Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
sneeuwstorm suzanne vermeer thriller recensie thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Suzanne Vermeer
Uitgeverij(en) A.W. Bruna Uitgevers
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 25 februari 2024
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Suzanne Vermeer is een van de bekendste schrijverspseudoniemen in het thrillergenre. Het mysterie rondom de ware identiteit van de auteur draagt bij aan de intrigerende sfeer rondom haar werk. In 2011 werd bekend dat achter het pseudoniem de toen net overleden auteur Paul Goeken schuilging. In overleg met zijn familie werd besloten om de boekenreeks na zijn dood voort te zetten. 

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze allen ‘vakantie’ als thema hebben. Door dit thema vanaf 2010 ook naar winterse landschappen te verplaatsen, nodigde Vermeer haar lezers uit om de charme en magie van het koude seizoen te ontdekken. Zo ook in Sneeuwstorm.

Hoofdpersonage Rianne, een gepassioneerde fotografe smachtend naar een opdracht gezien haar financiële situatie, wordt ingehuurd voor een klus die haar diep in het winterse plaatje brengt; Het vissersdorpje Skarsvåg. Wat begint als een professionele opdracht verandert al snel in een avontuur wanneer Rianne Aron ontmoet, een lokale gids die haar belooft de verborgen pareltjes van de Noordkaap te laten zien. 

Bij hun tocht door het nationaal park Ånderdalen worden ze overvallen door een heftige sneeuwstorm. Daarbij horen ze schoten, waarna ze stuiten op een vers lijk in de sneeuw en een mysterieuze vrouw in een afgelegen hutje. Op het moment dat Rianne en Aron gered worden uit de sneeuw, verdwijnt Aron plotseling spoorloos, waardoor Rianne achterblijft met onbeantwoorde vragen en een knagend gevoel van achterdocht. In haar zoektocht stuit ze op een foto waarop Aron staat afgebeeld met zowel de mysterieuze vrouw als de vermoorde man. Aron, aanvankelijk een betrouwbare metgezel, blijkt meer geheimen te hebben dan Rianne had kunnen vermoeden.

Dompel jezelf in Sneeuwstorm onder in een adembenemende reis naar de Noordkaap. De schrijfstijl van dit boek is buitengewoon levendig en meeslepend waardoor je de koude wind bijna kunt voelen en de adembenemende uitzichten kunt zien. De auteur weet een gedetailleerde wereld te creëren die de lezer moeiteloos in zijn ban houdt. 

De vele details in het begin kunnen wat stroperig aanvoelen maar de spanning wordt gestaag opgebouwd waardoor je als lezer continu verlangt naar meer. 

Met grote vertelkracht en vlotte hoofdstukken neemt dit boek je mee op reis. De late ontknoping houdt je op het puntje van je stoel terwijl je jezelf verliest in de schrijfkunst van Vermeer. Een heerlijke vakantiethriller die je niet mag missen. 

Afbeelding
Danielle.jpg
Danielle van Wieren

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.