Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
de aflossing terry goodkind fantasy recensie thrillzone.jpg
Auteur(s) Terry Goodkind
Uitgeverij(en) Luitingh-Sijthoff
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 12 september 2022
Categories Klassieke Fantasy
Deel deze recensie

Voordat de magische grens er was, voordat iedereen zonder magie leefde, voordat Richard en Kahlan geboren waren, was er Zeddicus Zu'l Zorander, een tovenaar van de Eerste orde. Een tovenaar die je kon bezoeken om een verzoek uit te spreken of om hulp te vragen en als je mazzel had, keerde je terug met je leven.

De boeken in de serie van De wetten van de magie zijn alom bekend bij fantasyliefhebbers wereldwijd. Na het schrijven van 7 delen in de serie besloot Terry Goodkind om het vroege leven van Zed verder uit te werken en de fans een verklaring te geven voor het ontstaan van de landen zonder magie.

Abby is vastbesloten om tovenaar Zorander te spreken. Haar dorp wordt overlopen door het vijandelijk leger en hij is haar enige hoop op een goede afloop. Vergezeld door een bottenschuld van haar moeder trotseert ze de lange wachtrij en blijft ze zelfs zitten in de wachtkamer van Zorander als van de persoon voor haar enkel zijn hoofd de kamer uit gedragen wordt. Wanneer ze met behulp van de biechtmoeder Zed over haalt haar te helpen, gaan ze op pad om het leger te bestrijden en mogelijk de vrede terug te laten keren.

Wanneer in bovenstaande tekst termen voorbij komen die je niks zeggen dan is deze proloog niks voor jou. De aflossing is geschreven als verdieping in de wereld van Richard en Kahlan en hoewel het een proloog is raden we het niet aan om hier te beginnen. Er wordt van de lezer verwacht dat hij of zij kennis heeft van de wereld. Als je dan geen idee hebt wie de familie Rahl is of waarom de biechtmoeder zo eng is mis je heel veel van wat dit boek je kan brengen. Voor fans daarentegen is het een heerlijk tussendoortje, want met slechts 120 pagina’s vlieg je er zo doorheen. We leren waarom de grens is gevormd en hoe de ‘Grenswachters’ zijn ontstaan. Daarnaast krijg je nog meer bewondering en respect voor Zed wat het lezen van de volgende delen enkel ten goede komt.

De aflossing is perfect voor een luie zondagmiddag of een verloren uurtje op de bank. Niet onmisbaar in het groter geheel maar voor fans van de serie wel enorm genieten.

Afbeelding
Dennis
Dennis Scheerman
Als kleine jongen las ik elk boek wat iets met draken, ridders of andere fantasy gerelateerde onderwerpen te maken. Een brief voor de koning, Harry Potter en alles daar tussen in werd verslonden. Naar mate ik ouder werd kwamen daar steeds meer thrillers bij. Nu de mazzel dat ik deze twee genres mag recenseren voor Thrillzone.