Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
sensation island thysia huisman thriller recensie thrillzone.jpg
Auteur(s) Thysia Huisman
Uitgeverij(en) Xander Uitgevers B.V.
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 16 juni 2024
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Puck krijgt de kans om als crewmember mee te gaan bij het beruchte realityprogramma Sensation Island. Wat de mensen van de het programma alleen niet weten is dat Puck onderzoeksjournalist is. Ze gaat dus undercover mee om te ontdekken of de misstanden die rond het programma zweven echt zijn. Wanneer ze op het eiland in Maleisië zijn aangekomen blijkt al gauw dat dit een heftig seizoen moet worden, spraakmakender dan ooit. Maar alles wordt anders wanneer er een lichaam aanspoelt op het eiland. Wie heeft dit op zijn geweten?

Thysia Huisman heeft zelf als eindredacteur gewerkt bij realityprogramma’s als Big Broter, Expeditie Robinson en Project Catwalk. Daarnaast is ze klokkenluidster van een groot misbruikschandaal in de modewereld. Haar leven op zichzelf leest al als een thriller. Ze heeft dit ooit al eens op in twee boeken. Nu komt ze met een thriller. In het kader van Achter de schermen volgen er een aantal boeken en Sensation Island is daarvan de eerste.

Als Sensation Island uiteindelijk het slechtste boek uit de serie Achter de schermen zou blijken te zijn, dan moet het wel een heel hoogstaande serie worden, want wat is Sensation Island toch een fantastisch boek.

Door al haar ervaringen weet Thysia Huisman de setting rond het realityprogramma fantastisch neer te zetten. Kat is de medogenloze uitvoerend producent. Ze staat onder hoge druk van de grote baas om van dit seizoen van Sensation Island een megasucces te maken. Kosten noch moeite worden dan ook gespaard. En zo maken ze van het seizoen een ethisch vreselijk dilemma. Want alle deelnemers zitten op het eiland met een geheim. Doel is om achter het geheim van de anderen te komen. Is je geheim ontmaskerd, dan ben jij dus uit het spel. Kat heeft het voor elkaar gekregen om een oma en haar kleindochter naar het eiland te krijgen. Waarbij het geheim is dat ze familie van elkaar zijn. De moeder die tussen kleindochter en oma zou horen te zitten is ooit om het leven gekomen. De dader is ook op het eiland. Eigenlijk is het geheim van hem dat hij zwerver is, maar het andere geheim is dus dat hij verantwoordelijk is dat de vrouw die voor beiden dames zo belangrijk was is dood gegaan. Wat als ze daar toch achter komen?

Ondertussen spoelt er op het eiland een lichaam aan. Het is een bekend lichaam, want het was een van de bedienden van het hotel. Ze zorgde ervoor dat het de crew en met name presentator Dennis aan niks ontbrak. Ze leeft niet meer, als dan ook nog blijkt dat ze familie is van een rijke familie die alles op alles zet om achter de waarheid te komen, worden de opnames stopgezet. Dat komt Kat op extra gedoe te staan omdat de zenderbaas eist dat er verder gefilmd wordt.

In al deze heftigheid moet Puck haar hoofd boven water houden. Ze wordt al snel meegezogen in het wespennest dat de televisiewereld is. Ze probeert zo goed en zo kwaad als dat gaat bewijsmateriaal te verzamelen van alle misstanden bij het programma, zonder uiteraard ontdekt te worden. 

Er gebeurt in 300 bladzijden zoveel dat het bijna met geen pen te beschrijven is. Toch is het Huisman uitstekend gelukt om er én voor te zorgen dat het verhaal geloofwaardig blijft én voor te zorgen dat alles passend bij elkaar komt. En ondertussen is dit boek natuurlijk ook nog eens een verkapte aanklacht tegen alle misstanden binnen de mediawereld. Want als er ook maar een televisiebaas of televisiezender lijkt op enkele van de personages in dit boek, dan is wat we nu weten en waar we nu schande van spreken in medialand nog maar het tipje van de ijsberg. 

Afbeelding
richard de vries douma.jpg
Richard de Vries
Mijn naam is Richard de Vries - Douma, 30+ en getrouwd met Mandy. Samen hebben wij in 2021 ons zoontje Ben gekregen. Vanaf de start van Thrillzone en de voorloper De Thriller ben ik als recensent aanwezig. In de beginjaren vrij fanatiek, maar toen ik fulltime voor de klas kwam te staan werd er veel leestijd afgesnoept. En met de komst van Ben is er nog wat meer leestijd afgesnoept. Toch blijft lezen by far mijn meest ontspannen hobby. Lekker onderuitgezakt op de bank in een goede Grisham duiken is toch nog altijd het summum. De andere spaarzame vrije tijd gaat op aan het kijken naar voetbal en NBA.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.