Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
een eerlijke leugen tarryn fisher thriller recensie thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Tarryn Fisher
Uitgeverij(en) Boekerij
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 21 januari 2024
Categories Thriller
Deel deze recensie

Tarryn Fisher is een New York Times- en USA Today-bestsellerauteur van negen thrillers. Naast haar eigen werk schrijft ze ook samen met haar goede vriendin Colleen Hoover. Fisher woont in Seattle met haar kinderen, echtgenoot en hond. Een eerlijke leugen verscheen bij Boekerij. 

Rainy woont op de top van Tiger Mountain; een rustige en afgelegen plek. Het is voor haar een toevluchtsoord waar ze zich kan verschuilen voor haar herinneringen. Tot het moment dat ze met haar “vriendinnen” op weekend gaat naar Las Vegas…

We leren Rainy kennen als Summer. Ze is een tienermeisje die opeens samen met haar moeder gaat verkassen. Ze komen terecht in een omgebouwde vrouwengevangenis die nu in gebruik genomen is door een sekte onder leiding van Taured.  Deze Taured is een vriend van vroeger en hij doet zich voor als een vriendelijk persoon die het beste voor iedereen wil. De waarheid is echter anders.

In Een eerlijke leugen springt de lezer constant heen en weer tussen Summer, opgesloten in de sekte, en Rainy, een onafhankelijke vrouw die een verleden met zich meedraagt maar hier zo goed en zo kwaad als het gaat mee omgaat. Totdat het bewuste vriendinnenweekend…

Tarryn Fisher is erin geslaagd om een verhaal neer te zetten dat laat zien hoe het er in een sekte aan toe kan gaan, en hoe men in de ban kan komen van een leider. Daarnaast wordt algauw duidelijk dat de leider niet helemaal zuiver op de graat is en gebruikmaakt van allerlei louche praktijken, bijvoorbeeld chantage met naaktfoto’s van kinderen. Hij doet dit alles om iedereen in het gareel te houden.

Tot zover de opmaat naar de apotheose. Het blijkt dat Summer/Rainy in Vegas gespot is door een voormalig van de sekte, en hij heeft een van haar vriendinnen ontvoerd. Hij geeft Rainy de keus om haar vriendin te redden of te vluchten in de wetenschap dat haar vriendin dan zal sterven.

Rainy weet dat als ze gaat, ze zelf zal sterven. Ze probeert een plan te bedenken om zowel haar vriendin als zichzelf te redden. Ze heeft hiervoor wel de hulp van Taured nodig en de kans bestaat dat ze van de regen in de drup terecht komt…

De auteur is erin geslaagd om het verhaal zo te schrijven dat de spanning steeds meer opgevoerd wordt. Bovendien komt dit alles nog geloofwaardig over ook, ondanks het feit dat een en ander soms wat vergezocht is.

Een eerlijke leugen is een beklemmend verhaal dat enorm beklijft. Het laat zien dat ondanks dat iets een uitzichtloze situatie lijkt, er gelukkig toch nog goede mensen bestaan die bereid zijn om alles te doen om een ander te helpen. 

Afbeelding
Marcel van Delft.jpg
Marcel van Delft
Toen ik het boek In Cold Blood van Truman Capote gelezen had was ik verkocht. Ik wilde meer boeken in dit genre gaan lezen. En dat is gelukt kan ik melden! Ik lees, als het even kan, iedere dag. Eerst alleen voor mezelf maar sinds 2020 ook als jurylid voor de Bronzen en Zilveren Vleermuizen van het Nederlands Thrillerfestival. Nu mag ik ook recenseren voor Thrillzone! Het verandert niets aan het plezier van lezen, wel krijgt het een extra laag, en dat is mooi.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.