Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
offer toni coppers thriller recensie thrillzone.jpg
Serie Alex Berger
Auteur(s) Toni Coppers
Uitgeverij(en) Borgerhoff & Lambertigs
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 17 juni 2024
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Wanneer een boswachter in de Ardennen het lichaam van een jonge vrouw vindt, wordt er groot onderzoek gedaan. Ze ligt naakt op een boomstronk en is misbruikt en gewurgd. Het doet denken aan vroeger, een nooit opgeloste zaak. Sara Cavani van Interpol wordt belast met de zaak en roept de hulp in van Alex Berger. Hij is oud agent en inmiddels een privédetective. Berger reist af naar Suxy, het is een dorp zoals er weinigen nog zijn. Ingeklemd door het woud, internet is er niet of nauwelijks en een fatsoenlijke telefoonverbinding is er ook niet. Een dorp waar iedereen elkaar kent, juist daar weer zo’n lugubere vondst…

Toni Coppers heeft inmiddels vele succesvolle boeken op zijn naam staan. Ook op ThrillZone is hij al meermaals van mooie recensies voorzien. Zijn plots zijn vaak spannend en hij weet zijn karakters vaak uitstekend neer te zetten. Offer is het derde deel in de reeks rond Alex Berger. 

Berger is een bijzonder persoon. Hij was van plan op jacht te gaan naar de wolf. Hij heeft zijn leven als agent achter zich gelaten en is privédetective geworden. Toch kan hij de lokroep om te helpen in Suxy niet weerstaan. Het dorp zit alleen helemaal niet te wachten op de komst van allerlei volk van buiten. De dood van de jonge vrouw is namelijk in het nieuws en dus zijn er pottenkijkers. Die ook nogal zin hebben om het rustige dorpje eens goed wakker te schudden. 

Suxy is een dorp zoals die er vroeger zoveel bestonden. Je kende niet alleen je buurman of buurvrouw maar je kende je al je dorpsgenoten. Je had wat excentrieke types ertussen maar het ging allemaal zolang je elkaar laat leven zoals ze willen leven. Internet heeft er natuurlijk voor gezorgd dat er op veel plekken een totale wereld open ging. In Suxy dat zo ingeklemd is door de Ardennen is van internet nog maar zeer gering sprake. Het is nog een ouderwets aandoend dorp. En omdat er zo weinig mogelijk is qua digitale middelen is het voor Coppers ook een uitstekend dorp voor een plaats delict. Een jonge vrouw, gevonden door de boswachter. Hoe kan dat nou?

In het dorp hebben ze wel hun ideeën. Zeker omdat er al veel eerder sprake is geweest van lugubere gebeurtenissen. Ook toen hadden de mensen wel hun verdenkingen, maar opgelost werd het allemaal nooit. 

Met de schrijfstijl van Coppers zit je al snel vol in het verhaal. Coppers speelt met de dreigende angst die er heerst in het dorp. Een dorp waar je niet zomaar kunt vluchten, omsloten door een woud. Waar je het gevoel hebt dat je zo alleen bent of toch niet? Met die ingrediënten speelt Coppers slim. Berger is daarbij de ideale hoofdpersoon om op jacht te gaan naar de waarheid. Aan de ene kant past hij perfect in het vreemde dorp, maar aan de andere kant gaan de dorpsbewoners hem absoluut niet het achterste van hun tong laten zien. Met verder ook geen hulp om zich heen wordt het een hele klus om achter de waarheid te komen. 

Een klus die Berger af en toe tot waanzin drijft, maar toch komt hij stapje voor stapje dichter bij de waarheid…

Afbeelding
richard de vries douma.jpg
Richard de Vries
Mijn naam is Richard de Vries - Douma, 30+ en getrouwd met Mandy. Samen hebben wij in 2021 ons zoontje Ben gekregen. Vanaf de start van Thrillzone en de voorloper De Thriller ben ik als recensent aanwezig. In de beginjaren vrij fanatiek, maar toen ik fulltime voor de klas kwam te staan werd er veel leestijd afgesnoept. En met de komst van Ben is er nog wat meer leestijd afgesnoept. Toch blijft lezen by far mijn meest ontspannen hobby. Lekker onderuitgezakt op de bank in een goede Grisham duiken is toch nog altijd het summum. De andere spaarzame vrije tijd gaat op aan het kijken naar voetbal en NBA.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.