Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
hof van schaduw victor dixen young adult recensie thrillzone.jpg
Serie Vampyria
Auteur(s) Victor Dixen
Uitgeverij(en) Luitingh-Sijthoff
Jaar van uitgave
Thrillzone score
5
Review date 17 juli 2023
Categories Young Adult
Deel deze recensie

Hof van schaduw, het eerste deel van de Vampyria-serie geschreven door Victor Dixen, is een meeslepend boek dat je vanaf het begin betovert. Met een huiveringwekkend spannend verhaal en een betoverend mooie schrijfstijl weet Dixen de lezer moeiteloos mee te nemen naar een wereld waarin vampieren heersen over gewone stervelingen.

Dixen is een Franse auteur, geboren in 1979. Hij heeft meer dan twintig boeken geschreven die in tien talen zijn vertaald, waaronder de Phobos- en de Vampyria-serie. Dixen heeft een Deense vader en een Franse moeder. Met zijn ouders en zus heeft hij op jonge leeftijd heel Europa doorgereisd, hij heeft gewoond in Denver, Dublin en Singapore. Momenteel woont hij in New York.

Het verhaal begint in 1715, nadat Zonnekoning Lodewijk XIV sterft en verder leeft als de schaduwkoning van de vampieren. Gewone mensen worden onderworpen aan strenge regels en dienen de vampieristocratie van vers bloed te voorzien. Maar na drie eeuwen groeit het verzet onder de gewone mensen. Jeanne, een jonge vrouw wiens ouders en broer vermoord zijn vanwege hun rebellie, zweert wraak op de schaduwkoning.

Jeanne, vermomd als dochter van een baron, infiltreert in de school op Versailles waar jonge edelen worden opgeleid voor het hof. Achter de schitterende façade van Versailles ontvouwt zich een wereld vol intriges, verraad en gruwelijkheden. Jeannes vastberadenheid en moed maken haar een fantastische heldin die tot het uiterste gaat om haar doel te bereiken. Maar gedurende het verhaal rijst de vraag: waar trek je de grens om je doel te bereiken?

Wat dit boek echt opvallend maakt, zijn de personages. Zelfs de personages met een relatief kleine rol blijven je bij. Zoals Suraj, de schildwacht van de koning, en Proserpina, een excentrieke klasgenoot met een voorliefde voor alles wat Amerikaans is. Dixen heeft een schitterende cast van bijzondere personages gecreëerd, elk met hun eigenaardigheden en bijzonderheden die je lang bij zullen blijven. Hof van schaduw barst van potentieel voor de volgende delen, waardoor je als lezer al reikhalzend uitkijkt naar wat de toekomst in petto heeft.

Daarnaast verdient de uitvoering van het boek lof. De eenmalige luxe editie met de gouden indruk op de voorkant is werkelijk schitterend. Het geeft het boek een extra allure die perfect past bij de sfeer van het verhaal. Het is alsof je een koninklijke uitnodiging ontvangt om het Franse hof van schaduw te betreden.

Dixen heeft met het Hof van schaduw een meesterwerk afgeleverd. Zijn liefde voor het verhaal is duidelijk voelbaar in elk woord en elke zin. Hij heeft de vampieren mythologie nieuw leven ingeblazen en het weer interessant gemaakt. Dixen vermengt bekende elementen met originele plotwendingen, waardoor het verhaal fris en boeiend blijft. Het is alsof hij met een vleugje Franse elegantie en een scheutje duistere humor een grandioos banket heeft geserveerd, waarbij je als lezer geniet van elke smaakvolle pagina.

Het is duidelijk dat hij ook een grote liefde heeft voor zijn boek. Dit blijkt uit elk detail, met als ultiem hoogtepunt een volledig uitgewerkte menukaart voor zowel stervelingen als vampieren. Het is een bewijs van de toewijding en creativiteit van de auteur om de lezer volledig onder te dompelen in de wereld van Vampyria. Het is alsof je aan het hof van Lodewijk XIV zit, waar zelfs de vampieren de beste culinaire hoogstandjes waarderen.

Al met al is Hof van Schaduw een betoverende en intrigerende roman die zowel fans van het vampiergenre als liefhebbers van YA-fantasie zal bekoren. Victor Dixen heeft met dit boek een meesterwerk afgeleverd dat je niet mag missen. De combinatie van een boeiend verhaal, memorabele karakters en de prachtige uitvoering maken dit boek een absolute aanrader. Dus bereid jezelf voor om onder gedompeld te worden in de duistere pracht van het Franse hof van schaduw, waar de vampieren heersen en intriges op de loer liggen. Laat je betoveren door Dixen en zijn meesterlijke pen. Bon appétit!

Afbeelding
Dennis
Dennis Scheerman
Als kleine jongen las ik elk boek wat iets met draken, ridders of andere fantasy gerelateerde onderwerpen te maken. Een brief voor de koning, Harry Potter en alles daar tussen in werd verslonden. Naar mate ik ouder werd kwamen daar steeds meer thrillers bij. Nu de mazzel dat ik deze twee genres mag recenseren voor Thrillzone.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.