Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Duivelsbocht robert bryndza thriller recensie thrillzone.jpg
Auteur(s) Robert Bryndza
Uitgeverij(en) Boekerij
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 28 april 2023
Categories Thriller
Deel deze recensie

Als op een frisse voorjaarsochtend in zee privédetective Kate Marshall in de problemen raakt door een gevaarlijke getijdenstroom, wordt ze net op tijd gered door twee surfers. Ze belandt met complicaties in het ziekenhuis en maakt daar kennis met een oudere dame genaamd Jean, die een tragische familiegeschiedenis kent. 

Elf jaar geleden raakt haar kleinzoon Charlie vermist tijdens een kampeertripje naar Devils Way Tor. De drie jaar oude peuter Charlie verdwijnt ’s nachts in een mistig landschap. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. Zijn familie blijft radeloos achter, moeder raakt in een depressie en pleegt zelfmoord. Het is een verhaal dat Kate raakt. Jean is zowel haar kind als kleinkind verloren en kampt daardoor met lichamelijke kwalen. 

Als Kate uit het ziekenhuis wordt ontslagen, vraagt Jean haar om op zoek te gaan naar de waarheid. Ze kan het niet verkroppen dat niet bekend is wat er met Charlie is gebeurd. De vragen blijven haar bezighouden en ze snakt naar de waarheid. Kate is vastbesloten deze zaak aan te nemen. Samen met haar partner Tristan besluit ze in de geschiedenis te duiken. Ze bezoeken de plek waar de verdwijning begon en dat opent nieuwe deuren. Zal na elf jaar duidelijk worden wat er met Charlie is gebeurd?

Auteur Robert Bryndza is geboren en getogen in Engeland en voor de liefde verhuisd naar Slowakije waar hij zijn schrijversvak beoefent. Bryndza begon ooit als acteur. Zijn grote liefde ontdekte dat hij naast acteren nog een andere passie had, namelijk schrijven. Bryndza is dat pad gaan volgen en daar zijn heel wat fans blij mee. Bryndza is een geliefde naam onder thrillerliefhebbers en heeft al menig goede thriller op zijn naam staan. ThrillZone is vanaf het eerste boek fan. Recent verscheen het zevende deel van de Erika Foster-reeks, Stille angst. Het is een serie die startte met Het meisje in het ijs, waarna alle delen stuk voor stuk goed werden ontvangen. Daarna gooide hij het over een andere boeg en startte met een nieuwe reeks met privédetective Kate Marshall in de hoofdrol. Ook hiermee wist Bryndza de lezer rijkelijk te vermaken met de nodige uurtjes leesplezier. Duivelsbocht is het vierde deel van deze reeks en werd vertaald door Willeke Lempens.

Bryndza kent de kunst van het beeldend vertellen en neemt je direct mee in de wereld van Kate en Tristan. Zij zijn inmiddels twee geloofwaardige en geliefde personages. Kate worstelt met haar gezondheid die een flinke opdonder heeft gehad toen ze door de twee surfers gered werd van verdrinking. Hierdoor krijgt Tristan wat meer verantwoordelijkheden en dat geeft hem vertrouwen en wat meer body als personage. Een slimme manier van karakterverdieping door de auteur.

De verdwijningszaak van Charlie is een zaak die iedere ouder en hoogstwaarschijnlijk ieder mens aan het hart gaat. Daarbij gebruikt de auteur de achtergrond van een unheimisch landschap. Bryndza weet je direct te vangen met deze verhaallijn. Door de sfeerbeschrijvingen en het mysterieuze landschap word je direct het verhaal ingezogen.De auteur schuwt de nodige spannende scenes niet en neemt de lezer mee in het mysterieuze natuurgebied. De auteur weet zo te schrijven dat jij als lezer je niet alleen toeschouwer voelt, maar mee puzzelt naar wat er die avond is voorgevallen op die bewuste plek. Langzaam maar zeker gaan we van het eerste aanknopingspunt naar meer en meer details en zijn we getuige van een lugubere ontdekking.  Dat naar de climax toe duidelijker wordt hoe het werkelijk zit en wat er met Charlie is gebeurd, mag de pret niet drukken.

Uiteindelijk is het wel helder: met Duivelsbocht houdt Bryndza zijn naam hoog. Hij weet ook nu weer een goede thriller te schrijven die alles in zich heeft: een aansprekend onderwerp, uitstekende seriepersonages en een denderende spanning. Dit deel gaat ieder mens aan het hart. Vanaf de eerste bladzijde word je gegrepen en wil je direct meespeuren naar hoe het werkelijk zit. Klassewerk.. Laat het detectivebureau van Kate en Tristan maar groeien, wij houden van deze speurneuzen!

Afbeelding
Linda
Linda van de Velde
Mijn naam is Linda van de Velde – de Vries, geboren en getogen in 1985 in Leeuwarden.
Ik ben getrouwd met Marinus en samen hebben wij twee prachtige dochters.
Kinderen hebben mijn hart gestolen, hun onbevangenheid en hun gedrag heeft me altijd erg gefascineerd.
Ze zitten boordevol fantasie en leven vanuit hun gevoel.
Hoe mooi is dat? Dat zijn wij als volwassenen een beetje verleerd.
Ik ben leerkracht in het speciaal onderwijs voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en slechthorendheid.
Daarnaast heb ik sinds ’21 mijn eigen praktijk als kinder- jongeren- en opvoedcoach en werk ik veel met emotionele uitdagingen en gedrag.

In mijn vrije tijd hou ik van wandelen, wielrennen, gravelen, winkelen, gezelligheid met familie en vrienden en lees ik graag een boek.
Heerlijk dat je vanuit je luie stoel op reis kunt naar verre oorden en allerlei karakters en personages leert kennen. Daar kan ik onwijs van genieten!
Ik geniet van het recenseren voor Thrillzone en vind het leuk om af en toe zeer verrast te worden door nieuwe debuten.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.