Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
de bigamist rona halsall thriller recensie thrillzone.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Rona Halsall
Uitgeverij(en) Luitingh-Sijthoff
Jaar van uitgave
Thrillzone score
5
Review date 5 juni 2024
Categories Thriller
Deel deze recensie

Soms kunnen vooroordelen je in de weg zitten. Dat is precies wat de titel van dit boek met je kan doen, want bij de term ‘bigamist’ heeft iedereen wel een beeld. Bij een titel als De bigamist kun je daarom een bepaald plaatje in je hoofd krijgen van hoe zo’n verhaal eruit kan gaan zien. Niet doen is dus het advies. Want Rona Halsall heeft een boek geschreven wat veel meer is dan het verhaal van een bigamist.

We volgen Emma die haar opwachting maakt in een zelfhulpgroep over rouwverwerking. Ze maakt hier kennis met Faith, de initiator van de cursus en de broer van Emma, Sam. Hiermee zijn direct de hoofdrolspelers van dit verhaal voorgesteld.

Emma raakt in de ban van Sam, en meer dan dat: ze wordt zwanger van hem. Ze vraagt zich echter ook steeds meer af waardoor zijn onverklaarbare gedrag komt, waar haar geld is gebleven en wat de zakenreizen en geheime telefoontjes van Sam te betekenen hebben. Tot ze zijn dubbelleven ontdekt en blijkt dat zij ver kan gaan om zichzelf te beschermen.

Er ontvouwt zich een psychologisch spel wat briljant geschreven is. Je wordt als lezer meegenomen in de levens van de drie hoofdkarakters waarbij niets is wat het lijkt. Iedere keer als je denkt dat je je vinger erachter begint te krijgen volgt er weer een plotwending die uit het niets komt. Dit houd je als lezer enorm bij de les en je vraagt je constant af wat de volgende pagina voor je in petto heeft.

Het gevaar bij dit alles is dat het ongeloofwaardig wordt, maar daar is in De bigamist geen sprake van. Je kunt je voorstellen dat het zich werkelijk zo afgespeeld heeft en dat is knap gedaan.

Rona Halsall moet een bijzonder creatief brein hebben om dit allemaal op papier te krijgen. En net als je denkt dat je alles wel gehad hebt volgt de allerlaatste plotwending die je in verbijstering achterlaat…De bigamist is een geniaal boek, briljant geschreven.

Afbeelding
Marcel van Delft.jpg
Marcel van Delft
Toen ik het boek In Cold Blood van Truman Capote gelezen had was ik verkocht. Ik wilde meer boeken in dit genre gaan lezen. En dat is gelukt kan ik melden! Ik lees, als het even kan, iedere dag. Eerst alleen voor mezelf maar sinds 2020 ook als jurylid voor de Bronzen en Zilveren Vleermuizen van het Nederlands Thrillerfestival. Nu mag ik ook recenseren voor Thrillzone! Het verandert niets aan het plezier van lezen, wel krijgt het een extra laag, en dat is mooi.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.