Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
verdwaalde ziel sterre carron thriller recensie thrillzone.jpg
Serie Rani Diaz
Auteur(s) Sterre Carron
Uitgeverij(en) Witsand Uitgevers
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 5 februari 2023
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Sterre Carron is woonachtig in België waar zij Tropische Geneeskunde in Antwerpen studeerde. Carron werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit. Voor het schrijven van haar debuutthriller Mara van de Rani Diaz-thrillerreeks woonde ze twee autopsies bij.

“Ik combineer de menselijke verzuchtingen en de menselijke tragiek in deze thriller. Mijn protagonisten hebben zowel hartstocht als wraakgevoelen in zich.”

Verdwaalde ziel is alweer het 17de deel in de Rani Diaz-serie. Hierin moet Rani een familiedrama onderzoeken. Krista Pauwels kampt twee jaar na de dood van haar zoon met zware psychoses. Ze hoort en ziet hem overal. Ze vreest dat haar zoon gevaar loopt en wil snel handelen om hem in veiligheid te brengen. Het grote gevolg hiervan is dat niemand van de familie haar alleen durft te laten. Op een ochtend doet de werkster van de familie een gruwelijke ontdekking in huize Pauwels. Vanaf hier komt het team van Rani in de picture. Even later krijgen ze nog de vermissing van de bekende en geliefde huisarts Loes Luzac op hun bord ook. De druk op het team neemt toe…

En nog eens boven alles moet er een nieuwe collega ingewerkt worden. Maar door alle hectiek van de twee cases krijgt hij niet echt de kans om zich goed in te werken. De twee zaken vragen om alle aandacht, brengen veel vragen met zich mee en het team wil een snelle oplossing. En alsof dat nog niet genoeg is verschijnen er nog eens intimiderende boodschappen vanuit een onbekende hoek. Deze boodschappen verhogen het stress level nog maar eens. Het team heeft het gevoel in een ware nachtmerrie te zijn beland en willen zo snel mogelijk de daders vatten.

Wanneer je begint te lezen in Verdwaalde ziel krijg je onmiddellijk een gevoel van thuiskomen. De personages zijn bekend en hun verhaallijnen ook. Kan je de reeks losstaand lezen, is dan een logische vraag. Als je volledig op de hoogte wil zijn van de rode draad die doorheen de boeken loopt, dan nee. Ben je iemand die alle achtergrondinformatie niet zo noodzakelijk vindt, dan kan je perfect starten bij welk deel dan ook.  

Door de verschillende verhaallijnen in Verdwaalde ziel blijft de lezer lang in het ongewisse over wie de daders kunnen zijn. Ook de verhoudingen tussen de personages zorgen voor de nodige spanning en verwarring. Carron speelt goed met die verhoudingen en verhaallijnen om de lezer constant de verkeerde richting uit te sturen. Natuurlijk eindigt het verhaal met een knallend einde, zoals we van deze reeks gewend zijn.

Conclusie: Carron doet het opnieuw. Dit is een serie die dus al 17 boeken meegaat en je zou denken dat de personages uiteindelijk gaan vervelen. Dat is gelukkig allesbehalve het geval. Na ieder deel gelezen te hebben verlang je alweer naar een volgend avontuur van Rani en co. Vlaams thrillerplezier van de bovenste plank!
 

Afbeelding
Lieselotte Danneels
Lieselotte Danneels
Ik ben Lieselotte Danneels. Ik woon samen met mijn gezin in het West-Vlaamse Brugge. Als job ben ik winkelverantwoordelijke bij een Telecomoperator.

Sinds 2020 recenseer ik voor ThrillZone. Mij zul je nooit zonder boek vinden; waar ik ook naartoe ga, ik neem een boek mee. Mijn favoriete genres zijn thriller en feelgood. Ook al lukt het door de drukte niet altijd om veel meters te maken per dag, iedere avond voor het slapen gaan moet ik een hoofdstuk gelezen hebben. Anders heb ik geen goede nachtrust.

Ik lees heel veel auteurs en ontdek ook graag nieuwe auteurs. Natuurlijk heb ik ook favoriete auteurs. Voor het thrillergenre zijn dit Karin Slaughter en Anja Feliers. Voor het feelgood genre zijn dit Rachel Hore en Lucinda Riley.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.