Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
het kabinet van dr leng thriller recensie thrillzone.jpg
Serie Pendergast
Auteur(s) Preston & Child
Uitgeverij(en) Luitingh-Sijthoff
Jaar van uitgave
Thrillzone score
3
Review date 9 mei 2023
Categories Thriller
Deel deze recensie

Stel je voor dat je terug kunt reizen naar het verleden om een gruwelijke misdaad te voorkomen. Dat is wat Constance Greene doet in Het kabinet van dr. Leng, het 21e deel in de populaire serie over FBI-agent Pendergast en zijn assistente Constance Greene. Dit boek neemt je mee naar het New York van de late negentiende eeuw, waar een seriemoordenaar genaamd dr. Enoch Leng op gruwelijke wijze op zijn slachtoffers experimenteert. Constance heeft een persoonlijke reden om hem te stoppen: hij heeft haar familie uitgemoord. Maar kan ze hem vinden en verslaan voordat hij haar te pakken krijgt? En kan Pendergast haar volgen en redden door de tijd heen?

Preston & Child is een bekend schrijversduo dat al meer dan 30 boeken heeft geschreven. Dit zijn vooral thrillers met een vleugje horror, sciencefiction en bovennatuurlijke elementen. Ze staan bekend om hun gedetailleerde research, hun complexe plots en hun kleurrijke personages. Hun bekendste creatie is Pendergast, een excentrieke en geniale agent die vaak te maken krijgt met bizarre en gevaarlijke zaken.

Het kabinet van dr. Leng is een spannend en onderhoudend boek dat je meeneemt naar verschillende tijden en plaatsen. Het boek bevat veel actie, humor en verrassingen. De personages zijn interessant en sympathiek, vooral Constance, die een grote ontwikkeling doormaakt in dit verhaal. De schrijfstijl is vlot en beeldend, waardoor je je goed kunt inleven in de sfeer en de setting.

Het boek heeft echter ook een aantal minpunten. Het verhaal is soms erg ongeloofwaardig en vergezocht, vooral wat betreft het tijdreizen en de parallelle dimensies. Het lijkt alsof de auteurs alles mogelijk willen maken, waardoor de spanning uit het verhaal lekt. Ook zijn er te veel toevalligheden die goed uitpakken voor de hoofdpersonen, waardoor het verhaal onrealistisch en voorspelbaar wordt. Verder is het boek niet erg origineel of vernieuwend, maar eerder een herhaling van eerdere boeken uit de serie. Als je dit echter voor lief neemt, dan heb je een fijne thriller in handen.

Het kabinet van dr. Leng is een boek dat je meesleept in een spannend avontuur door de tijd. Het boek heeft zijn sterke en zwakke punten, maar het is zeker een vermakelijke leeservaring voor fans van Preston & Child en Pendergast. Het boek is minder geschikt voor lezers die houden van realistische en diepgaande thrillers en niet bekend zijn met de serie. Wij hopen dat een nieuw avontuur van Pendergast & Green iets meer gegrond zal zijn. Desalniettemin nodigen we fans graag uit om zelf te ontdekken wat er schuilt in het kabinet van dr. Leng.

Afbeelding
Dennis
Dennis Scheerman
Als kleine jongen las ik elk boek wat iets met draken, ridders of andere fantasy gerelateerde onderwerpen te maken. Een brief voor de koning, Harry Potter en alles daar tussen in werd verslonden. Naar mate ik ouder werd kwamen daar steeds meer thrillers bij. Nu de mazzel dat ik deze twee genres mag recenseren voor Thrillzone.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.