’s.

Wat vinden lezers...

Filip C

24 februari 2024 13:47

3

Met “Dodelijke dreiging” zet Kyle Mills de reeks rond Mitch Rapp van Vince Flynn verder. Voor mij was het een eerste kennismaking met de reeks rond deze figuur die het opneemt tegen terroristen in hun strijd tegen Amerika. Misschien net omdat het mijn eerste kennismaking is en de figuur dus nieuw is voor mij, mis ik toch wel de voeling met het boek. Voor mij is het een uit vele die jaarlijks verschijnen, niets spectaculairs, niets bijzonder en niet onmiddellijk mijn favoriete genre. En toch geef ik toe dat ik het boek graag gelezen heb, puur als ontspanning. Een vlotte schrijfstijl en een verhaal dat vrij dicht bij de realiteit ligt werken hier zeker aan mee. Maar het gegeven van de virusbedreiging wordt net iets te eindig doorwerkt en is niet spitsvondig genoeg om mij warm te maken voor de reeks. Een neutrale *** is dan ook mijn score voor dit boek.

kareltje

24 februari 2024 13:47

4

Ik vind dit een geweldige actiethriller. Ik heb niet eerder een boek van deze schrijver(s) gelezen, maar ben fan. Ik vind Mitch Rapp een fijne actieheld om over te lezen en om zijn acties te volgen. Hij gaat echt niets uit de weg, terwijl hij thuis een vakkundige collega, zijnde zijn vriendin, met haar dochtertje heeft. Samen met zijn trouwe en even vakkundige collega’s, komt hij in spannende situaties, zowel in Jemen, Amerika als in Mexico. In de proloog duikt Mitch op in een grottenstelsel. De ontploffing die hij veroorzaakt leidt tot een nieuwe golf van dreiging. Allah heeft de vijand een lesje geleerd en de vijand probeert met deze wijsheid een dreiging Amerika binnen te krijgen. Ondertussen komen in Amerika de presidentsverkiezingen aan. Deze verkiezingsstrijd verschuift de politieke belangen en legt de prioriteit waar deze niet hoort. Dit brengt Rapp en uiteindelijk Amerika alleen maar verder in gevaar. Uiteindelijk ligt Rapp onder een vergrootglas en vlucht hij naar een Mexicaans drugskartel. Lijkt me geweldig om Rapp in een verfilmde serie te zien.

Jajansen

24 februari 2024 13:47

3

Dodelijke dreiging is alweer het 18e deel in de Mitch Rapp-serie.
Mitch Rapp neemt het in dit deel op tegen een terrorist, die van plan is een groot deel van de wereldbevolking te vernietigen door het loslaten van een dodelijke virus. Op zoek naar deze IS-leider moet Mitch integreren in een Mexicaans drugskartel. Opgejaagd door deze terrorist, die een appeltje te schillen heeft met Mitch en in de steek gelaten door de overheid, staat Mitch er alleen voor en moet hij vechten voor zijn leven.
Een echte actie-thriller, vol vaart, en filmisch beschreven.
Een actieheld, waarbij het soms wat ongeloofwaardig is, dat hij het kan overleven. Maar ook een thriller die een kijkje geeft in de politiek en de spelletjes die er worden gespeeld.
Voor mij was dit mijn eerste kennismaking met Mitch Rapp en ondanks dat er al meerdere delen zijn geschreven is dit boek prima als standalone te lezen. Maakt wel nieuwsgierig naar eerdere delen en de achtergrond van Mitch.
Voor liefhebbers die houden van boeken van bijvoorbeeld Chris Ryan en Andy McNab, zeker een aanrader.

Linda Jansen

24 februari 2024 13:47

4

Vince Flynn was een Amerikaanse thrillerauteur, in 2013 is hij overleden aan prostaatkanker. Ondanks zijn dyslexie is Flynn begonnen met boeken te schrijven. Na vijf jaar en de zoveelste afwijzing besloot hij zijn eerste boek in eigen beheer uit te geven en de rest is geschiedenis. Hij is als auteur bekend geworden door zijn reeks met undercover CIA-antiterrorisme agent Mitch Rapp. Na zijn dood heeft Kyle Mills het schrijven overgenomen. De boeken worden echter nog steeds uitgegeven onder de naam Vince Flynn (& Kyle Mills). ‘Dodelijke dreiging’ is het elfde deel dat vertaald is in het Nederlands.

Het verhaal begint in Jemen waar IS-leider Sayid Halabi ternauwernood ontsnapt aan een aanslag op zijn leven door Mitch Rapp en zijn team. Als Mitch er via een gecodeerde internetvideo na 6 maanden achter komt dat Halabi nog leeft, ontstaat er een jacht op de IS terrorist. In de tussentijd heeft Halabi een Franse microbioloog ontvoerd en hem onder dwang het dodelijke miltvuur laten maken. Met de bedoeling dit dodelijke virus Amerika binnen te smokkelen via het drugskartel van Carlos Esparza uit Mexico. Een virus dat zich dan als een natuurbrand wereldwijd zal verspreiden, om op deze manier een dodelijke dreiging te veroorzaken, oftewel dood en verderf te zaaien.

Ondertussen zijn in Washington de nieuwe presidentsverkiezingen op komst. Senator Christine Barnett wil kost wat kost de nieuwe president worden en is op oorlogspad. De beelden van de miltvuur video’s gebruikt ze om de activiteiten van de regering Alexander en de baas van Rapp, CIA baas Irene Kennedy, aan te vallen.
De enige manier voor Mitch Rapp om nu nog bij Halabi in de buurt te komen en zo voorgoed uit te schakelen, is te infiltreren in het kartel van Esparza. Door het politieke steekspel in Washington moet hij dit doen zonder rugdekking, in de steek gelaten door zijn eigen overheid.
Kan Mitch Rapp deze haast onmogelijke missie volbrengen?

‘Dodelijke dreiging’ is een onderhoudend, realistisch en actueel verhaal dat zomaar werkelijkheid kan gaan worden. De plot is goed opgebouwd, de schrijfstijl vlot en prettig, de personages blijven wel vrij vlak. Door de diverse plotwendingen en wisselende settings zit er voldoende spanning, actie en vaart in het verhaal waardoor je wilt blijven lezen. Ook actuele maatschappelijke thema’s zoals het politieke steekspel, IS, virusdreiging en drugskartels komen aan bod. De verschillende verhaallijnen worden vanuit een aantal perspectieven verteld die uiteindelijk, mede door Rapp de typische held waarbij alles schijnt te lukken, mooi samenkomen.

‘Dodelijke dreiging’ is wederom een spannende politieke thriller die met de nodige actie en intriges voor de nodige uurtjes leesplezier zorgt! **** sterren

Gerda De Haan

24 februari 2024 13:47

5

Mitch neemt het hier op tegen IS.
Spannend
Boeiend
Gewoon zelf lezen, je legt hem niet weer weg voor je hem uit hebt.
Er zijn nog 17 delen wat voor mij een aangename verrassing is ga ze zeker allemaal.

Annelies

24 februari 2024 13:47

3

Alhoewel er al vele boeken zijn geschreven over Mitch Rapp, eerst door Kyle Mills, nu door Vince Flynn, was dit mijn eerste kennismaking met deze geheim agent. En ook meteen mijn eerste kennismaking met het genre. Ik lees graag thrillers en detectives, maar een boek over een geheim agent had ik nog niet eerder gelezen.
Het lezen van dit boek is als het kijken naar een James Bond (of andere superheld) film. Alles lukt Mitch Rapp, ook als je als lezer denkt dat het niet mogelijk is om uit een penibele situatie te komen. Het is een complex verhaal dat zich afspeelt op meerdere continenten, maar vooral de strijd tussen Mitch Rapp en Sayid Halabi; twee aartsvijanden. De strijd raakt ook de politiek op het Capitool, er worden virussen verspreid, er zijn drugbarons aanwezig; kortom: alles voor een spannend filmscenario. En zo heb ik dit boek ook gelezen. Het leest zoals je naar een actiefilm kijkt: je hoeft niet alles te begrijpen (vaak veel te ingewikkeld), maar het is snel, complex en bovenal echt heel spannend!

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.