Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
epische erotiek pippa pinuppins thriller thrillzone recensie.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Pippa Pinuppins
Uitgeverij(en) Paris Books
Jaar van uitgave
Thrillzone score
4
Review date 16 april 2022
Categories Thriller
Deel deze recensie

Pippa Pinuppins is schrijfster, (levens)kunstenaar en danseres. Daarnaast geeft ze trainingen en (dans)voorstellingen. Haar humor en eigenzinnigheid komen ook tot uiting in haar artiestennaam, die is samengesteld uit Pippi, een pin-up en Mary Poppins. Epische erotiek (2020) was haar debuutroman. Ze was mede-auteur van Lefwijf en schreef later Een met de Bron. Epische erotiek is grotendeels een autobiografische roman, ook Pippa had jaren te kampen met de ziekte van Lyme, kwam in een rolstoel terecht en ging weer op zoek naar haar passie en seksualiteit.

Liselot gaat zoals elk jaar een periode naar Griekenland, om tot rust te komen en warmte en zee op haar lijf te voelen. Dit jaar gaat ze op Lesbos daarnaast spontaan de getraumatiseerde vluchtelingen helpen, die daar aankomen, over zee. Ondertussen ontmoet ze Kaan, een Turkse tangodanser en wordt smoorverliefd. Ondanks haar chronische ziekte, die met veel pijn gepaard gaat en weinig energie, stort ze zich volop in het leven en gaat ze met hem de liefdesdans aan. Op vurige wijze en vol geestdrift beschrijft Pinuppins wat Kaan teweeg brengt.

‘Ogghhh, so sexy’, zei hij dan en keek naar het water en we bereden elkaar weer verder. We waren die dag echt onstilbaar. We droogden elkaar af waarbij we iedere centimeter van elkaars lijf zoenden en de liefde verklaarden, mocht welk gedeelte van onze anatomie dan ook, somehow vergeten zijn of zich overgeslagen voelen. We bezongen iedere centimeter en ieder cel van elkaars lijf.

Een tijd breekt aan van genieten, van elkaar en het leven. Naast alle hemelse ervaringen, ontdekt Liselot echter ook de hel, de keerzijde van een zo nauw verbonden voelen en volledig overgeven aan de liefde. Kaan raakt haar, niet alleen fysiek, maar tot het diepste van haar ziel. Het werken met de vluchtelingen kost haar meer energie dan ze heeft en als er dan barsten in hun liefdesrelatie komen, gaat het ook mentaal slechter met Liselot.

De spanning in dit boek komt niet alleen van buitenaf, maar wordt ook zichtbaar als de demonen in Liselot met haar op de loop gaan. De stemmen in haar systeem, de Vestaalse maagd, maar ook de minnares en de zigeunerin, ze fluisteren haar steeds weer van alles in. Kan ze zich wel overgeven aan deze liefde en het leven? Of overwinnen deze stemmen?

Daarom is ware liefde en ware lust ook altijd een spookverhaal, een uitdaging voor de vrouw om niet gek te worden of dood te (willen) gaan en een uitdaging voor de man om zich niet af te sluiten, niet te verharden, verslaafd te worden of te gaan wegrennen. De demonen willen gedanst worden. De duivel en de hel willen verbonden worden en teruggeroepen naar het hart. De schaduw wil bij het licht horen. De angst wil omarmd worden door de liefde en de dood geïntegreerd in je levensverhaal.

De hoofdstukken van dit boek hebben allen een motto in Pinuppins-stijl gekregen, vol humor, zoals Op en neer. Heen en weer. En nog een keer.  En Een liefdevolle schoot. En dobbelen met de Dood.

Pinuppins passie voor het leven, liefde voor erotiek en eerlijkheid over haar gevoelens, geschreven vol vaart en met humor, maken dit tot een boek wat je door wilt lezen. In de ik-vorm beschreven leef je vrijwel direct met Liselot mee en beleef je haar ervaringen. Haar seksuele bevrijding, maar ook haar worsteling met het leven, het aankijken van haar innerlijke demonen, en de onmacht om Kaan bij te staan in zijn proces, als lezer wil je niets missen van dit verhaal!
De spanning bouwt zich op, van een hartstochtelijk liefdesverhaal tot een intieme thriller. Met vele hoogte- en dieptepunten die langskomen terwijl het leven van Liselot zich ontvouwt. Je kunt niet anders dan haar in je hart sluiten en gunt haar het allerbeste. De laatste hoofdstukken van dit boek vragen dan ook om doorlezen, omdat het tot het einde toe spannend blijft.

Een vurig boek waarin Pippa zich bloot geeft, vol lust, liefde en spanning.

Afbeelding
Renate
Renate van der Kwast
Sinds ik kon lezen, dook ik in een boek. Als kind las ik graag sprookjesboeken. Even een andere wereld instappen en daar dingen meebeleven die in het echt niet kunnen, vond ik prachtig. Het verplichte boeken lezen voor mijn schoolexamen vond ik geen straf en wellicht ben ik een van de weinige leerlingen die daadwerkelijk alle boeken van haar lijst helemaal heeft gelezen!
Ik geniet tegenwoordig ter ontspanning van spannende boeken, historische romans, fantasy en science fiction, maar uitstapjes naar andere genres maak ik ook wel. Belangrijk voor mij aan een boek is dat ik graag meegenomen word naar een andere wereld, een ander milieu of een andere cultuur. Bij een thriller vind ik het belangrijk dat het lang spannend blijft en dat ik nieuwsgierig word gemaakt naar de personen in het boek.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.