Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
astarte petra spark thriller thrillzone recensie.jpg
Serie N.v.t.
Auteur(s) Petra Spark
Uitgeverij(en) Letterrijn
Jaar van uitgave
Thrillzone score
0
Review date 1 januari 2022
Categories Nederlandstalig
Deel deze recensie

Plaats hieronder je recensie!

Wat vinden lezers...

Tesdro

20 mei 2024 17:31

4

Als rechercheur Sam Faingart twee vermoorde vrouwen vindt in een garagebox zit hij daar bovenop. Ondertussen wordt er ook nog een vrouw ontvoerd en Sam probeert samen met Michael het verband te vinden tussen de twee vermoorde vrouwen waarbij forensisch patholoog Olivia hun bijstaat. Er worden gruwelijke ontdekkingen gedaan en Sam en Michael doen er alles aan om de dader zo snel mogelijk te vinden, omdat er meerdere vrouwenlevens op het spel staan. Ondertussen wordt er ook nog een skelet gevonden in een kasteel. Om alle verbanden te ontdekken doen Sam, Michael en Olivia er alles om de onderste steen boven te krijgen met alle gevolgen van dien.

Een thriller die duidelijk opgedeeld is met boven ieder hoofdstuk de naam van wie het uit verteld wordt. Het verhaal begint in 1998 waarbij twee zussen en een broer in een discussie zitten waarbij ze een kasteel hebben geërfd. 22 jaar later worden er twee dode vrouwen gevonden in een garagebox. Het verband tussen deze twee zaken legde ik niet gelijk maar naarmate het verhaal vorderde viel er steeds meer op zijn plek. Sam bijt zich helemaal vast in de zaak waarbij er ook gebeurtenissen uit het verleden de revue passeren. Het verhaal liep vlot door en het plot was zeer verrassend. Het boek zat goed in elkaar met een actueel onderwerp. Je leefde helemaal mee met de personages en het beeld van de gebeurtenissen kwamen als een film in mijn hoofd voorbij. Zeker een goed boek om te verfilmen en om te lezen raad ik het ook aan.

Bianca Ellerkamp

20 mei 2024 17:31

4

Petra Spark​ –(1976) debuteerde in mei 2017 met de thriller​ Artikel13. In 2019 en 2020 verschenen respectievelijk​ Eén kans op zes​ en​ Gruwelijke Gave​. Astarte, haar 4e boek, verscheen in 2021.
Wanneer een vrouw vermoord wordt teruggevonden in een ondergrondse parkeergarage wordt rechercheur Sam Faingart erbij gehaald. Samen met forensisch patholoog Olivia Vandenbergh ontdekt hij een overeenkomst tussen de vermoorde vrouw en menselijke resten die zijn ontdekt in een Vilvoords kasteel.
Wanneer dan ook de kasteeleigenares wordt ontvoerd begint er een complexe zoektocht naar de vrouw, de dader en het motief.
De plot is heel goed opgebouwd en tot het einde toe blijft het de vraag wie de dader is en het motief.
De hoofdstukken worden verteld vanuit het oogpunt van het slachtoffer, Olivia, Sam en Michael (collega van Sam) en geven een inkijk in hun belevingen en denkwijzen.
Het verhaal is gedetailleerd en geeft de lezer het gevoel er tussen in te zitten. Als snel wordt duidelijk wie of wat Astarte is, maar wat dit voor de dader betekent blijft tot het einde toe de vraag.
De karakters zijn zeer goed uitgeschreven en als lezer heb je geen enkel probleem je in te leven in elk van hen. De gevoelens zijn goed voelbaar (de antipathie tussen Sam en Michael, de romantische gevoelens tussen Sam en Olivia).
Daar waar het verhaal lange tijd wat minder spanning uitstraalt wordt dit ruimschoots goed gemaakt aan het eind.
Petra Spark heeft een mooie thriller geschreven die realistisch en aangrijpend is.

Smartinez

20 mei 2024 17:31

3

Een vermoorde vrouw in een ondergrondse parkeergarage , een kasteel in vilvoorde met menselijke resten. Rechercheur Sam Faingart heeft er zijn handen vol aan. Als ook nog forensisch patholoog Olivia een lugubere ontdekking doet , en er vrouwen verdwijnen wordt het een flinke klus voor de rechercheur en zijn team.

De aparte Titel van het boek trok me wel erg aan en nadat ik de naam had gegoogled was ik wel er benieuwd wat de naam met het boek te maken had.
De thriller is goed opgebouwd en het bleef lang spannend.
De karakters zijn aangenaam en leer je redelijk goed kennen.
je merkt wel dat aan dit boek iets vooraf gegaan is met de rechercheur. maar dat stoort verder niet.
Het plezierigste vond ik dat het ook erg realistisch aanvoelde .
Dus een aangename kennismaking met deze schrijfster en zou er zeker nog graag wat van willen lezen

Edo de Waard

20 mei 2024 17:31

4

Zonder te veel van het verhaal te verklappen kan alleen maar zeggen dat Astarte je meetrekt in een mysterieus en beklemmend politieonderzoek naar een angstaanjagende en sadistische moordenaar met een verstoorde gewetensfunctie. Echter is niet alles wat het lijkt, het plot is zeer origineel en zit verrassend in elkaar en neemt op het einde van het boek een verrassende wending. Kortom Astarte van Petra Spark is fijne aanvulling in in het thrillergenre.

Karen Steyaert

20 mei 2024 17:31

5

Rechercheur Sam Faingart wordt ingeschakeld wanneer een vrouw vermoord wordt teruggevonden in een ondergrondse parkeergarage. In zijn zoektocht naar de identiteit van het slachtoffer krijgt hij hulp van de forensisch patholoog Olivia Vandenberghe. Zij komt tijdens de autopsie tot een lugubere ontdekking. Sams zoektocht wordt steeds complexer wanneer menselijke resten worden ontdekt in een Vilvoords kasteel en vrouwen verdwijnen. Uit de lijkschouwing blijkt dat er een gruwelijk verband is tussen de verschillende zaken. Wat hebben een vijftig jaar oude moord, twee vermoorde vrouwen en de ontvoering van een kasteeleigenares met elkaar te maken.
Op één dag tijd heb ik dit boek uitgelezen. Het boek is heel spannend en leest heel vlot door de korte hoofdstukken en eenvoudige beeldende schrijfstijl. Ik vond het ook leuk dat het boek zich in België afspeelde.
De verhaallijnen en personages zijn voldoende uitgewerkt om het verhaal kleur te geven en uiteindelijk eindigen ze in een, voor mij, verrassend plot.
Ik was op 90 procent van het boek en ik had nog geen vermoeden van de dader.
Het was een spannend verhaal, maar het was ontspannend om dit boek te lezen.
Petra Spark was een auteur die ik niet kende, maar door dit boek te lezen, heeft ze er een fan bij.
Aangezien dit boek voor mij een pageturner was, geef ik het vijf sterren.

J.N. Kingma-Postma

20 mei 2024 17:31

5

Recensie van:
Astarte
Auteur:
Petra Spark – Vilvoorde, België – debuteerde in mei 2017 met de thriller Artikel13, bij Houtekiet, een imprint van Veen, Bosch & Keuning. In 2019 en 2020 verschenen respectievelijk Eén kans op zes en Gruwelijke Gave bij uitgeverij Kramat.
Wijze van lezen:
Boek van de Bibliotheek geleend
Uitgeverij: LetterRijn
Genre: thriller
Cover:
Een zwarte cover. Met een cirkel die een oranje rand heeft. In de cirkel twee blote voeten met aan de ene een kaartje. De voeten steken onder een laken uit. Ze liggen op een metalen plaat. Dit zijn de voeten van een overledene die zich in een mortuarium bevindt. Wie is het? De spanning staat gelijk op scherp.
Flaptekst:
Informerend, spanning opvoerend en een krachtige springplank naar het verhaal.
Mooie tekst:
Je kunt het vuur verbergen, maar wat dacht je met de rook te doen?
Sydney Justin Harris
Het verhaal:
Rechercheur Sam Faingart wordt ingeschakeld wanneer een vrouw vermoord wordt teruggevonden in een ondergrondse parkeergarage. In zijn zoektocht naar de identiteit van het slachtoffer krijgt hij hulp van de forensisch patholoog Olivia Vandenberghe. Zij komt tijdens de autopsie tot een lugubere ontdekking. Sams zoektocht wordt steeds complexer wanneer menselijke resten worden ontdekt in een Vilvoords kasteel en vrouwen verdwijnen. Uit de lijkschouwing blijkt dat er een gruwelijk verband is tussen de verschillende zaken. Wat hebben een vijftig jaar oude moord, twee vermoorde vrouwen en de ontvoering van een kasteeleigenares met elkaar te maken?
Mijn leesbeleving:
De proloog lijkt ogenschijnlijk kabbelend en kalm. Toch voel je de onderhuidse spanning tussen de personages. Na de proloog denk je eerst wat heeft dit met het verhaal te maken? Maar gaandeweg blijkt het een krachtige introductie te zijn naar de rest van het verhaal. Knap gedaan.
Alhoewel het verhaal gruwelijk is vond ik de zeer uitgebreide en gedetailleerde beschrijving van de werkwijze van de patholoog ontzettend interessant. Ik voelde de kilte van de autopsie ruimte op mijn huid. Ik keek mee over de schouder van de patholoog. Ik puzzelde mee met de bevindingen die zij deed. Leerzaam en met verstand van zaken beschreven. Ook de respectvolle liefdevolle wijze waarop met de overledenen omgegaan werd raakte me diep.
Ook het speurwerk van de recherche wordt mooi verwoord. Het is alsof je hen overal vergezelt waarheen zij ook gaan. Ook hier krijg je de kans om je hersens te kraken over het hoe en waarom. Bovendien word je ook hier uitgedaagd continu mee te denken en mee te werken aan het oplossen can deze zaak.
Het verhaal is beeldend. Het zit ingenieus in elkaar. De personages zijn levensecht. De dialoog tussen hen is geloofwaardig en vaak op het scherpst van de snede. Nadat ik begonnen was met lezen kon ik niet meer stoppen.
De sluimerende spanning, het mysterieuze, de ontluikende passie die warmte schenkt daar waar de dood regeert. De diepgewortelde waanzin van een individu, een waanzin wellicht reeds besloten in het DNA. Perfect en zorgvuldig beschreven. Kippenvel momenten maar ook nu en dan ruimte voor galgen humor.
Ik bleef geboeid door lezen omdat ik de clou wilde weten. Na diverse plottwists werd ik omver geblazen door de ijzersterke plot. Dit had ik niet aan zien komen. Zowel het perspectief van de dader en het slachtoffer worden tot in perfectie uitgekristalliseerd.
Ik heb geen spijt dat ik dit boek geleend heb bij de bibliotheek. Ik ben fan van deze auteur en wil graag meer van haar lezen.
Mijn mening:
Ik geef 5 sterren.
Ik vind dit een uitmuntend uitgewerkt verhaal. Een thriller met hoofdletter T.
Spanning ten top waardoor je continu geboeid door leest. Met de personages bouw je een band op. Je kruipt sls het ware in hun hoofd. Je ziet de wereld door hun ogen. De opbouw van dit verhaal zit goed in elkaar. De plot is onverwacht en de weg ernaartoe gaat gepaard met zenuwslopende plot twists. De verhaallijnen komen bij elkaar, de puzzel is gelegd.
In de toekomst lees ik graag meer van Petra Spark. Ik ben fan.

Write your review!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.