Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Onschuld toni coppers thriller recensie thrillzone.jpg
Auteur(s) Toni Coppers
Uitgeverij(en) Borgerhoff & Lambertigs
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 8 mei 2023
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Onschuldig tot het tegendeel bewezen is...

Commissaris Liese Meerhout gedraagt zich vreemd en haar collega’s lijken niets in de gaten te hebben tot het te laat is. Liese verbergt iets voor haar eigen team. Verdenkt ze een collega of wil ze juist iemand beschermen? Niemand die het weet en het is te laat om het aan haar te vragen. Wat volgt ie een zoektocht die moeilijker blijkt dan ooit, want iets of iemand lijkt Liese Meerhout en haar hoofdinspecteur Michel Masson uit elkaar te willen spelen. 

Het boek Onschuld begint heel onschuldig als Liese Meerhout zegt dat ze achter een aanwijzing aangaat betreffende een dood gevonden vrouw. Al na een aantal pagina’s verdwijnt het onschuldige karakter als ze in een steegje in haar hoofd, borst en buik geschoten wordt en de rest van het boek dient te vechten voor haar leven. Toni Coppers gebruikt haar als een spil waaromheen alles draait zonder dat ze daar zelf opdat moment weet van heeft.

Zaken uit het verleden steken opeens de kop op en de vraag is wat de rol van Michel Masson hierin is geweest. Het blijkt dat Liese dit al eigenhandig aan het onderzoeken is geweest en dat dit haar weleens haar leven kan kosten.

Ze heeft allerlei aanwijzingen achtergelaten bij oude bekenden die in eerdere boeken waarin Liese de hoofdrol speelde hun opwachting hebben gemaakt. Mocht dit je eerste boek zijn met Liese in de hoofdrol is dit overigens geen bezwaar want  de connectie met deze mensen wordt verklaard.

Zaken uit het verleden en het heden komen tezamen in een spannende thriller waarbij de psychologische hoogstandjes van Toni Coppers je als lezer zeer weten te boeien. Je voelt de pijn van de leden van het team van Liese als zij zich verzamelen rond haar ziekenhuisbed en de strijd op overleving samen met haar voeren. Je kunt je afvragen of het aantal crisis wat zij doormaakt niet wat overdreven is want op enig moment begint dit zijn geloofwaardigheid wel wat te verliezen, maar dit terzijde.

Onschuld is een boek waarbij zinderende spanning en emotionele momenten zich afwisselen en waarin de zoektocht naar de waarheid, uit het verleden, maar zeker ook uit het heden, voorop staat. Eenmaal begonnen ben je gegrepen en moet je in een rechte lijn naar de finish.

Oh ja en passant wordt ook de gebeurtenis over de dood gevonden vrouw opgelost…

Afbeelding
Marcel van Delft.jpg
Marcel van Delft
Toen ik het boek In Cold Blood van Truman Capote gelezen had was ik verkocht. Ik wilde meer boeken in dit genre gaan lezen. En dat is gelukt kan ik melden! Ik lees, als het even kan, iedere dag. Eerst alleen voor mezelf maar sinds 2020 ook als jurylid voor de Bronzen en Zilveren Vleermuizen van het Nederlands Thrillerfestival. Nu mag ik ook recenseren voor Thrillzone! Het verandert niets aan het plezier van lezen, wel krijgt het een extra laag, en dat is mooi.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.